Wykryto AdBlocka: Nasze forum utrzymywane jest z funduszy prywatnych a jego działanie może wesprzeć wyświetlanie reklam. Wesprzyj forum i wyłącz AdBlocka na tej stronie.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Nie mogę zalogować się na Genealodzy.pl, a w związku z tym nie mogę odpowiadać tam na posty związane z etymologią nazwisk. W związku tym proszę kierować wszelkie pytania do mnie na forum Forgenu.
Witam
Proszę o etymologię nazwiska: Srajek
i Owczarczak
Od 1884 linia pewna część linii Srajek przyjmuje nazwisko Owczarczak w okolicach Kościana, Wławie , Maciejewo p. Wławie
Leszek Kabaciński
Panowie, ale jest cały dział gdzie pani Ewa odpowiada na pytania: http://forgen.pl/forum/viewforum.php?f=12 ten wątek z kawiarenki jest tylko informacją o kłopotach z logowaniem (i to sprzed pół roku).