UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Mormoni - mikrofilmy
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 62 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Mormoni - mikrofilmy
CHR Wrocław na pewno czynne wtorki od 10-18
pozdrawiam Sebastian
Moja bieda: śluby
Antoni Górski i Franciszka Makowska ,
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Szymon Górski w 1805r. Ogrodnik w Wodyniach + Magdalena Filanowicz
Moja bieda: śluby
Antoni Górski i Franciszka Makowska ,
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Szymon Górski w 1805r. Ogrodnik w Wodyniach + Magdalena Filanowicz
-
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
Członkowie ŚTG w dalszym ciągu mają dyżury w CHR we Wrocławiu w każdy
poniedziałek-15.00-18.00 i czwartek-12.00-16.00
Są wolne czytniki i monitory.
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
W jaki sposób płacimy za zamówione mikrofilmy - w Warszawie dawniej można było zapłacić osobiście gotówką.
Pozdrawiam Ewa Sadowska
Szukam
Iliński, Piwońska, Ramza, Lak, Sumera, Biesak
Kusek, Ćwik, Ćwiok, Labak, Lizak, Para, Tabor, Tęcza, Smagacz, Pozdal Zgłobica -ok. Tarnowa
Hajdukiewicz, Sadowski, Miklaszewski, Gadomski, Dunin na Skrzynnie
Mruk, Kołodziej
Szukam
Kusek, Ćwik, Ćwiok, Labak, Lizak, Para, Tabor, Tęcza, Smagacz, Pozdal Zgłobica -ok. Tarnowa
Mruk, Kołodziej
-
- Podziękował/a: 37 razy
- Podziękowano: 30 razy
W tej chwili obowiązują bodaj tylko dwie możliwości, obie przez internet - za pomocą konta PayPal lub kartą kredytową/płatniczą.
Krzysztof
Miejsca poszukiwań:
• Sorokpol, Strunojcie, Korkożyszki, Święciany;
• Ruda Śl., Piekary Śl., Zbrosławice, Poniszowice, Sadów, Koszęcin, Kłodnica;
• Wietrzychowice, Wola Rogowska, Wola Przemykowska, Opatowiec, Rogów;
• Podhajce, Mużyłów;
Miejsca poszukiwań:
• Sorokpol, Strunojcie, Korkożyszki, Święciany;
• Ruda Śl., Piekary Śl., Zbrosławice, Poniszowice, Sadów, Koszęcin, Kłodnica;
• Wietrzychowice, Wola Rogowska, Wola Przemykowska, Opatowiec, Rogów;
• Podhajce, Mużyłów;
W którym miejscu na stronie Familysearch będą widoczne zamówione mikrofilmy. - nie znam języka angielskiego...
Już to wiem:
Nie wiem na jakim etapie utknęło moje zamówienie a wolałabym ponownie nie zlecać płatności - mam kartę płatniczą, której system PayPal nie zaakceptował i płaciłam przelewem na konto PayPal z podaniem nr swojego zamówienia...
Przypuszczam, że stało się to na etapie przetwarzania przez bank - nie zostało jeszcze zdjęte z konta....
Już to wiem:
Widzę status "oczekuje na płatność"Szarak pisze:wejdź na stronę https://familysearch.org/films/, zaloguj się na swoje konto i kliknij w My Account, pojawi się lista zamówień i status.Carloz pisze:Jak mogę sprawdzić status zamówienia? Albo cokolwiek, co by potwierdzało, że zamówiłem owe mikrofilmy
Nie wiem na jakim etapie utknęło moje zamówienie a wolałabym ponownie nie zlecać płatności - mam kartę płatniczą, której system PayPal nie zaakceptował i płaciłam przelewem na konto PayPal z podaniem nr swojego zamówienia...
Przypuszczam, że stało się to na etapie przetwarzania przez bank - nie zostało jeszcze zdjęte z konta....
Pozdrawiam Ewa Sadowska
Szukam
Mruk, Kołodziej
Szukam
Mruk, Kołodziej
-
- Podziękował/a: 34 razy
- Podziękowano: 3 razy
Ja bardzo chętnie odwiedziłabym , ale teraz nie można zapłacić osobiście za zamówiony mikrofilm. Nie mam konta w Internecie i nie mogę dokonać przelewu. Jest mi przykro, że jestem w ten sposób dyskryminowanaelgra pisze:Członkowie ŚTG w dalszym ciągu mają dyżury w CHR we Wrocławiu w każdy

Serdecznie pozdrawiam Bożena Balawender
Niestety utknęłam na kolejnym etapie płacenia przez PayPal!
Na swoim koncie widzę:
Na Familysearch
Order #127696..
Date: February 2, 2015
Payment Method: PayPal
Pending Grand Total 60,00
Na etapie skłądania zamówienia dostałam maila:
Po pierwszej byłam przekierowana do własnego banku:
Ostatnio wybrano dodanie środków do swojego konta PayPal.
Wprowadź następujące szczegóły w formularzu przelewu bankowego:
• Nazwa beneficjenta: BofA re: PAYPAL PTE LTD
• Nazwa banku: Danske Bank A/S S.A. Oddzial w Polsce, Warszawa
• Numer rachunku: 182360000500...6
• Identyfikator przelewu: 016KNPN7T3AU4....(wprowadź te dane w polu tytułu przelewu lub w polu uwag)
W tej chwili widzę -
Na PayPal
Dodane środki z rachunku bankowego (unikatowy numer identyfikacyjny transakcji: 3Y07585...)
Nazwa: PayPal
Łączna kwota: 60,00 PLN
Wysokość opłaty: 0,00 PLN
Kwota netto: 60,00 PLN
Data: 10 lut 2015
Godzina: 01:04:08 CET
Status: Zakończono
Przelew własny z Twojego źródła finansowania płatności na Twoje konto PayPal został zrealizowany.
Nie znam języka angielskiego i nie wiem co dalej zrobić żeby zrealizować proces płatności z PayPal na Familysearch... nie widzę nr konta ani niczego, nigdzie nic się nie podświetla, żebym mogła przejść do kolejnej czynności a może już wszystko zrobiłam i mam tylko czekać?
Na swoim koncie widzę:
Na Familysearch
Order #127696..
Date: February 2, 2015
Payment Method: PayPal
Pending Grand Total 60,00
Na etapie skłądania zamówienia dostałam maila:
Po pierwszej byłam przekierowana do własnego banku:
Ostatnio wybrano dodanie środków do swojego konta PayPal.
Wprowadź następujące szczegóły w formularzu przelewu bankowego:
• Nazwa beneficjenta: BofA re: PAYPAL PTE LTD
• Nazwa banku: Danske Bank A/S S.A. Oddzial w Polsce, Warszawa
• Numer rachunku: 182360000500...6
• Identyfikator przelewu: 016KNPN7T3AU4....(wprowadź te dane w polu tytułu przelewu lub w polu uwag)
W tej chwili widzę -
Na PayPal
Dodane środki z rachunku bankowego (unikatowy numer identyfikacyjny transakcji: 3Y07585...)
Nazwa: PayPal
Łączna kwota: 60,00 PLN
Wysokość opłaty: 0,00 PLN
Kwota netto: 60,00 PLN
Data: 10 lut 2015
Godzina: 01:04:08 CET
Status: Zakończono
Przelew własny z Twojego źródła finansowania płatności na Twoje konto PayPal został zrealizowany.
Nie znam języka angielskiego i nie wiem co dalej zrobić żeby zrealizować proces płatności z PayPal na Familysearch... nie widzę nr konta ani niczego, nigdzie nic się nie podświetla, żebym mogła przejść do kolejnej czynności a może już wszystko zrobiłam i mam tylko czekać?

Pozdrawiam Ewa Sadowska
Szukam
Mruk, Kołodziej
Szukam
Mruk, Kołodziej
Tutaj odpowiedź:rysiu pisze:Witam,
mam pytanie czy Mormoni posiadają mikrofilmy parafii ewangelickich interesuje mnie miasto Piła ? Pozdrawiam Rysiu .
http://tinyurl.com/familysearch-pila
Stanisław
-
- Podziękowano: 153 razy
Trzeba wpisać w okienko szukaną miejscowość
https://familysearch.org/catalog-search
Pokażą się wykazy z mikrofilmami
https://familysearch.org/catalog-search
Pokażą się wykazy z mikrofilmami
Mieczysław
-
- Podziękował/a: 24 razy
- Podziękowano: 12 razy
Moi drodzy,
Mam ogromną prośbę do odwiedzających CHR w Warszawie.
Jakiś czas temu zamówiłem mikrofilm nr 715087 - jest to mikrofilm Kopie księg metrykalnych, 1721-1902 Kościół rzymsko-katolicki. Parafja Mazowsze (Lipno), dokładnie Akta urodzeń, małżeństw, zgonów 1781-1815.
Chodzi mi o sprawdzenie dokładnych metryk. Szukałem ich w zasobach w AP we Włocławku oraz AD we Włocławku i Płocku, ale w każdym z tych zasobów dane metryki to tylko sumariusze nie zawierające innych danych. Myślę, że u Mormonów mogą być pełne akty.
Chodzi o dwie dokładne metryki:
1) 9 marca 1806r. w Kijaszkowcu urodził się Kazimierz Dąbkowski (w akcie może być imię Jan) syn Józefa i Rozalii Dąbkowskich.
2) 13 stycznia 1804r. lub 12 lutego 1805r. ślub Józefa Dąbkowskiego i Rozalii z Kuziemków. Dlaczego te dwie dziwne daty? Bo w indeksach z AP we Włocławku były na jednej stronie indeksów dwa śluby, 13.01.1804 Józef Dąbkowski i Rozalia Koziembowna a 14.02.1805 Józef Dąbkowski i Rozalia Kaziemkowna. To prawdopodobnie ten sam ślub i błąd w indeksach.
Jeśli te metryki okażą się pełne, tzn. zawierające więcej danych, siłą rzeczy będę musiał przyjechać jakoś do Warszawy. Póki co ogromnie liczę na pomoc, bo może się okazać, że te metryki to znane mi wcześniej sumariusze...
Bardzo proszę o kontakt na prywatną wiadomość.
Mam ogromną prośbę do odwiedzających CHR w Warszawie.
Jakiś czas temu zamówiłem mikrofilm nr 715087 - jest to mikrofilm Kopie księg metrykalnych, 1721-1902 Kościół rzymsko-katolicki. Parafja Mazowsze (Lipno), dokładnie Akta urodzeń, małżeństw, zgonów 1781-1815.
Chodzi mi o sprawdzenie dokładnych metryk. Szukałem ich w zasobach w AP we Włocławku oraz AD we Włocławku i Płocku, ale w każdym z tych zasobów dane metryki to tylko sumariusze nie zawierające innych danych. Myślę, że u Mormonów mogą być pełne akty.
Chodzi o dwie dokładne metryki:
1) 9 marca 1806r. w Kijaszkowcu urodził się Kazimierz Dąbkowski (w akcie może być imię Jan) syn Józefa i Rozalii Dąbkowskich.
2) 13 stycznia 1804r. lub 12 lutego 1805r. ślub Józefa Dąbkowskiego i Rozalii z Kuziemków. Dlaczego te dwie dziwne daty? Bo w indeksach z AP we Włocławku były na jednej stronie indeksów dwa śluby, 13.01.1804 Józef Dąbkowski i Rozalia Koziembowna a 14.02.1805 Józef Dąbkowski i Rozalia Kaziemkowna. To prawdopodobnie ten sam ślub i błąd w indeksach.
Jeśli te metryki okażą się pełne, tzn. zawierające więcej danych, siłą rzeczy będę musiał przyjechać jakoś do Warszawy. Póki co ogromnie liczę na pomoc, bo może się okazać, że te metryki to znane mi wcześniej sumariusze...
Bardzo proszę o kontakt na prywatną wiadomość.
Pozdrawiam,
Karol.
Karol.
Jak długo trwa oczekiwanie na zmianę statusu w poszczególnych etapach zamawiania mikrofilmu.
Wtedy trafiłam prawdopodobnie na jakiś błąd w systemie i na koncie PayPal jeszcze nie było pieniędzy .
Wszystkie mikrofilmy po kolei próbuję ponownie zamawiać a tego poprzedniego zamówienia ani zapłacić ani anulować już się nie dało...
Pierwszy etap zadziałał automatycznie ....
Z Paypala natychmiast dostałam wiadomość:
Wtedy trafiłam prawdopodobnie na jakiś błąd w systemie i na koncie PayPal jeszcze nie było pieniędzy .
Wszystkie mikrofilmy po kolei próbuję ponownie zamawiać a tego poprzedniego zamówienia ani zapłacić ani anulować już się nie dało...
Pierwszy etap zadziałał automatycznie ....
Z Paypala natychmiast dostałam wiadomość:
na moim koncie widać statusOdnotowaliśmy wysłanie przez Ciebie płatności w kwocie 15,00 PLN do sprzedającego FamilySearch Microfilm-LDS Church
"Processing"
Pozdrawiam Ewa Sadowska
Szukam
Mruk, Kołodziej
Szukam
Mruk, Kołodziej
22.02.2015 status zamówionego mikrofilmu zmienił się w dniu dzisiejszym - "zamówiony"!
Teraz mogę zamawiać wszystkie pozostałe!
.......
Kolejne zamówienie złożyłam o godzinie 18:25
Teraz mogę zamawiać wszystkie pozostałe!
.......
Kolejne zamówienie złożyłam o godzinie 18:25
Pozdrawiam Ewa Sadowska
Szukam
Mruk, Kołodziej
Szukam
Mruk, Kołodziej