UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Corpus studiosorum Universitatis Iagellonicae

Informacje o nowościach w bibliotekach, ciekawych książkach, opracowaniach, monografiach itp.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Andrasz
Podziękował/a: 42 razy
Podziękowano: 2 razy

Corpus studiosorum Universitatis Iagellonicae

Post autor: Andrasz » pn paź 03, 2016 4:05 pm

Szukając informacji na temat mojego przodka, natknąłem się (dzięki informacji użytkownika tego zresztą forum :) na bardzo ciekawą publikację - notki biograficzne absolwentów Uniwersytetu Jagiellońskiego, począwszy od 1850 do 1918 r. Dokładnie rzecz ujmując, chodzi mi o osoby noszące nazwisko Misky, opisane w czwartym tomie naprawdę monumentalnego opracowania Corpus studiosorum Universitatis Iagellonicae: http://www.archiwum.uj.edu.pl/seria-c.- ... tudiosorum

Czy ktoś z Was ma może wspomnianą pozycję i mógłby mi powiedzieć, co tam napisano o Misky'ch?

Janusz St. Andrasz

Szukane nazwiska: Andrasz, Greger, Czarnecki, Wereszczyński, Rudnicki, Ostrowski, Żarczyński, Bielawski, Misky
Janusz

Andrasz, Greger, Czarnecki, Wereszczyński, Rudnicki, Ostrowski, Żarczyński, Bielawski, Misky, Runge, Doliński

ODPOWIEDZ

Wróć do „Biblioteki, książki, monografie”