Gosia
Moderator: Moderatorzy
Smoleńscy -par. Żmijewo
Chodzi o Żmijewo Szawały Kazimierz Smoleński ur w 1812r tamże syn Mikołaja urodzonego w 1760r zm. w 1843r i Elżbiety z Zembrzuskich ur. w 1785r -mąż Anny ze Żmijewskich ur. w 1820r. Ich potomek Józef zawirea związek małżeński z Józefą Smolińską i zamieszkują we Mchowie. Chodzi mi o ustalenie czy Mikałaj lub jego przodkowie wychodzą z Trzcianki par. Węgra.
Metryki z Podosia są dla mnie niezwykle ważne w kontekście Simińskich. Te dokumenty mogłyby mnie ładnie pokierować. Mam nadzieję,że po remoncie w AD wydarzy się cud i zostaną znalezione.
A to akurat byla Kakowska z krza Gratunow z Kak-Mroczek.Oj miele się miele. W Przasyszu mieszkała jeszcze w roku 1970 Pani Kakowska (panna),która była przyjaciółką mojej cioci. Być może potomkini Michaliny i Kakowskiego.
Slub Tomasz Rogalski - Marianna Kakowska - Paluki 1823.W wątku Kakowski- moja 3x Babcia Aleksandra Józefa Rogalska wdowa po Kuczyńskim żona Franciszka Sumińskiego była córką Kakowskiej z par. Czernice Borowe. Czy to może być ta sama rodzina?