E - tam. Szczegółowa analiza choćby XIX akt metrykalnych pewnie więcej by tu wniosła niż ta cieniuteńka książeczka.Andrzej Brzóska pisze:Polecam lekturę "Dawna ziemia bielska i jej cząstkowa szlachta" Z. Glogera.
[ 11Artur11 ]
Moderator: Moderatorzy
E - tam. Szczegółowa analiza choćby XIX akt metrykalnych pewnie więcej by tu wniosła niż ta cieniuteńka książeczka.Andrzej Brzóska pisze:Polecam lekturę "Dawna ziemia bielska i jej cząstkowa szlachta" Z. Glogera.
Ja jestem dumna, że wśród moich przodków (najsłabiej przebadana gałąź 4 pokolenia, najlepiej 8 pokoleń) nie mam żadnego szlachcica. Mam wśród przodków chłopów, rzemieślników, kupców, inteligencję.11Artur11 pisze:...
To razi moja szlachecką dumę.
[ 11Artur11 ]
Np rozprawę doktorska. Czemu nie ale to Adamie trochę trwa. Sam przecież już pewnie o tym wiesz.apszczol pisze:Mariuszu,
to napisz cos lepszego.
O jej może razić i chłopskąJaś pisze:Ja jestem dumna, że wśród moich przodków (najsłabiej przebadana gałąź 4 pokolenia, najlepiej 8 pokoleń) nie mam żadnego szlachcica. Mam wśród przodków chłopów, rzemieślników, kupców, inteligencję.11Artur11 pisze:...
To razi moja szlachecką dumę.
[ 11Artur11 ]
.Fronczak Waldemar pisze:Dział "Szukam nazwiska" został powołany właśnie do takich przypadków. To nie poszukiwanie nieznanego nazwiska, a kontaktu z osobami, które z danym nazwiskiem miały styczność.
Pisząc informację w powyższym wątku tracisz "nośność" swojego pytania i tworzysz OT.
Mariuszu,Ja jednocześnie nie twierdzę , że nic nie wiem na ten temat!!!!