Witam
Czy ktoś wie gdzie są księgi z par. Rossosz po roku 1854 ?
Na SwA - brak, w bazie Pradziad tylko taki zapis : [url] http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... sc=rossosz [/url
Nie zachowały się ? Ktoś coś wie ?
Powinni tam metrykach być moi Śmeiciszewscy, Kurczyńscy, Gruszeccy i Górscy
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Rossosz - gdzie metryki po 1854r ?
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 419
- Podziękował/a: 62 razy
- Podziękowano: 4 razy
Rossosz - gdzie metryki po 1854r ?
pozdrawiam Sebastian
Moja bieda: śluby
Antoni Górski i Franciszka Makowska ,
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Szymon Górski w 1805r. Ogrodnik w Wodyniach + Magdalena Filanowicz
Eliasz Górski i Franciszka Laskowska (Lachowska),Mateusz Śmieciuszewski i Zuzanna Górska,
Re: Rossosz - gdzie metryki po 1854r ?
Nie bardzo rozumiem jaki sens zadawać pytanie, na które samemu zna się odpowiedź i w dodatku ją linkuje, bo nie wierze że osoba która zajmuje się co najmniej 5 lat genealogią nie potrafi zinterpretować informacji z pradziada.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 419
- Podziękował/a: 62 razy
- Podziękowano: 4 razy
miałem " cichą "nadzieję na parę roczników po 1854, które może szczątkowo się zachowały.
Skoro są wymieniane daty pod linkiem :1826-1902, a na SwA są wyszczególnione księgi ( puste) do 1905 roku, co może sugerować , że zostaną uzupełnione w przyszłości.
Skoro są wymieniane daty pod linkiem :1826-1902, a na SwA są wyszczególnione księgi ( puste) do 1905 roku, co może sugerować , że zostaną uzupełnione w przyszłości.
pozdrawiam Sebastian
Trzeba mieć głośną nadzieję.
Z zapisów pradziada i szwa wynika po prostu, że na razie zostały zdigitalizowane jedynie księgi zmikrofilmowane. Digitalizacja z mikrofilmów to inne projekty niż digitalizacja z ksiąg. Wiele parafii jest w takim stanie, że ma zdigitalizowaną tylko jedną z tych części, co wynika z tego, że projekty są od siebie niezależne, mają różne priorytety i różne kolejności prac digitalizacyjnych. Kiedy drugi projekt (digitalizacja z ksiąg w AP Lublin) dojdzie do Rossoszy to ich skany pojawią się w szwa. Możliwe, że już dawno są zeskanowane i tylko czekają na publikację, może na tą najbliższą właśnie?
Z zapisów pradziada i szwa wynika po prostu, że na razie zostały zdigitalizowane jedynie księgi zmikrofilmowane. Digitalizacja z mikrofilmów to inne projekty niż digitalizacja z ksiąg. Wiele parafii jest w takim stanie, że ma zdigitalizowaną tylko jedną z tych części, co wynika z tego, że projekty są od siebie niezależne, mają różne priorytety i różne kolejności prac digitalizacyjnych. Kiedy drugi projekt (digitalizacja z ksiąg w AP Lublin) dojdzie do Rossoszy to ich skany pojawią się w szwa. Możliwe, że już dawno są zeskanowane i tylko czekają na publikację, może na tą najbliższą właśnie?