UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Lokalizator grobów rodzinnych

Problemy związane z tworzeniem stron rodzinnych

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Bea
Podziękował/a: 199 razy
Podziękowano: 183 razy

Lokalizator grobów rodzinnych

Post autor: Bea » ndz paź 12, 2014 5:24 pm

Mam problem i potrzebuję pomocy. Chcę stworzyć lokalizator grobów mojej rodziny - mapę z szczegółowo opisanymi grobami i ze współrzędnymi z dokładnością do 6 miejsc po przecinku. Chodzi mi to, żeby znaleźć dokładnie za pomocą smarfonu konkretny grób na bardzo dużym cmentarzu.
Mam już współrzędne grobów, mogę nanieść je na mapę googla - ale... o ile w normalnej mapie googla jest lokalizator aktualnego położenia, to w mapie ze znacznikami - albo nie ma go - albo się wiesza :nieok:

Chciałabym zdążyć przed 1 listopada - tym bardziej, że nie mam wszystkich współrzędnych i o dalekie geograficznie groby muszę prosić rodzinę. W internecie jest mnóstwo informacji o mapach googla, ale mnie się śpieszy - stąd ten post, może ktoś z Was zmierzył się już z podobnym problemem.

Mapka googla z zaznaczonymi punktami - takimi jak te:
https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... WZ99mp07Bc
(tu akurat stacje roweru miejskiego Vetuliro).
Niestety - nie ma lokalizatora aktualnego położenia - tak żeby było wiadomo czy należy iść w prawo czy w lewo.

Powiedzcie jak to ugryźć ?
Beata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tworzenie stron”