Witam
Czy jest możliwość manualnego ustawienia RIN ?
Nie wiem kiedy i co kliknąłem ale zdublowały mi się osoby, fizycznie te osoby zdublowane usunąłem ale nie ma już kolejności RIN.
Dopisywane nowe osoby też nie są w kolejności lecz nadawany numer jest różnie, automatycznie.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
PAF
Moderator: Moderatorzy
Re: PAF
Witam
RIN jest wstawiany automatycznie bez możliwości edycji. W przypadku usunięcia osoby jej numer dostaje następna wprowadzana. Natomiast można edytować AFN i tutaj ustawiać sobie kolejność.
Pozdrawiam
JD
RIN jest wstawiany automatycznie bez możliwości edycji. W przypadku usunięcia osoby jej numer dostaje następna wprowadzana. Natomiast można edytować AFN i tutaj ustawiać sobie kolejność.
Pozdrawiam
JD
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 1 raz
Witam
Pozdrawiam
Jako laik czy jest to możliwe do zrobienia ?, gdzie znajdę AFN do edytowania?Dejna Jan pisze: Natomiast można edytować AFN i tutaj ustawiać sobie kolejność.
Pozdrawiam
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 5 razy
Witam.
Na zmianę RIN nie mamy wpływu ale można sobie wprowadzić numerację dla każdego nazwiska wedłu swojego uznania.
Klikamy na osobę I po otwarciu zakładki Edit individual zjeżdżmy na sam dół I klikamy na Ancestral File Number. Wprowadzamy custom ID numer I klikamy na save.
Na zestawieniu indywidual tam gdzie jest kolejno; RIN, Nazwisko I imię, miejscowość itd po prawej stronie będzie CUSTOM ID czyli te numery jakie chcemy wprowadzić do jakiegoś nazwiska.
Bolek
Na zmianę RIN nie mamy wpływu ale można sobie wprowadzić numerację dla każdego nazwiska wedłu swojego uznania.
Klikamy na osobę I po otwarciu zakładki Edit individual zjeżdżmy na sam dół I klikamy na Ancestral File Number. Wprowadzamy custom ID numer I klikamy na save.
Na zestawieniu indywidual tam gdzie jest kolejno; RIN, Nazwisko I imię, miejscowość itd po prawej stronie będzie CUSTOM ID czyli te numery jakie chcemy wprowadzić do jakiegoś nazwiska.
Bolek
Główne nazwiska w moim drzewie; Majchrowski,Janik,Błoński,Ziemirowski.
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
bmajchrowski@o2.pl
------------------------
Bolek Majchrowski
Witam
W PAF-ie można również tworzyć własne szablony "Indywidual" i "Małżeństw" eliminując część nie stosowanych u nas zdarzeń, lub ustawiając ich kolejność według własnego uznania. (Narzędzia, ustawienia, szablony, dodaj)
Pozdrawiam
JD
W PAF-ie można również tworzyć własne szablony "Indywidual" i "Małżeństw" eliminując część nie stosowanych u nas zdarzeń, lub ustawiając ich kolejność według własnego uznania. (Narzędzia, ustawienia, szablony, dodaj)
Pozdrawiam
JD