UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

genealodzy.PL

Luźne dyskusje na każdy temat (prawie nie moderowane)

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
BarbaraK
Podziękował/a: 56 razy
Podziękowano: 2 razy

genealodzy.PL

Post autor: BarbaraK » wt wrz 01, 2015 2:39 pm

Witam serdecznie
nie mam dostępu do strony Genealogów,komunikat- Brak połączenia z bazą danych. Czy tylko ja mam ten problem?
Pozdrawiam
Basia

Awatar użytkownika

Zatoka
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 17 razy

Re: genealodzy.PL

Post autor: Zatoka » wt wrz 01, 2015 2:44 pm

Ja i moi znajomi maja także ten problem. Najprawdopodobniej jakaś awaria.
Janusz Wegner

Genepedia

Poszukuję wszelkich informacji o osobach noszących te nazwisko, szczególnie z zasobów pozametrykalnych.

AUTOR TEMATU
BarbaraK
Podziękował/a: 56 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: BarbaraK » wt wrz 01, 2015 3:14 pm

Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
Basia

dpawlak

Post autor: dpawlak » wt wrz 01, 2015 3:32 pm

Tradycyjnie ktoś nie opłacił serwisu na czas, to od pierwszego przestał działać.

Awatar użytkownika

aniemirka
Podziękował/a: 39 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: aniemirka » wt wrz 01, 2015 5:36 pm

Już jest ok:)
Serdecznie pozdrawiam
- Ania

Szczególnie interesują mnie nazwiska: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka/Niemierka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).

Awatar użytkownika

Elpa
Podziękował/a: 45 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Elpa » sob wrz 05, 2015 2:51 pm

dpawlak pisze:Tradycyjnie ktoś nie opłacił serwisu na czas, to od pierwszego przestał działać.
Sprawdź, zanim wydasz krzywdzącą opinię
Ela
Nazwiska szukane w Małopolsce; Konstancja z Baranów,Katarzyna z Domagałów (Skoruchowa?), Charmaj/Harmaj/Armaj, Klupa, Nogieć, , Ciepała, Fundament
Świętokrzyskie: Pacholski - XVII-XIX w.

dpawlak

Post autor: dpawlak » pt wrz 18, 2015 12:36 pm

W jaki sposób można to sprawdzić?
Przydała by się taka wiadomość, może wówczas nie byłoby powstających wątków, kiedy dany portal przestaje działać.
Opinia jak opinia, wszystkim się nie dogodzi, przypadki nie opłacenia serwisu już się zdarzały, a awaria z początkiem miesiąca uprawdopodobniała taką przyczynę. Cała reszta to tylko przypuszczenia, których nie trzeba byłoby czynić, gdyby się znało odpowiedź na pytanie, które postawiłem na początku.

orzech123

Post autor: orzech123 » wt paź 06, 2015 4:01 pm

Strona często ma takie zawiechy, mi co najmniej raz w tygodniu nie działa

Awatar użytkownika

hykiel
Podziękował/a: 75 razy
Podziękowano: 41 razy

Post autor: hykiel » sob cze 18, 2016 9:52 am

Od rana bur mam witryny genealodzy.pl. Czy tylko ja?
pozdrawiam
Jurek Hykiel

hexon78
Podziękował/a: 50 razy
Podziękowano: 17 razy
Kontakt:

Post autor: hexon78 » wt cze 21, 2016 9:07 pm

Śmiga jak złoto :)

Awatar użytkownika

aniemirka
Podziękował/a: 39 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: aniemirka » sob gru 30, 2017 7:23 pm

A dziś, co się tam dzieje?
A może tylko ja mam problem?
Serdecznie pozdrawiam
- Ania

Szczególnie interesują mnie nazwiska: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka/Niemierka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).

Małecki
Podziękował/a: 5 razy
Podziękowano: 98 razy

Post autor: Małecki » ndz gru 31, 2017 12:57 pm

U mnie też nie działa, pewnie coś konfigurują.
Bartek

Awatar użytkownika

gabi
Podziękował/a: 16 razy
Podziękowano: 215 razy

Post autor: gabi » ndz gru 31, 2017 2:13 pm

Dziala i nie dziala. Wczoraj dopiero wieczorem zorientowalam sie, ze jednak chyba cos dziala
gdy udalo mi sie dotrzec do geneteki.
Krotko nie klikajcie na "domek"- strona glowna - lecz odswiezajcie strone oraz nie klikajcie
na "Dzis na forum" lecz [Wejdź na Forum].
https://genealodzy.pl/PNphpBB2.phtml
Ten moj sposob chyba trzeba testowac :co:

Nie mam pojecia co sie dzieje od piatku wieczor w normalny sposob nie bylo mozliwosci wejscia
na forum, bylo i jest cos takiego:

....0) { pnModSetVar('GenTV', 'blocktv', "$channel-$chonoff-$opertv-$czas" ); } // V4B RNG: clear cache $v4bCache = pnVarCleanFromInput('v4bCache', ''); if ($v4bCache == 'reset') { unset ($_SESSION['v4bCache']); } // V4B RNG: profile $v4bProf = pnVarCleanFromInput('v4bProfile'); if (!isset($v4bProf)) { $v4bProf = false; } if ($v4bProf) { $v4bPFile = pnVarCleanFromInput('v4bPFile'); if (!$v4bPFile) $v4bPFile = 'openstar.prof'; xdebug_start_profiling($v4bPFile); } // check requested module and set to start module if not present if (empty($name) && empty($module)) { $module = pnConfigGetVar('startpage'); $type = pnConfigGetVar('starttype'); $func = pnConfigGetVar('startfunc'); $funcargs = explode(',', pnConfigGetVar('startargs')); $arguments = array(); foreach ($funcargs as $funcarg) { if (!empty($funcarg)) { $argument=explode('=', $funcarg); $arguments[$argument[0]] = $argument[1]; } } } elseif (empty($module) && !empty($name)) { $module = $name; } // get module information $modinfo = pnModGetInfo(pnModGetIDFromName($module)); if ($type<>'init' && !pnModAvailable($modinfo['name'])) { // itevo, mna: set an appropriate http error message header("HTTP/1.0 404 Not Found"); // /itevo; include ('header.php'); echo 'Module ' . pnVarPrepForDisplay($module) . ' not available'; include ('footer.php'); if ($v4bProf) { xdebug_dump_function_profile(); exit; } } if ($modinfo['type'] == 2 || $modinfo['type'] == 3) { // New-new style of loading modules if (empty($type)) { $type = 'user'; } if (empty($func)) { $func = 'main'; } if (!isset($arguments)) { $arguments = array(); } // we need to force the mod load if we want to call a modules interactive init // function because the modules is not active right now $force_modload = ($type=='init') ? true : false; // it should be $module not $name [class007] if (pnModLoad($modinfo['name'], $type, $force_modload)) { // V4B RNG Start global $v4bConfig; if ($v4bConfig['V4B_CONFIG_USE_TRANSACTIONS']) { $dbConn = pnDBGetConn(true); $dbConn->StartTrans(); } // V4B RNG End // Run the function $return = pnModFunc($modinfo['name'], $type, $func, $arguments); // V4B RNG Start if ($v4bConfig['V4B_CONFIG_USE_TRANSACTIONS']) { if ($dbConn->HasFailedTrans()) $return = 'Transaction failed ... rollback!...........

Pozdrawiam
Grazyna

Awatar użytkownika

wicy
Podziękował/a: 145 razy
Podziękowano: 322 razy
Kontakt:

Post autor: wicy » ndz gru 31, 2017 2:21 pm

Już od wczoraj bazy ożyły. Proponuję użyć ctrl-F5 - powinno pomóc.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski

Awatar użytkownika

gabi
Podziękował/a: 16 razy
Podziękowano: 215 razy

Post autor: gabi » ndz gru 31, 2017 2:38 pm

F5 - pomoglo :jupi:

Wspanialego Nowego Roku 2018

Grazyna

ODPOWIEDZ