UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Dostęp do MyHeritage

Wolne forum wymiany myśli, doświadczeń i wiedzy

Moderator: Moderatorzy

dpawlak

Re: Dostęp do MyHeritage

Post autor: dpawlak » ndz maja 13, 2012 6:30 pm

No widzisz Marcinie mieszasz obietnice (niespełnione) z faktami, w dodatku obietnice z których się od razu wycofano. To i nic dziwnego, że mieszasz też swoje wyobrażenia o działaniu przywilejów w MH z wiedzą praktyczną.
To, że KTOŚ ma nielimitowaną ilość osób w drzewie, to nie znaczy, że osoba, która do niego dołączy ma nie mieć limitu.
Nie wiem jak z premium, dlatego pytam praktyków, którzy mogą sprawdzić, a nie ciebie Marcinie.
W przypadku drzewa bez premium ale powstałego za czasów moikrewni brak limitów przysługuje wszystkim, także nowym członkom, co wielokrotnie sprawdzałem, czyli limit jest na drzewko, nie na użytkownika. Moje drzewko już dawno przekroczyło podstawowy limit 250 osób i nowy zaproszony przeze mnie użytkownik zwyczajnie nie mógłby dopisać ani jednego profilu do drzewa gdyby nie to, że brak limitu dotyczy drzewa i pochodzi z czasów przejęcia MK przez MH i nie ma nic wspólnego z datą przyjęcia do drzewka nowego użytkownika.
Co do teorii, że korzystamy z tego co "ma" administrator, co mamy jak administratorów jest kilku i tylko jeden postanawia kupić premium i przekracza limit?
Możemy powiększać drzewo czy nie?
- możemy, bo jeden administrator kupił premium
- nie możemy bo kilku innych go nie wykupiło
- możemy bo limit jest na drzewo
- nic nie możemy, bo my nic nie kupiliśmy
Zamiast dopasowywać odpowiedź do wyobrażeń, sprawdź empirycznie.
Podziału na drzewo administratora i drzewo "prywatne" to z kolei ja nie rozumiem.

Peewit

Post autor: Peewit » sob wrz 22, 2012 9:14 pm

dpawlak pisze:Co do teorii, że korzystamy z tego co "ma" administrator, co mamy jak administratorów jest kilku i tylko jeden postanawia kupić premium i przekracza limit?
Mam Premium i wielu "zwykłych" użytkowników w moim drzewie. Wszyscy mogą dodawać do mego drzewa. Jestem również użytkownikiem w innych drzewach gdzie administratorzy nie mają Premium. W drzewie, które ma przekroczony limit osób nie mam już możliwości dodawania.

Awatar użytkownika

eneanka
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: eneanka » śr paź 03, 2012 10:13 pm

Krystian pisze:Odnajduję tam drzewo, na którym są osoby spokrewnione z moją rodziną, niestety kiedy chcę sprawdzić szczegóły, otwiera mi się strona z wyborem planów dostępu.
Chodzi mi o: "drzewo genealogiczne MyHeritage pp_52105601 in Witryna rodzinna", zarządzane przez Annę Kaczorowską. Można je odnaleźć wpisując w wyszukiwarce (http://www.myheritage.pl/research) nazwisko Wilfart. Jest to m.in. trzeci wynik od góry (Franciszek Willforth), ale można ich tam znaleźć więcej. Bardzo by mi zależało na kontakcie z p. Anną. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Nadal chcesz, żeby Ci to sprawdzić i napisać do p. Anny? ;-)

Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
Krystian
Podziękował/a: 56 razy
Podziękowano: 34 razy
Kontakt:

Post autor: Krystian » pt paź 05, 2012 6:57 pm

Dzięki za ofertę pomocy, do p. Anny napisałem, ale jak na razie zero kontaktu, podejrzewam, że nie odbiera maili, bo nadal nie są poprawione daty, które jej podesłałem. Czy da się to drzewko pobrać w jakiejś formie pliku, tak żebym mógł je sobie na spokojnie przejrzeć?
Pozdrowienia
Krystian

Awatar użytkownika

eneanka

Post autor: eneanka » pt paź 05, 2012 9:06 pm

Krystian, niestety, drzewko jest prywatne. Jedyne, co mogłam zrobić, to zrzut, który masz na PW. Zerknij w lewą stronę na zrzut - widać datę ostatnich poprawek - kiedy próbowałeś się kontaktować?
Pozdrawiam, Asia

qufel
Podziękował/a: 18 razy
Podziękowano: 4 razy
Kontakt:

Post autor: qufel » wt gru 18, 2012 1:41 pm

Witam
Mam prośbę do posiadaczy konta premium. Czy znalazłaby sie dobra dusza i pomogła nawiązać kontakt z właścicielką witryny "Rodzina Ledke, Pawlowscy, Ostrzyniewscy, Magrian Web Site Web Site", panią Elżbietą Aleksandrą Pawłowską-Ledke, oraz właścicielwm witryny nr pp_55689941, panem Wojciechem Milanowskim. W ich drzewach są osoby spokrewnione z moją rodziną.
Z góry dziękuję :)
Darek Klepka - Busko Zdrój

elgra
Podziękował/a: 154 razy
Podziękowano: 202 razy

Post autor: elgra » wt gru 18, 2012 2:07 pm

qufel pisze:panią Elżbietą Aleksandrą Pawłowską-Ledke,
Nie musisz szukać daleko, wystarczy wpisać tu, na forgenie w "szukaj" nazwisko Ledke
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska

szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)

Awatar użytkownika

eneanka

Post autor: eneanka » wt gru 18, 2012 2:21 pm

qufel pisze:Witam
Mam prośbę do posiadaczy konta premium. Czy znalazłaby sie dobra dusza i pomogła nawiązać kontakt z właścicielką witryny "Rodzina Ledke, Pawlowscy, Ostrzyniewscy, Magrian Web Site Web Site", panią Elżbietą Aleksandrą Pawłowską-Ledke, oraz właścicielwm witryny nr pp_55689941, panem Wojciechem Milanowskim. W ich drzewach są osoby spokrewnione z moją rodziną.
Z góry dziękuję :)
Jeśli "elisabeth" - bo to chyba tę użytkowniczkę Ela ma na myśli - nie byłaby tą poszukiwaną, to mogę napisać kilka słów w Twoim imieniu do poszukiwanych na MH :-)

Dla Eli specjalne rogalikowe pozdrowienia (jeśli pamięta :lol: )

elgra
Podziękował/a: 154 razy
Podziękowano: 202 razy

Post autor: elgra » wt gru 18, 2012 2:30 pm

Pamięta, i śmieje się do dzisiaj. :serca:
----------
Nick Elisabeth, to właśnie osoba nosząca to nazwisko, właścicielka drzewa.
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska

szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wymiana doświadczeń”