UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Krych, Ciesielscy, Zielinscy + inne
Moderator: Moderatorzy
Re: Krych,Ciesielscy,Zielinscy
Kazek odezwij się na czkamyk@op.pl to może mam Twoich Ciesielskich. Łącznie mam w drzewie ponad 25 tysięcy Wołyniaków w tym Ciesielskich.
Re: Krych,Ciesielscy,Zielinscy
Edi, mam dwóch Janów Zielińskich: jeden z nich jest bratem mojego pradziadka - Piotra Zielińskiego (synowie Ignacego Zielińskiego i Otylii Zielińskiej z d. Mazur), drugi jest synem mojego pradziadka.edi pisze:Witam sedrdecznie!azielik pisze:Edi, w Wielkopolsce czyli gdzie? masz jakieś bliższe informacje o rejonie? z jakich lat?
Andrzej
Właśnie w tym problem,że wiem bardzo niewiele.Otóż Janina Maciejewska(1906-1975),córka Jana Maciejewskiego(1877-1950) z Wągrowca i Leokadii z domu Szulc(1879-1956),poślubiła Jana Zielińskiego.Nie wiem gdzie i kiedy wzięli ślub i skąd pochodziła Leokadia.
Pozdrawiam
Edi
Mój pradziadek Piotr (żona Anastazja z Pałubickich) żył między 1865 - 1938 i jeśli to jego syn, to musiałby się pewnie urodzić miedzy 1885 a 1938.
Jeśli natomiast byłby to brat mojego pradziadka, to pewnie urodziłby sie między 1855 a ok. 1895 (strzelam, nie wiem, kiedy Ignacy zmarł; urodził się w 1835). O żonach obu Janów nie wiem nic. Pradziadek urodził sie w Obrze, pochowany w Zbąszyniu, więc okolica jakby pasuje...