UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Jurkiewicz, Wilczkiewicz, de Laurans, Ciepielowski i inne

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
mfuska
Podziękował/a: 1 raz

Jurkiewicz, Wilczkiewicz, de Laurans, Ciepielowski i inne

Post autor: mfuska » pn kwie 08, 2013 10:00 am

Witam

Jako że zajmuję się rodzina swoją i męża to trochę mam do szukania...
Szukam rodziny Jurkiewiczów mieszkającej około 1850 roku w parafii Szydłów pod Mławą. Obecnie ślad zaginął mi po Ludwiku Jurkiewiczu ur. ok 1830 roku. Jego żoną była Marianna z Świniarskich...mieli między innymi syna Konstantego

Szukam rodziny Jach mieszkającej na terenach powiatu Działdowskiego a wcześniej mam tylko ślad o urodzeniu w Kamiennej (ale nie wiem której Kamiennej)

Szukam rodziny Wittlingerów z okolic Ostródy

Szukam rodziny Wilczkiewiczów (Stefan Wilczkiewicz i Antonina Gutwińska) w 1888 i później zamieszkiwali w Bieczu,

Szukam rodziny Ciepielowskich (Dysmy i jego ojca Wojciecha) w okresie 1838-1848 Dysma z rodziną pojawia się w okolicach Mielca, Bolesław, Ciężkowic i Otfinowa.

Szukam Henryka Aureliusza du Laurans urodzonego ok1886 roku prawdopodobnie w Warszawie

Szukam informacji o Mariannie Powierza zmarłej w 1968 roku w Warszawie (Praga Północ) matki Witolda de Laurans, urodzonej ok 1887 roku tez prawdopodobnie w Warszawie.

Szukam rodziny Radzymińskich z okolic Nowego Miasta nad Pilicą

Szukam informacji o rodzinie Szczur z Rzeczycy (przebywali również w Łęgonicach (Rawskich) a później na terenie parafii Biała Rawska

Szukam informacji o rodzinie Januszków (Ignacy Januszek i Katarzyna W...(Wnuk lub Wiśnik- rozbieżność w zapisach z akt)) z Łęgonic i prawdopodobnie Mszczonowa

Magda
Czy ktoś trafił na Henryka Aureliusza de Laurans ur ok 1886 (Warszawa -Mazowsze) albo na Dysmę Ciepielowskiego (Podkarpacie i Małopolska) o Wilhelma Wittlinger (Warmia i Mazury).

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski
Podziękowano: 153 razy

Re: Jurkiewicz, Wilczkiewicz, de Laurans, Ciepielowski i inne

Post autor: mieczysław maziarski » pt maja 30, 2014 7:42 pm

W Jaśle jest Ludwik Ciepielowski i jego żona Maria Dadelbaum.Ludwik jest synem Dyzmy i Józefy.
Mieczysław

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski

Post autor: mieczysław maziarski » pt lip 10, 2015 5:32 am

W 1873 roku zmarła w Kołaczycach Maria Ciepielowska mając 10 miesięcy.Była córką Michała
Ciepielowskiego ekonoma i Zofii Kozłowskiej

MM
Mieczysław

Awatar użytkownika

ampig
Podziękował/a: 8 razy
Podziękowano: 144 razy

Post autor: ampig » pt lip 10, 2015 7:53 pm

Magdo
Jeśli nie masz jeszcze tego Aktu,to zajrzyj i przeczytaj.
Akt śl.293/1890-W-wa p.Wszystkich Świętych.
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 3045&y=552

Pozdrawiam
Grażyna

AUTOR TEMATU
mfuska

Post autor: mfuska » ndz sty 03, 2016 9:49 pm

Panie Mieczysławie
Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Jasło to moi prapradziadkowie, ta druga podpowiedź to nowy trop. Ta rodzina wyjątkowo mobilna była i każde prawie dziecko rodziło się w innym miejscu. Ganiam za nimi po całym Podkarpaciu i nie tylko.
Magda
Czy ktoś trafił na Henryka Aureliusza de Laurans ur ok 1886 (Warszawa -Mazowsze) albo na Dysmę Ciepielowskiego (Podkarpacie i Małopolska) o Wilhelma Wittlinger (Warmia i Mazury).

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski

Post autor: mieczysław maziarski » wt paź 04, 2016 7:14 am

mieczysław maziarski pisze:W Jaśle jest Ludwik Ciepielowski i jego żona Maria Dadelbaum.Ludwik jest synem Dyzmy i Józefy.
Indeksując Sanok natrafiłem na córkę w/w Helenę ur.w 1892 roku akt 197.
Mieczysław

AUTOR TEMATU
mfuska

Post autor: mfuska » wt paź 04, 2016 4:38 pm

Dziękuję Panie Mieczysławie za pamięć, To jest moja Prababka- jeden z pierwszych aktów jakie wydobyłam z Archiwum w początkach mojej zabawy w szukanie przodków. Brakuje mi jeszcze trojga jej rodzeństwa do ustalenia. Nie wiem ani kiedy ani gdzie się urodzili i zmarli (jako dzieci).

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski

Post autor: mieczysław maziarski » śr sty 11, 2017 5:14 pm

W parafii Zassów podkarpackie,natrafiłem na nazwisko G.D.Antoni Jurkiewicz w 1788.
Mieczysław

AUTOR TEMATU
mfuska

Post autor: mfuska » czw sty 12, 2017 7:35 pm

dziękuje za informację panie Mieczysławie. Podkarpacie to bardziej interesują mnie Wilczkiewiczowie i Ciepielowscy- za Pana sprawą wielu znaleziono.

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski

Post autor: mieczysław maziarski » sob cze 03, 2017 11:16 am

Kolejny ślad Ciepielowskich znajduje się w parafii Łężyny.
w 1873 brała ślub Rozalia Ciepielowska córka Dyzmy i Józefy Paykart.Ur. w Siemiechów,zam w Gorzyce.
Mieczysław

AUTOR TEMATU
mfuska

Post autor: mfuska » pn cze 05, 2017 9:06 pm

Panie Mieczysławie, ozłocę Pana jak nic....

Awatar użytkownika

mieczysław maziarski

Post autor: mieczysław maziarski » śr cze 21, 2017 5:59 am

Kolejny ślad.
W Osieku w 1883 był ślub Jakubowskiego z Bronisławą Ciepielowską ur.4.6.1857 w Otfinowie.Córka Dyzmy.
Jest to siostra Rozalii wymienionej w poście wyżej.
Mieczysław

AUTOR TEMATU
mfuska

Post autor: mfuska » wt cze 27, 2017 6:56 pm

Bronisławę mam (akt urodzenia z AD w Tarnowie) ale akt ślubu to kolejna wiedza... Bardzo Panu dziękuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”