UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Dostęp do MyHeritage

Wolne forum wymiany myśli, doświadczeń i wiedzy

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Krystian
Podziękował/a: 56 razy
Podziękowano: 34 razy
Kontakt:

Dostęp do MyHeritage

Post autor: Krystian » sob maja 12, 2012 1:26 pm

Witam serdecznie

Pierwotnie umieściłem to zapytanie chyba w niewłaściwym dziale, więc je przenoszę w moim mniemaniu do właściwego. Poszukuję osoby mającej dostęp do konta Premium i mogącej coś dla mnie sprawdzić na witrynie MyHeritage? Byłbym bardzo wdzięczny i zobowiązany.
Pozdrowienia
Krystian

dinek10
Podziękował/a: 12 razy

Re: Dostęp do MyHeritage

Post autor: dinek10 » sob maja 12, 2012 4:01 pm

Witaj Krystian,

Co potrzebujesz z MyHeritage ?

Darek

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Krystian
Kontakt:

Post autor: Krystian » sob maja 12, 2012 4:11 pm

Odnajduję tam drzewo, na którym są osoby spokrewnione z moją rodziną, niestety kiedy chcę sprawdzić szczegóły, otwiera mi się strona z wyborem planów dostępu.
Chodzi mi o: "drzewo genealogiczne MyHeritage pp_52105601 in Witryna rodzinna", zarządzane przez Annę Kaczorowską. Można je odnaleźć wpisując w wyszukiwarce (http://www.myheritage.pl/research) nazwisko Wilfart. Jest to m.in. trzeci wynik od góry (Franciszek Willforth), ale można ich tam znaleźć więcej. Bardzo by mi zależało na kontakcie z p. Anną. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrowienia
Krystian

dinek10

Post autor: dinek10 » sob maja 12, 2012 4:27 pm

Właśnie się przekonałem,że ja również nie mam już tam dostepu :( Został mi zablokowany i nawet nie wiem kiedy? Wcześniej mogłem bezproblemowo przeszukiwać witryny innych użytkowników! Przepraszam Cię bardzo ale musisz w tej sytuacji ponowić prośbę .

Pozdrawiam
Darek

Alan_Jakman
Podziękował/a: 18 razy
Podziękowano: 18 razy
Kontakt:

Post autor: Alan_Jakman » sob maja 12, 2012 4:50 pm

dinek10 pisze:Właśnie się przekonałem,że ja również nie mam już tam dostepu :( Został mi zablokowany i nawet nie wiem kiedy? Wcześniej mogłem bezproblemowo przeszukiwać witryny innych użytkowników! Przepraszam Cię bardzo ale musisz w tej sytuacji ponowić prośbę .

Pozdrawiam
Darek
Ja też mam premium, ale tak jakby go nie ma...
Nie dawno właśnie MH wprowadziło opłatę za wyszukiwanie osób, tzn. wyszukać sobie można ale jak chcesz wejść to musisz zapłacić... Widocznie te całe premium nie obejmuje już wyszukiwarki. Całe szczęście że nie płaciłem za premium tylko miałem(mam) je za darmo, ale jak już mi się skończy i tak tego nie wykupię bo się po prostu nie opłaca. Jednak portal moikrewni.pl był lepszy pod każdym względem.
A MH to :nieok:
Alan Jakman

Zapraszam na mojego bloga:
Czar Naszych Przodków

dinek10

Post autor: dinek10 » sob maja 12, 2012 4:55 pm

Tak dokładnie , to poprostu naciagacze i nie dostaną ode mnie ani złotówki !

Pozdrawiam
Darek

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Krystian
Kontakt:

Post autor: Krystian » sob maja 12, 2012 5:18 pm

Z powyższych postów wnioskuję, że nici z dotarcia do Anny, chyba, że sobie wykupię dostęp za niemałe pieniądze... ;(
Pozdrowienia
Krystian

Awatar użytkownika

Jurek Plieth
Podziękował/a: 8 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontakt:

Post autor: Jurek Plieth » ndz maja 13, 2012 2:37 pm

Alan_Jakman pisze: Nie dawno właśnie MH wprowadziło opłatę za wyszukiwanie osób, tzn. wyszukać sobie można ale jak chcesz wejść to musisz zapłacić... Widocznie te całe premium nie obejmuje już wyszukiwarki. Całe szczęście że nie płaciłem za premium tylko miałem(mam) je za darmo, ale jak już mi się skończy i tak tego nie wykupię bo się po prostu nie opłaca. Jednak portal moikrewni.pl był lepszy pod każdym względem.
Każdy orze jak może.
Serwery MoiKrewwni ledwo zipały, zalogowanie częstokroć graniczyło z cudem. MyHeritage pod tym względem to jak niebo i ziemia.
Niestety wszystko ma swoją cenę. Poszukiwanie po obcych drzewach wyeliminowano gdzieś na przełomie 2011/ 2012. Zamiast tego wprowadzono Super Wyszukiwarkę, niestety za super pieniądze. Inna alternatywa to wykupienie opcji Premium Plus :mad:

Awatar użytkownika

Ynicz
Podziękował/a: 41 razy
Podziękowano: 315 razy
Kontakt:

Post autor: Ynicz » ndz maja 13, 2012 3:41 pm

Alan_Jakman pisze: Ja też mam premium, ale tak jakby go nie ma...
Nie dawno właśnie MH wprowadziło opłatę za wyszukiwanie osób, tzn. wyszukać sobie można ale jak chcesz wejść to musisz zapłacić... Widocznie te całe premium nie obejmuje już wyszukiwarki. Całe szczęście że nie płaciłem za premium tylko miałem(mam) je za darmo, ale jak już mi się skończy i tak tego nie wykupię bo się po prostu nie opłaca. Jednak portal moikrewni.pl był lepszy pod każdym względem.
A ja cały czas nie mogę zrozumieć, czemu Ci wszyscy, którzy mieli konto na MoiKrewni, dostali Premium, a ja oprócz nielimitowanej ilości osób w drzewie - nie ;(
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona

dpawlak

Post autor: dpawlak » ndz maja 13, 2012 4:42 pm

Nikt nie dostał premium z racji tego, że miał konto na moikrewni, skąd taki pomysł?
To, że Alan ma premium nie oznacza, że ma go dzięki kontu na moikrewni.
Zresztą zaznaczył, że się skończy, a przywileje "moiokrewniacze" są bezterminowe.
Być może ktoś z współtwórców jego drzewka wykupił premium, może wygrał jakiś konkurs i stąd darmowe premium?
Właśnie, premium kupuje się na użytkownika, czy na drzewko?
U mnie drzewo jest połączeniem kilku drzew (połączone jeszcze w czasach moikrewni), ma kilku administratorów i wielu użytkowników.
Brak możliwości kontaktu przez MH doskwiera, ale i tak co nie co da się wyłuskać, a administratora można szukać poprzez facebooka czy nk. Mnie ktoś znalazł poprzez skype.
Gdyby każdy w MH upubliczniał przynajmniej stronę startową swojego drzewka i na tej stronie umieścił kontakt do siebie, to byłoby ok.

Darek

Awatar użytkownika

Ynicz
Kontakt:

Post autor: Ynicz » ndz maja 13, 2012 4:53 pm

Premium jest dla użytkownika, bo w końcu użytkownik ma przy nazwie koronę, a nie drzewo ;)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona

dpawlak

Post autor: dpawlak » ndz maja 13, 2012 5:30 pm

No popatrz, a limit ilości osób dotyczy drzewa, a nie użytkownika, więc ...?

Awatar użytkownika

Ynicz
Kontakt:

Post autor: Ynicz » ndz maja 13, 2012 5:43 pm

dpawlak pisze:No popatrz, a limit ilości osób dotyczy drzewa, a nie użytkownika, więc ...?
Nie rozumiem tej dygresji :co:
Co ma piernik do wiatraka?
To, że KTOŚ ma nielimitowaną ilość osób w drzewie, to nie znaczy, że osoba, która do niego dołączy ma nie mieć limitu.

My korzystamy z drzewa, w takiej formie, w jakiej administrator "ma", czyli jesli ma premium, to my korzystamy ze "wspólnego" drzewa, ale nasze prywatne nadal jest takie, jakie wykupiliśmy bądź nie ;)
Pozdrawiam,

Awatar użytkownika

Jurek Plieth
Podziękował/a: 8 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontakt:

Post autor: Jurek Plieth » ndz maja 13, 2012 5:45 pm

Ynicz pisze:
Alan_Jakman pisze:
A ja cały czas nie mogę zrozumieć, czemu Ci wszyscy, którzy mieli konto na MoiKrewni, dostali Premium, a ja oprócz nielimitowanej ilości osób w drzewie - nie ;(
Wcześniejszym użytkownikom MoiKrewni sprezentowano wyłącznie nielimitowana ilość osób w drzewie, a nie opcję Premium!

Awatar użytkownika

Ynicz
Kontakt:

Post autor: Ynicz » ndz maja 13, 2012 5:56 pm

Ok może tylko tak, ale na pewno pisali o tym, że będzie Premium, bo mi to jakoś w pamięci utkwiło.
Tutaj nawet komentarz na blogu MoiKrewni ;)
AndrzejMMp, 15-02-2010, 04:07

Witam.
Teraz przeginacie. Wszyscy użytkownicy MK mieli mieć konto PREMIUM na MH. Teraz gładko wycofujecie się, wycinając ze swych komunikatów tą obietnicę.
Skasowałem już wiele zdjęć na MH, gdyż widziałem je dostępne przez google. Chciałbym usunąć drzewo z MK, na razie pozostawiając je na MH, kiedy będę mógł to zrobić?
Pozdrawiam,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wymiana doświadczeń”