UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
PhpGedView
Moderator: Moderatorzy
Re: PhpGedView
dziękuję :)
Aleksandra
Zamojszczyzna: Szymański, Cisło, Szewczuk, Mrysza, Marczuk, Efler, Błazucki
Śląsk Cieszyński: Burzyk, Guzowski, Pieczka, Maślanka, Bożkiewicz
Małopolska: Sieprawski, Sapiński, Ptak
Kielecczyzna: Nowak, Marzec, Kowalski
Zamojszczyzna: Szymański, Cisło, Szewczuk, Mrysza, Marczuk, Efler, Błazucki
Śląsk Cieszyński: Burzyk, Guzowski, Pieczka, Maślanka, Bożkiewicz
Małopolska: Sieprawski, Sapiński, Ptak
Kielecczyzna: Nowak, Marzec, Kowalski
-
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Re: PhpGedView - Najczęstsze nazwiska - edycja
Witam.
Po zmianie nazwiska, lub dodaniu nazwiska po mężu nie ulega zmianie lista nazwisk na głównej stronie w pozycji "Najczęstsze nazwiska".
Nie odzwierciedla to faktycznego stanu.
Jak to można zmienić, lub jaki plik wyedytować za to odpowiedzialny?
-----------------------
Pytanie nie aktualne, bo się uparłem i odszukałem.
Mój portal > Zarządzaj plikami GEDCOM
w okienku klikamy na edytuj przy Pliku konfiguracyjnym > Wygląd i układ > Najczęstsze nazwiska
i dodajemy, kasujemy itp
Po zmianie nazwiska, lub dodaniu nazwiska po mężu nie ulega zmianie lista nazwisk na głównej stronie w pozycji "Najczęstsze nazwiska".
Nie odzwierciedla to faktycznego stanu.
Jak to można zmienić, lub jaki plik wyedytować za to odpowiedzialny?
-----------------------
Pytanie nie aktualne, bo się uparłem i odszukałem.
Mój portal > Zarządzaj plikami GEDCOM
w okienku klikamy na edytuj przy Pliku konfiguracyjnym > Wygląd i układ > Najczęstsze nazwiska
i dodajemy, kasujemy itp
Pozdrawiam Marek
---------
---------
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 1 raz
Jestem początkującym użytkownikiem tego programu i napotkałem problem (jeden z wielu).
Na stronie głównej mam utworzone Ulubione GEDCOM i w nich trzy wpisy. Po prawej stronie wpisów jest lupa do powiększania (która działa) oraz odnośnik do wykresów , diagramów. Ten odnośnik diagramów nie działa i nie wiem gdzie trzeba go ustawić.
Pozdrawiam Jurek R.
Na stronie głównej mam utworzone Ulubione GEDCOM i w nich trzy wpisy. Po prawej stronie wpisów jest lupa do powiększania (która działa) oraz odnośnik do wykresów , diagramów. Ten odnośnik diagramów nie działa i nie wiem gdzie trzeba go ustawić.
Pozdrawiam Jurek R.
-
- Kontakt:
Witam.
Nie korzystałem z tego, ale sprawdziłem u mnie.
Po kliknięciu pojawia się wyskakujące okienko u góry z lewej strony - tylko na chwilę.
Może masz w przeglądarce zablokowane wyskakujące okienka, albo wyłączony javascript.
Nie korzystałem z tego, ale sprawdziłem u mnie.
Po kliknięciu pojawia się wyskakujące okienko u góry z lewej strony - tylko na chwilę.
Może masz w przeglądarce zablokowane wyskakujące okienka, albo wyłączony javascript.
Pozdrawiam Marek
---------
---------
-
Witam.
Faktycznie w przeglądarce były zablokowane wyskakujące okienka, gdzie je odblokowałem i nic to nie dało, ponownie włączyłem i dołożyłem wyjątek moją stronę i też nic to nie dało, Jawa Skrypt był włączony.
Pozdrawiam Jurek R,
Faktycznie w przeglądarce były zablokowane wyskakujące okienka, gdzie je odblokowałem i nic to nie dało, ponownie włączyłem i dołożyłem wyjątek moją stronę i też nic to nie dało, Jawa Skrypt był włączony.
Pozdrawiam Jurek R,
-
- Kontakt:
Testowałem teraz u siebie na trzech przeglądarkach (Opera, Mozilla i Konqueror) i zawsze działało. Ale ja używam Linuksa nie Windowsa.
Może warto aby ktoś inny zalogował się na Twojej stronie i sprawdził.
Albo ja mogę Ci podać adres i tymczasowe hasło do mojej, gdyż mam dodatkową do testowania.
Jeśli chcesz to zadzwoń przez Skype, albo napisz na GG. Siedzę do późnych godzin zawsze, możesz teraz.
Może warto aby ktoś inny zalogował się na Twojej stronie i sprawdził.
Albo ja mogę Ci podać adres i tymczasowe hasło do mojej, gdyż mam dodatkową do testowania.
Jeśli chcesz to zadzwoń przez Skype, albo napisz na GG. Siedzę do późnych godzin zawsze, możesz teraz.
Pozdrawiam Marek
---------
---------
-
Witam.
Więc u mnie też wyskakuje na chwilkę okienko na górze strony obok ikony głównej, a u innych właścicieli stron otwiera się to okienko tuż przy ikonie diagramów w ulubionych gedcom.
Prawdopodobnie jest to ustawienie programu, ale sam na to nie trafiłem.
Pozdrawiam Jurek R.
Więc u mnie też wyskakuje na chwilkę okienko na górze strony obok ikony głównej, a u innych właścicieli stron otwiera się to okienko tuż przy ikonie diagramów w ulubionych gedcom.
Prawdopodobnie jest to ustawienie programu, ale sam na to nie trafiłem.
Pozdrawiam Jurek R.
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Kontakt:
Mam 3 pytanka.
1. Chciałbym usunąć całkowicie ze strony phpgedview ikonki i odnośniki do galerii, forum i asystenta badań.
Zauważyłem, że tu jest to zrobione.
2. Jak zmienić napis "About PhpGedView" na inny?
Kiedyś gdzieś o to pytałem, dostałem odpowiedź, zmieniłem to, ale teraz chcę to zmienić i nie pamiętam, gdzie była ta opcja.
3. Jak sprawdzić, którą skórkę mam przypisaną do swojego konta i jak ustawić, by taka sama była dla wszystkich użytkowników?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Przemysław Bąk
1. Chciałbym usunąć całkowicie ze strony phpgedview ikonki i odnośniki do galerii, forum i asystenta badań.
2. Jak zmienić napis "About PhpGedView" na inny?
Kiedyś gdzieś o to pytałem, dostałem odpowiedź, zmieniłem to, ale teraz chcę to zmienić i nie pamiętam, gdzie była ta opcja.
3. Jak sprawdzić, którą skórkę mam przypisaną do swojego konta i jak ustawić, by taka sama była dla wszystkich użytkowników?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam,
Przemysław Bąk
Zdravím všechny!
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Napis zmienisz w Panelu administracyjnym->Zarządzaj plikami GEDCOM->Plik konfiguracyjny (edytuj)->Strona www i ustawienia znacznika metaI jak zmienić napis "About PhpGedView" na inny?
Chcesz usunąć te ikony z widoku użytkownika niezalogowanego? Czy całkowicie?Otóż chciałbym usunąć całkowicie ze strony phpgedview ikonki i odnośniki do galerii, forum i asystenta badań.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
- Podziękował/a: 6 razy
- Kontakt:
Dzięki, tego właśnie szukałem.wilcy pisze:Napis zmienisz w Panelu administracyjnym->Zarządzaj plikami GEDCOM->Plik konfiguracyjny (edytuj)->Strona www i ustawienia znacznika meta
Tak, bo i galerię i forum mam na stronie.wilcy pisze:Chcesz usunąć te ikony z widoku użytkownika niezalogowanego? Czy całkowicie?
A przy okazji - to się jakoś różni? Możesz podać oba sposoby? Przetestuję to.
Zdravím všechny!
-
- Kontakt:
Tego jeszcze nie wiem. Strona Forgenowa nie ma galerii ani forum na głównej stronie bo nie były instalowane. Nie dlatego, że są wyłaczone.kasztelan pisze:Tak, bo i galerię i forum mam na stronie.
A przy okazji - to się jakoś różni? Możesz podać oba sposoby? Przetestuję to.
Jedyne co mi się teraz nasuwa to backup całej bazy danych i ponowna instalacja PGV.
Po prostu usuwasz te moduły z katalogu modules.kasztelan pisze:1. Chciałbym usunąć całkowicie ze strony phpgedview ikonki i odnośniki do galerii, forum i asystenta badań.Zauważyłem, że tu jest to zrobione.
-
- Kontakt:
Jesteś na 100% pewien tego co podpowiadasz?wooc pisze:Po prostu usuwasz te moduły z katalogu modules.
Usunięcie (proponuję najpierw sprawdzić zmieniając nazwę katalogu) generuje masę błędów w plikach, gdzie są odwołania do tych modułów.
Moduły mają to do siebie, że można je bezpiecznie usunąć i nie powstaną błędy.wicy pisze:Jesteś na 100% pewien tego co podpowiadasz?Usunięcie (proponuję najpierw sprawdzić zmieniając nazwę katalogu) generuje masę błędów w plikach, gdzie są odwołania do tych modułów.
-
- Kontakt:
Zwracam honor.
Faktycznie wystarczy usunięcie katalogu modułu z katalogu "modules". Ale - co ważne - z odowiadającym modułowi plikiem php umieszczonym w katalogu "modules" (dla galerii - gallery2.php).
Sama zmiana nazwy nie wystarczy. System czyta wszystkie pliki w katalogu "modules" i po ich obecności stwierdza istnienie, bądź nie modułu. Zmiana nazwy katalogu i pliku modułu nie spowoduje jego "deinstalacji".
Faktycznie wystarczy usunięcie katalogu modułu z katalogu "modules". Ale - co ważne - z odowiadającym modułowi plikiem php umieszczonym w katalogu "modules" (dla galerii - gallery2.php).
Sama zmiana nazwy nie wystarczy. System czyta wszystkie pliki w katalogu "modules" i po ich obecności stwierdza istnienie, bądź nie modułu. Zmiana nazwy katalogu i pliku modułu nie spowoduje jego "deinstalacji".