Witam,
poszukuję wszelkich informacji na temat Faustyna Drojeckiego, herbu najprawdopodobniej Korczak (chociaż nie mam na to żadnego dowodu), syna Jana i Praxedy z Tarnowskich, urodzonego w Kurnatowicach par.Sieraków ok. 1805 roku. Wiem, że ów Faustyn w latach 1831-1833 ( ale zapewne dłużej) był "komisarzem dóbr Osiecz Wielki" par. Boniewo na Kujawach. W 1833 roku ożenił się z córką poprzedniego komisarza- Jana Lipińskiego- Anielą. Z tego związku zrodził się w 1833 roku syn Ksawery, którego losy od 1861 roku są mi już znane. Natomiast ślad po Faustynie i Anieli urywa się w 1833 roku. Jeśli ktoś w swoich poszukiwaniach natrafił na tę osobę lub inne noszące nazwisko Drojecki z terenów Wielkopolski i Kujaw, proszę o kontakt. Nadmieniam, że informacje z Tek prof. Dworzaczka są mi znane, stanowiły punkt wyjścia dla moich poszukiwań.
Pozdrawiam
Julia Popowska-Drojecka
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Faustyn Drojecki
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 28
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 5 razy