UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Tarkowski, Winiarska

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)
Awatar użytkownika

AUTOR TEMATU
agnieszkaostajewska

Tarkowski, Winiarska

Post autor: agnieszkaostajewska » czw lut 25, 2010 3:05 pm

Witam!

Szukam informacji o Aleksandrze Tarkowskim i Anieli Tarkowskiej z domu Winiarska.
Mój Pradziadek miał brata, który był księdzem, jego nazwisko:Tarkowski, nie wiem jak miał na imię, może ktoś z Państwa go znał i mógł by mi udzielić informacji o jego osobie, jak wynika z aktu urodzenia mojego Dziadka, w 1932 roku Pradziadkowie przebywali w Berezie Kartuskiej, podobno miał on młodsza siostrzyczkę, ale umarła, nie wiem gdzie jest pochowana, nie wiem, też gdzie są pochowani Pradziadkowie. Wielka niewiadoma?.
Aleksander Tarkowski mógł się ur w 1888r lub później a zmarł w 1933r lub później. Nie wiem skąd pochodził i z jakiej wywodził się rodziny, to samo dotyczy Prababci Anieli z domu Winiarska. Tak mało wiem, a tak bardzo wiele chciałabym się dowiedzieć!

Proszę pomóżcie!
Agnieszka

Szukam informacji o Pradziadkach: Aleksandrze Tarkowskim i Anieli Tarkowskiej z domu Winiarska

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”