Witam,
Mam takie nietypowe pytanie. Gdzie mogą znajdować się akta urodzenia z roku 1881 z parafii Knychówek (województwo mazowieckie, gm Korczew). W Archiwum Państwowym w Siedlcach znajdują się tylko akta urodzenia z lat 1890-1908.
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Gdzie mam kierować swoje kroki by odszukać interesujący mnie akta. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Od USC przez AP do ...
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 77 razy
- Podziękowano: 20 razy
Re: Od USC przez AP do ...
Łukaszusqurcz pisze:Gdzie mogą znajdować się akta urodzenia z roku 1881 z parafii Knychówek (województwo mazowieckie, gm Korczew). W Archiwum Państwowym w Siedlcach znajdują się tylko akta urodzenia z lat 1890-1908.
zadzwoń do parafii gdzie zapewne otrzymasz odpowiedź na swoje pytanie

http://www.drohiczynska.pl/?action=parafia&id=36
Maria Łopaciuk
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)
Że też o tym nie pomyślałem... W sumie planowałem odwiedzić tą parafię dopiero podczas urlopu w okolicach sierpnia, ale przez kontakt telefoniczny określę przynajmniej jakie mają też księgi w kancelarii...
Pozdrawiam
Łukasz Wakuliński
Pozdrawiam
Łukasz Wakuliński
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 8 razy
Witaj Łukaszu
Sprawdz czy w archiwum nie ma księgi ludności stałej dla miejscowości z tej parafii w której szukasz.
W księgach można znaleźć duzo informacji.
Pozdrawiam Stanisław
Sprawdz czy w archiwum nie ma księgi ludności stałej dla miejscowości z tej parafii w której szukasz.
W księgach można znaleźć duzo informacji.
Pozdrawiam Stanisław
-
- Podziękowano: 18 razy
Witam !
Poszukuję Księgi Ludności Stałej gminy Małogoszcz [ obecnie świętokrzyskie ]
Czy podczas poszukiwań Natrafiliście na Powiatowe Księgi ds. Powinności Wojskowych [ województwo kieleckie ]
Za informację - za okazaną Pomoc DZIĘKUJĘ !
Pozdrawiam
Marek
Poszukuję Księgi Ludności Stałej gminy Małogoszcz [ obecnie świętokrzyskie ]
Czy podczas poszukiwań Natrafiliście na Powiatowe Księgi ds. Powinności Wojskowych [ województwo kieleckie ]
Za informację - za okazaną Pomoc DZIĘKUJĘ !
Pozdrawiam
Marek