Bardzo się cieszę,że tak udało się załatwić Twoją sprawę.Jakiś z bardziej życzliwych urzędnik.Tyle szczęścia nie każdy doświadcza.
Ja przy osobistym składaniu wniosku o odpis aktu zgonu mojej babci i wujka w USC musiałam udowodnić dokumentami,dowodem osobistym itd. pokrewieństwo.
O wydaniu kserokopii Pani urzędniczka nawet słuchać nie chciała.
Zapytałam czy w takim razie mogę zobaczyć osobiście zapisy,to stanowczo odmówiła.Tłumaczyła,że nie może i takie są przepisy.
Co urząd to przepis,a co urzędnik to też różny człowiek.
Jeszcze raz gratuluję i życzę takich owocnych sukcesów w dalszych poszukiwaniach.
Pozdrawiam serdecznie
Róża
-- Post scalono 02 gru 2012, 12:49 --
Bardzo się cieszę,że tak udało się załatwić Twoją sprawę.Jakiś z bardziej życzliwych urzędnik.Tyle szczęścia nie każdy doświadcza.
Ja przy osobistym składaniu wniosku o odpis aktu zgonu mojej babci i wujka w USC musiałam udowodnić dokumentami,dowodem osobistym itd. pokrewieństwo.
O wydaniu kserokopii Pani urzędniczka nawet słuchać nie chciała.
Zapytałam czy w takim razie mogę zobaczyć osobiście zapisy,to stanowczo odmówiła.Tłumaczyła,że nie może i takie są przepisy.
Co urząd to przepis,a co urzędnik to też różny człowiek.
Jeszcze raz gratuluję i życzę takich owocnych sukcesów w dalszych poszukiwaniach.
Pozdrawiam serdecznie
Róża
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Akt zgonu-poszukiwania
Moderator: Moderatorzy