UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

PGSA of America

Wolne forum wymiany myśli, doświadczeń i wiedzy

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
PePe RK
Podziękował/a: 4 razy

PGSA of America

Post autor: PePe RK » pt lut 15, 2013 12:54 am

Witam! Chciałbym wiedzieć czy ktoś z forumowiczów korzystał z usług oferowanych przez PGSA of America? W ich bazach znalazłem Imię i nazwisko przodka który służył w Armii Hallera, droga mailową uzgodniłem z nimi że nie ma problemu z wysłaniem dokumentów do Polski i że otrzymam je również na maila. Dokonałem więc przelewu, wypełniłem i wysłałem formularz ,czekam już prawie 2 miesiące i nic. Co prawda wiem że inne tego typu archiwa jak Kriegsarchiv czy CAW wysyłają dokumenty często po o wiele dłuższym czasie ale PGSA ma niby to wszystko już dokładnie zinwentaryzowane ( o czym świadczy pojawiający się numer woluminu i typ dokumentu dotyczący danego żołnierza już przy wyszukiwaniu na ich stronie) poza tym rozmiar ich baz danych jest o wiele mniejszy, więc naturalnie szukania też mniej. Stąd też moje obawy i pytanie czy ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek?

Pozdrawiam Piotr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wymiana doświadczeń”