UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Cmentarz Książ Wielki

Rozmowy na temat cmentarzy, pomników, zabytków itd.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
fiolet
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 7 razy

Cmentarz Książ Wielki

Post autor: fiolet » pt maja 01, 2015 11:48 am

Witam. W dn. 2-3 będę na w/w cmentarzu. Służę pomocą gdyby ktoś był zainteresowany, znalezieniem grobu.. Ew. cmentarze w bliskiej okolicy - mogę podjechać.

Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam
Beata

Otfinowski/a, Skiba, Toporek, Nowak, Miś, Popek, Kwapień, Kwaśniwski/a
Parafie małopolskie i świętokrzyskie: Książ Wielki, Niegardów, Proszowice, Prandocin, Kozłów i okoliczne Wink.

Awatar użytkownika

MariaŁopaciuk
Podziękował/a: 77 razy
Podziękowano: 20 razy

Re: Cmentarz Książ Wielki

Post autor: MariaŁopaciuk » pt maja 01, 2015 1:39 pm

fiolet pisze:W dn. 2-3 będę w Książu Wielkim na cmentarzu.
Służę pomocą gdyby ktoś był zainteresowany, znalezieniem grobu.. Ew. cmentarze w bliskiej okolicy - mogę podjechać.
Beata
Dzień dobry Beato,

Będę bardzo wdzięczna za zdjęcie grobu z cm. Książu Wielkim

Gurbiel Franciszek * 1903 - 1973
Gurbiel Zofia * 1910 - 1993

ew. gdyby jeszcze istniał

Gurbiel Antoni * 1875
Gurbiel Julianna * 1881

Serdecznie pozdrawiam
MariaŁ
Maria Łopaciuk

interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)

AUTOR TEMATU
fiolet

Post autor: fiolet » pn maja 04, 2015 11:06 am

Mario - Byłam na cmentarzu dwukrotnie. Niestety cmentarz jest "bardzo brzydki" do poszukiwań. W niektórych miejscach "grób na grobie" w innych puste zarośnięte chaszczami pola z kilkoma grobami, brak tabliczek na 90% starszych grobach.
Tak jak ksiądz mówił pojadę ponownie w czerwcu, ponieważ bez jego pomocy raczej nie ma szans na odnalezienie zmarłych pochowanych w latach 60-70-tych.

Z Gurbielów odnalazłam jedynie moją Monikę Gurbiel 1913-1962, oraz Bolesława 1921-2008 z chyba żyjącą Krystyną z 1926 (brak daty śmierci). Jeżeli Cię to interesuje podaj maila to prześlę fotki.

Ponadto posiadam wszystkie, które zdołałam odnaleźć fotki grobów o nazwiskach : Otf/winowski/a, Nowak, Gurbiel, Miś.

Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam
Beata

Parafie małopolskie i świętokrzyskie: Książ Wielki, Niegardów, Proszowice, Prandocin, Kozłów i okoliczne Wink.

daniel_janus
Podziękował/a: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: daniel_janus » pt maja 22, 2015 2:13 pm

Wydawało mi się że napisałem prośbę: Gdyby ktoś z SZP była na cmentarzu w Książu Wielkim to może dałoby się "pstryknąć fotkę grobu/grobów Grabowieckich. niestety nie widzę jej więc ponawiam.

AUTOR TEMATU
fiolet

Post autor: fiolet » sob maja 23, 2015 1:46 am

Danielu tak jak napisałam w powyższym poście starałam się znaleźć jak najwięcej grobów tak moich jak i tych o które prosiły inne osoby. I tak chodziłam grób za grobem (przynajmniej się starałam ale jak już pisałam było to dość trudne) ,więc nic nie stało mi na przeszkodzie cyknięcie zdjęcia innym nazwiskom, które miałam zapisane na kartce.
W czerwcu umówię się z proboszczem i mam nadzieję, że uda mi się znaleźć więcej z jego pomocą,

Pozdrawiam Beata
Pozdrawiam
Beata

Awatar użytkownika

MariaŁopaciuk
Podziękował/a: 77 razy
Podziękowano: 20 razy

Post autor: MariaŁopaciuk » czw cze 04, 2015 11:09 am

fiolet pisze:Byłam na cmentarzu dwukrotnie. Niestety cmentarz jest "bardzo brzydki" do poszukiwań. W niektórych miejscach "grób na grobie" w innych puste zarośnięte chaszczami pola z kilkoma grobami, brak tabliczek na 90% starszych grobach.
Tak jak ksiądz mówił pojadę ponownie w czerwcu, ponieważ bez jego pomocy raczej nie ma szans na odnalezienie zmarłych pochowanych w latach 60-70-tych.
Dzień dobry Beato
Byłam w ostatnich dniach maja w Książu Wielkim i odwiedziłam tamtejszy cmentarz.
Ogromną pomocą był mi przemiły tamtejszy ksiądz - niespotykany, człowiek ! ! !
Byłam bardzo krótko ... bo późno dotarłam na miejsce ... o godz. 20.00 zamiast jak byłam umówiona o 17.00 ... a jednak znalazł dla mnie czas ... przyjeżdżając pod cmentarz na rowerze ! ! !
Byłam w szoku ... bo dotychczas spotykałam raczej ostracyzm ze strony księży ... ten bardzo pozytywnie zaskoczył ! ! !

... wysłałam Ci maila
Pozdrawiam
Maria Łopaciuk

interesują mnie parafie: Bieździedza, Przeworsk, Waręż, Borysław, Drohobycz, Sambor ! ! ! ( Galicja ) , Skrwilno, Rogowo(<--Kujawy)

AUTOR TEMATU
fiolet

Post autor: fiolet » ndz mar 06, 2016 4:22 pm

Witam. w Dniu wczorajszym sfotografowałam cały cmentarz w Przybysławicach. Cmentarz powstał około 1985r. więc od tej pory mieszkańcy Przybysławic zamiast w Książu byli tam chowani. Fotki w całości powinny się pojawić na http://www.cmentarze.piotrjuszczyk.pl/spiscmentarzy.php za kilka dni (część już chyba jest).
Pozdrawiam
Beata

ODPOWIEDZ

Wróć do „Cmentarze i zabytki”