UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Zalewski Czerniowce
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 6
- Podziękował/a: 1 raz
Zalewski Czerniowce
Witam poszukuję jakichkolwiek informacji o rodzinie dziadka Bazyli Zalewski ur.w Czerniowcach w 1896.Dziadek miał siostrę Annę i 2 braci Michała i Jana.Bracia dziadka wyemigrowali do Francji.Bardzo proszę o pomoc nie mogę ruszyć z miejsca,gdzie szukać,nigdzie nic
pozdrawiam

-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Zalewski Czerniowce
Jeżeli dobrze pamiętam to dokumenty z tego okresu powinny być w archiwum w Czerniowcach. Próbował Pan się z nimi kontaktować, powinni pomóc. Nie wiem czy są tam osoby piszące po polsku ale na pewno kilka osób rozumie nawet pismo. Zaleski , Zalewski to dość popularne nazwisko w tamtym regionie. Nie wiem czy te informacje Pana interesują czy dopiero po wyjeździe z Polski. Niestety nie przewiduje pobytu w tym roku w archiwum wcześniej niż na koniec roku.Proszę dać znać czy materiały z ksiąg metrykalnych Pana interesują. Osobiści głównie zajmuję się Kołomyją ale na Bukowinie też znalazłem rodzinne ślady i zapewne też w Czerniowcach się pojawię.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 6
- Podziękował/a: 1 raz
Re: Zalewski Czerniowce
Oczywiście że jestem zainteresowana
Interesują mnie jakiekolwiek informacje dotyczące Zalewskich z Czerniowiec,choć ostatnio pojawiła się tez miejscowośc Czernice być może byla błędnie napisana.Pozdrawiam serdecznie Małgorzata