Szukam informacji na temat pewnego magazynu broni, amunicji, sprzętu wojskowego, który znajdował się w czasie II WŚ w miejscowości Borów niemiecka nazwa Borgdorf.
Chciałbym się jak najwięcej o nim dowiedzieć i być może opisać.
Wiadomo, był, to obiekt wojskowy, więc pilnie strzeżony. Potrzebowałbym jakieś, np. plany, nazwę wojskową tego obiektu, co tam dokładnie składowano, itd.
Myślałem o szukaniu w jakiś Archiwach Niemieckich. Tylko gdzie szukać, pisać?
Może ktoś mi coś podpowie?
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Magazyny wojskowe w Borowie (Borgdorf)
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 44
- Podziękował/a: 2 razy
Re: Magazyny wojskowe w Borowie (Borgdorf)
Net, to pierwsze źródło informacji.
Rozmawiałem z osobami prowadzącymi w/w stronę. To bardzo życzliwe i sympatyczne osoby i z dużą wiedzą o tym miejscu, ale sami też chętnie by się dowiedzieli o tym, czego szukam.
Pisali do Centralnego Archiwum Wojskowego. Niestety bez rezultatu. Przeglądali też jakieś niemieckie spisy archiwalne i nie natknęli się na nazwę Borgdorf.
W Internecie też jest mało informacji (oprócz strony Schondorf) na temat owych magazynów.
Rozmawiałem z osobami prowadzącymi w/w stronę. To bardzo życzliwe i sympatyczne osoby i z dużą wiedzą o tym miejscu, ale sami też chętnie by się dowiedzieli o tym, czego szukam.
Pisali do Centralnego Archiwum Wojskowego. Niestety bez rezultatu. Przeglądali też jakieś niemieckie spisy archiwalne i nie natknęli się na nazwę Borgdorf.
W Internecie też jest mało informacji (oprócz strony Schondorf) na temat owych magazynów.
Re: Magazyny wojskowe w Borowie (Borgdorf)
Dopiero po wysłaniu mojej wiadomości zauważyłem że pewnie jesteś z nimi w kontakcie albo że jesteś nawet współautorem strony. 
Niestety, choć też genealogiczne ''babrzę się" w okolicach nic na temat Borowa nie wiem.

Niestety, choć też genealogiczne ''babrzę się" w okolicach nic na temat Borowa nie wiem.
Stanisław