UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Rysiakiewicz -Sieniawa

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

AUTOR TEMATU
tolawoj14
Podziękował/a: 2 razy

Rysiakiewicz -Sieniawa

Post autor: tolawoj14 » czw mar 24, 2011 6:59 pm

Serdecznie witam i proszę o pomoc.
Szukam potomków dziadka-Jan Rysiakiewicz ur.26.VIII.1875 r w Sieniawie.Wiem,że w latach 1929-1930 był inspektorem skarbowym we Lwowie,co jest udokumentowane w Czasopiśmie Skarbowym.
I na tym moje wiadomości się kończą.Nie wiem z kim i kiedy się ożenił???Czy ktoś może mi pomóc rozwikłać zagadkę??
Z góry dziękuję i pozdrawiam Anna

Elizabeth
Podziękował/a: 65 razy
Podziękowano: 13 razy

Re: Jan Rysiakiewicz

Post autor: Elizabeth » pt mar 25, 2011 8:14 am

Witaj Anno!

Czy wiesz kiedy i gdzie zmarł twój dziadek? Powinnaś zamówić w odpowiednim USC akt zupełny zgonu, będą tam informacje na temat współmałżonki oraz osoby zgłaszającej zgon. Później będziesz mogła poszukać aktu urodzenia żony dziadka po jej nazwisku panieńskim. Zawsze to jakiś trop.

Pozdrawiam

Elżbieta
Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1814, Roman Morawski i Salomea przed 1804, Antoni Bobiński i Joanna Niska przed 1813,
z Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna, przed 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 w Sieniawie.

AUTOR TEMATU
tolawoj14

Re: Jan Rysiakiewicz

Post autor: tolawoj14 » pt mar 25, 2011 5:23 pm

Serdeczne podziekowania za szybką odpowiedż,ale własnie chodzi o to,że nie wiem kiedy i gdzie się ożenił ,ponoć z jakąś Janiną Isaczescu/Rumunka/-dowodu na to nie mam.W księdze metrykalnej kościelnej jest b. intrygująca notatka-wystąpił z kościoła/rozwód/1931r.Też nie znam daty zgonu i miejsca-jedyne dokumenty to metryka i notatka z gazety.I jakie mam teraz wyjście???Pozdrawiam Anna

makros
Podziękował/a: 5 razy
Podziękowano: 22 razy

Rysiakiewicz -Sieniawa

Post autor: makros » sob kwie 09, 2011 7:07 am

W tym wątku http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?t=796 Też poszukiwany jest Rysiakiewicz z Sieniawy.
Pozdrawiam z Chełma
Kuba Charęża
-------------

AUTOR TEMATU
tolawoj14

Re: Rysiakiewicz -Sieniawa

Post autor: tolawoj14 » sob kwie 09, 2011 4:03 pm

Dziękuję panie Kubo,ale ten wątek już znam,nawiązałam 2 lata temu kontakt z Karolem-to są wspólni nasi potomkowie,ale nie mamy nic o Janie,który urodził się w Sieniawie,ale dalsze losy związane są ze Lwowem i właśnie o nie mi chodzi.
Ciepło i wiosennie pozdrawiam Anna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”