Przez jakiś czas ćwiczyłem phpgedview na serwerze darmowym, wszystko było OK.
Teraz jestem na serwerze docelowym i pojawiają się problemy.
Po pierwsze w momencie rozpoczecie konfiguracji ( własciwie po wejsciu na strone
http://www.mojastrona.pl/phpgedview) czyli jeszcze przed rozpoczeciem konfiguracji pojawia się komunikat
ERROR 2: PDO::__construct() [pdo.--construct]: [2002] No such file or directory (trying to connect via unix:///var/run/mysqld/mysqld.sock)
0 Error occurred on in function __construct
1 called from line 115 of file class_pgv_db.php in function createInstance
2 called from line 276 of file session.php in function require_once
3 called from line 75 of file config.php in function require_once
4 called from line 42 of file install.php
ale, zaczałem konfiguracje, wydawało sie, ze jest OK do czasu gdy zmieniłem jezyk dla administratora z angielskiego na polski wówczas pojawił sie komunkat:
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 366248 bytes) in /home/users/genealogia/public_html/phpgedview/includes/functions/functions.php on line 3376
spora czesc funkcjonalnosci znikneła, w tym mozliwosc zmiany na jezyk angielski;
wtedy z serwera skasowałem cały katalog phpgedview; wgrałem raz jeszcze i raz jeszcze rozpocząłem konfigurację
oczywiście komunikat ERROR 2: PDO::__construct() itd pojawił sie raz jeszcze;
w jezykach pozostawiłem tylko angielski, ale mimo to dla administratora jako jezyk administratora pojawił się polski, pojawił Się tez fatal terror (ten co przedtem)
co zrobic aby nie pojawiał sie komunkat ERROR 2: PDO::__construct() itd.
co zrobic aby nie pojawial się Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 366248 bytes) in /home/users/genealogia/public_html/phpgedview/includes/functions/functions.php on line 3376
na forum juz była dyskusja na temat tego fatal error, ale jakos nie jest dla mnie pomocna
Pozdrawiam,
Witek