UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Program "Sekrety rodzinne..."
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 175
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 3 razy
Program "Sekrety rodzinne..."
Witam serdecznie
Czy ktoś z Państwa posiada może nagrane odcinki programu telewizyjnego „Sekrety rodzinne...?
Pozdrawiam
Edyta
Czy ktoś z Państwa posiada może nagrane odcinki programu telewizyjnego „Sekrety rodzinne...?
Pozdrawiam
Edyta
Szukam: Dąbrowski, Zaremba, Kossakowski, Ślesiński, Moczydłowski (ziemia nurska i łomżyńska) oraz Wzorek, Siedlik, Ciurej (dawna Galicja)
-
- Podziękował/a: 24 razy
- Podziękowano: 25 razy
Re: Program "Sekrety rodzinne..."
Edytko
A wejdź na stronę przez wyszukiwarkę Google
Ta na pewno znajdziesz
Zbigniew
A wejdź na stronę przez wyszukiwarkę Google
Ta na pewno znajdziesz
Zbigniew
Zbigniew 50
-
AUTOR TEMATU - Posty: 175
- Podziękowano: 3 razy
Bardzo Ci dziękuję
Próbowałam ale niestety poza zdjęciami i opisami nie znalazłam zadnych odniesień do linku z nagraną emisją tego programu
Pozdrawiam
Edyta
Próbowałam ale niestety poza zdjęciami i opisami nie znalazłam zadnych odniesień do linku z nagraną emisją tego programu
Pozdrawiam
Edyta
Szukam: Dąbrowski, Zaremba, Kossakowski, Ślesiński, Moczydłowski (ziemia nurska i łomżyńska) oraz Wzorek, Siedlik, Ciurej (dawna Galicja)
-
W internecie tego raczej nie będzie, bo prawa autorskie są zastrzeżone. Na Youtube nie ma co liczyć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mateusz Fryszer
-
- Podziękował/a: 52 razy
- Podziękowano: 26 razy
Witam
Czy ktoś z Państwa posiada może nagrany odcinek ,którego bohaterką była Hanna Śleszyńska.
Być może "Moi" Śleszyńscy/Ślesińscy - szlachta ziemi gostynińskiej i łęczyckiej są jakoś powiązani z przodkami Pani Hanny.
Pozdrawiam
Piotrek
Czy ktoś z Państwa posiada może nagrany odcinek ,którego bohaterką była Hanna Śleszyńska.
Być może "Moi" Śleszyńscy/Ślesińscy - szlachta ziemi gostynińskiej i łęczyckiej są jakoś powiązani z przodkami Pani Hanny.
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam:
ch Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r
ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej -przed 1800 r
zg Ludwika Kowalskiego - po 1819 r
zgony Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1819 r
Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
-
Witam
Już chyba nigdzie nie znajdę archiwalnych odcinków "Sekretów rodzinnych"
.A może zbierzemy się wszyscy zainteresowani ponowną emisją "Sekretów rodzinnych" i wyślemy jakąś petycję do TVP ? Tyle kanałów: TVP 1,TVP 2, TVP Historia, TVP Kultura, TVP Polonia. Spokojnie można by wyszukać wolne miejsce na emisję powtórkowych odcinków "Sekretów rodzinnych".
Może władze PTG coś by pomogły w tej sprawie?
Pozdrawiam
Piotrek
Już chyba nigdzie nie znajdę archiwalnych odcinków "Sekretów rodzinnych"

Może władze PTG coś by pomogły w tej sprawie?
Pozdrawiam
Piotrek
Szukam:
-
- Podziękowano: 1 raz
Witam serdecznie!
Ja również poszukuję odcinków "Sekrety rodzinne", nie mogę nic znaleźć w Internecie. Szkoda, że nie ma powtórek w telewizji np. TVP Kultura. Wcześniej nie oglądałem tych odcinków, gdyż nie interesowałem się aż tak jak teraz genealogią.
A bardzo chciałbym je zobaczyć raz jeszcze.
Pozdrawiam
J.Szajkowski
Ja również poszukuję odcinków "Sekrety rodzinne", nie mogę nic znaleźć w Internecie. Szkoda, że nie ma powtórek w telewizji np. TVP Kultura. Wcześniej nie oglądałem tych odcinków, gdyż nie interesowałem się aż tak jak teraz genealogią.
A bardzo chciałbym je zobaczyć raz jeszcze.
Pozdrawiam
J.Szajkowski
-
Witam
Nadal szukam i nic....
Aż się wierzyć ni chce ,że nikt nie ma nagranych tych archiwalnych odcinków
Pozdrawiam
Piotrek
Nadal szukam i nic....

Aż się wierzyć ni chce ,że nikt nie ma nagranych tych archiwalnych odcinków

Pozdrawiam
Piotrek
Szukam:
-
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 235 razy
- Kontakt:
Wieś rodowa Hanny Śleszyńskiej, Ślasy (dziś Szlasy) położona jest niedaleko rzeki Biebrzy między wioskami Łoje i Barwiki w parafii Przytuły. Najstarsze wzmianki o Ślasach i ich właścicielach – późniejszych Śleszyńskich pochodzą z lat 1471-1480 z ksiąg Sądów w Wiźnie i Wąsoszu.Być może "Moi" Śleszyńscy/Ślesińscy - szlachta ziemi gostynińskiej i łęczyckiej są jakoś powiązani z przodkami Pani Hanny.
Wzmiankowani w nich Marcin i Mikołaj Ślasowie oraz ich najbliźsi bracia byli protoplastami całego rodu Śleszyńskich herbu Grzymała.
Można przypuszczać, że Ślasowie trafili tu z okolic Przasnysza, gdzie również zakładali wioski o podobnych nazwach. Na ten teren przybyli z kolei prawdopodobnie spod Żychlina. Nie sposób wyznaczyć tu jednak nawet kręgów rodowych, nie mówiąc już o filiacjach.
Mówiąc w odwrotnej kolejności - Ślasowie Grzymalici wyszli na Północne Mazowsze spod Żychlina. Kolonizacja odbywała się etapami. To jeden ród heraldyczny, ale nie sposób mówić o konkretnym pokrewieństwie.
Witam.
Ja także jestem wielkim entuzjastą tego programu,najbardziej podobał mi sie odcinek z rodzina Damięckich i Stuhrów,dla mnie po prostu świetne.Program ten ewoluowal w korzystnym kierunku,z odcinka na odcinek był lepszy.Niestety w telewizji publicznej magiczne słowo "misja" służy jedynie do wyłudzania pieniędzy,natomiast wszystkie wartościowe i mądre programy zdejmuje się z anteny na rzecz kompletnego chłamu.Mam nadzieję,że kiedyś "Sekrety Rodzinne" jednak powrócą.Szacunek dla Pana Waldemara.
Pozdrawiam
Ludwik
Ja także jestem wielkim entuzjastą tego programu,najbardziej podobał mi sie odcinek z rodzina Damięckich i Stuhrów,dla mnie po prostu świetne.Program ten ewoluowal w korzystnym kierunku,z odcinka na odcinek był lepszy.Niestety w telewizji publicznej magiczne słowo "misja" służy jedynie do wyłudzania pieniędzy,natomiast wszystkie wartościowe i mądre programy zdejmuje się z anteny na rzecz kompletnego chłamu.Mam nadzieję,że kiedyś "Sekrety Rodzinne" jednak powrócą.Szacunek dla Pana Waldemara.
Pozdrawiam
Ludwik
-
- Podziękowano: 4 razy
Ja mam chyba w całości gdzieś na płytce. Nagrałem bo moi Kalinowscy pochodzą właśnie z Brych Karwowa a pewnie jestem spokrewniony ze Śleszyńskimi bodaj ze Ślas przez Łojewskich wg zapisu.Diabołek81 pisze:Witam
Pozdrawiam
Piotrek
ŁOJEWSKI Stanisław
syn Wojciecha i Katarzyny Kalinowskiej, urodzony w Łojach a Wyssa, parafia Przytuły 09.03.1842.
Kalinowski Mariusz