UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Koralewski ,Szczepański
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 59
Koralewski ,Szczepański
Witam,
Poszukuję informacji o nazwiskach Koralewski oraz Szczepański a przede wszystkim o Wawrzynie Szczepańskim i jego żonie Helenie Ciesielskiej prawdopodobnie pochodzili z Wielkopolski .
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Koralewska Marzanna
Poszukuję informacji o nazwiskach Koralewski oraz Szczepański a przede wszystkim o Wawrzynie Szczepańskim i jego żonie Helenie Ciesielskiej prawdopodobnie pochodzili z Wielkopolski .
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Koralewska Marzanna
-
- Podziękował/a: 14 razy
- Podziękowano: 4 razy
- Kontakt:
Re: Koralewski ,Szczepański
Przeglądając mikrofilmy natknęłam się na Szczepańską Antoninę ur. 1863 we wsi Tarnowa i Szczepański Stanisław więcej danych na pv
pozdrawiam
Joanna
Joanna
-
Będę wdzięczna za te informację Z góry dziękuję .Pozdrawiam serdeczniejoan24 pisze:Przeglądając mikrofilmy natknęłam się na Szczepańską Antoninę ur. 1863 we wsi Tarnowa i Szczepański Stanisław więcej danych na pv
Koralewska Marzanna
-
- Podziękowano: 153 razy
Koralewski Antoni (1820 - 1898), burmistrz jasielski. Urodził się 30 marca 1820 r. Pochodził z rodziny szlacheckiej herbu "Korab". Był właścicielem folwarku w Wolicy i majątku na Węgrzech.Więcej o nim jest w książce "Sławni Jaślanie" Zdzisława Świstaka.
W 1892 r ur się Wacław syn Feliksa Szczepańskiego i Katarzyny Szkockiej.
Pozdrawiam
Mieczysław
W 1892 r ur się Wacław syn Feliksa Szczepańskiego i Katarzyny Szkockiej.
Pozdrawiam
Mieczysław
Mieczysław
-
-
- Podziękowano: 153 razy
Lubaczów 25 listopada 1891 jest akt ślubu Zofii Koralewskiej córki w/w Antoniego mająca lat 21 zamieszkała w Radwany parafia Długie -Węgry z Venceslaus Ju"ngst urodzonym w Miłosław w diecezji poznańskiej
Mieczysław
Ja natomiast mam w rodzinie Szczepańskich, którzy pochodzą z wielkopolski. Mówiąc dokładniej mój prapradziadek to: Antoni Szczepański urodzony 2 czerwca 1885 r., zmarły 17grudnia 1953 r. Natomiast jego małżonka Stanisława Szczepańska z domu Krakus, urodzona 28 października 1891 r., zmarła 11 stycznia 1974 r.
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 14 razy
Witam
Podczas przeglądania skanów parafi w Buku, zauważyłam dość częste występowanie tych nazwisk. W jakich mniej więcej latach żył poszukiwany Wawrzyn Szczepański i jego żona ?
Pozdrawiam Marianna.
Podczas przeglądania skanów parafi w Buku, zauważyłam dość częste występowanie tych nazwisk. W jakich mniej więcej latach żył poszukiwany Wawrzyn Szczepański i jego żona ?
Pozdrawiam Marianna.
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 5 razy
W miejscowości Hyżne koło Rzeszowa dnia 16.03.1786 r urodził się Józef Szczepański.
Jego brat Maciej ur się 16.02.1790. Ich ojciec Antoni (ur ok. 1732) zmarł 29.02.1812
Pozdrawiam Bolek
Jego brat Maciej ur się 16.02.1790. Ich ojciec Antoni (ur ok. 1732) zmarł 29.02.1812
Pozdrawiam Bolek
Główne nazwiska w moim drzewie; Majchrowski,Janik,Błoński,Ziemirowski.
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski