UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Forum dla niezalogowanych
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
Re: Forum dla niezalogowanych
witaj, nie musisz czyścic wszystkich ciasteczek , tu masz instrukcję jak wyczyścić tylko forgenowe ciasteczka
http://www.youtube.com/watch?v=UB0HY8sPlmk
pozdrawiam Mirosława
http://www.youtube.com/watch?v=UB0HY8sPlmk
pozdrawiam Mirosława
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Sytuacja identyczna jak opisana wyżej - http://forgen.pl/forum/viewtopic.php?f= ... 37#p111922
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
- Podziękował/a: 1 raz
-
- Kontakt:
Dokonując pierwszej rejestracji zapoznajesz się z regulaminem forum i akceptujesz go. Akceptujesz również ogólny warunek podany na pierwszej stronie rejestracji:
Dane rejestracyjne niezbędne do aktywacji konta to m.in. imię i nazwisko - jak wyraźnie podają nazwy pól podczas dalszego procesu rejestracji. Niespełnienie jednego z tych warunków powoduje, że konto nie zostanie aktywowane.
Kod: Zaznacz cały
Ostatecznie, rejestrując się na „FORUM GENEALOGICZNE” potwierdzasz zapoznanie się z warunkami korzystania określonymi w Regulaminie forum. Zgadzasz się również na podanie wszystkich danych rejestracyjnych wymaganych do aktywacji konta.
-
- Kontakt:
Proces rejestracji trzeba przeprowadzić ponownie. Konta nie aktywowane = konta usunięte.
-
- Kontakt:
Nie rozumiem problemu. Ostatniego logowania na swoje konto dokonałaś 45min temu a problem zgłaszasz 34min temu.
-
- Kontakt:
Normalne. Żeby móc napisać posta, trzeba być zalogowanym.Gość pisze:Kiedy chcę coś napisać, dostaję komunikat, zaloguj się.
Odpowiem tak, bo było już na ten temat:Gość pisze:Po zalogowaniu dostaję komunikat, że jestem zalogowana. Wracam do wątku i chcę teraz napisać i znów dostaję komunikat zaloguj się.
Nie pozwala mi nic napisać.
Dla ułatwienia dodam, że chodzi o ciasteczka strony forgen.pl. I jeszcze dla ułatwienia - po tej operacji, przy logowaniu, zaznaczaj "Zapamiętaj mnie" pod okienkiem do wpisywania hasła.azielik pisze:wyczyść cookies starej strony i będzie OK
Takie cuda wyświetlane są w procesie rejestracji nowego użytkownika. Nie możesz rejestrować się jako nowy użytkownik na istniejący już login. W ogóle nie możesz rejestrować się po raz drugi, posiadając już konto. Więc te opcje raczej odpuść.Gość pisze:Któryś raz z rzędu mówi mi, że nie znam się na warzywach, ssakach, kwiatach i głoskach.
-
- Kontakt:
Konta aktywowane są z poślizgiem do kilkunastu godzin max. Kilka dni to "wypadek przy pracy" - chwilowa awaria systemu poczty, mój błąd lub przeoczenie maila, co zdarza się bardzo rzadko.
Skoro konto jeszcze nie zostało aktywowane, znaczy że nie będzie. Powód? Brak wszystkich wymaganych pól.
Skoro konto jeszcze nie zostało aktywowane, znaczy że nie będzie. Powód? Brak wszystkich wymaganych pól.
-
- Kontakt:
A to pech niestety. Zdarza się, trudno powiedzieć jak często, ale nie przechodzą do mnie maile informujące o pojawieniu się nowego użytkownika.
Ponieważ częściej mam możliwość odbioru poczty niż wchodzenia w ustawienia administracyjne forum, niekoniecznie szybko mogę w takich sytuacjach interweniować. Z tego samego powodu zdarza się, że nie widzę, że ktoś się chciał rejestrować, co chyba jest oczywistym powodem, że nie jestem w stanie wysłać jakiegokolwiek maila zwrotnego, nawet gdybym chciał. Zamiast więc wyżywać się na mnie nerwowymi i roszczeniowymi postami, diagnozując moją paranoję i odkrywając totalny brak kultury, wystarczyło najzupełniej normalnie zapytać po ponownej próbie rejestracji.
Teraz - w opcjach admina - widzę, owszem, te dwie nieudane próby rejestrowania. Za niezadziałanie systemu (lub jakieś moje przeoczenie maili) przepraszam.
Aktywuję ostatnią próbę rejestracji (konto Viki2000+).
Przy okazji upominam: o ile ja pokornie zbiorę cięgi i postaram się nie unosić emocjami w dalszych kontaktach wzajemnych na linii użytkownik-admin, o tyle tego typu roszczeniowe postawy przy braku odpowiedzi na zadawane pytania i/lub brak reakcji innych na pomoc, która Ci (<-dla wyjaśnienia, na forum przyjmujemy zasadę zwracania się do siebie w tej właśnie formie) się tu należy, będą piętnowane z całą stanowczością.
Pozdrawiając, życzę miłego i bezproblemowego korzystania z forum.
Ponieważ częściej mam możliwość odbioru poczty niż wchodzenia w ustawienia administracyjne forum, niekoniecznie szybko mogę w takich sytuacjach interweniować. Z tego samego powodu zdarza się, że nie widzę, że ktoś się chciał rejestrować, co chyba jest oczywistym powodem, że nie jestem w stanie wysłać jakiegokolwiek maila zwrotnego, nawet gdybym chciał. Zamiast więc wyżywać się na mnie nerwowymi i roszczeniowymi postami, diagnozując moją paranoję i odkrywając totalny brak kultury, wystarczyło najzupełniej normalnie zapytać po ponownej próbie rejestracji.
Teraz - w opcjach admina - widzę, owszem, te dwie nieudane próby rejestrowania. Za niezadziałanie systemu (lub jakieś moje przeoczenie maili) przepraszam.
Aktywuję ostatnią próbę rejestracji (konto Viki2000+).
Przy okazji upominam: o ile ja pokornie zbiorę cięgi i postaram się nie unosić emocjami w dalszych kontaktach wzajemnych na linii użytkownik-admin, o tyle tego typu roszczeniowe postawy przy braku odpowiedzi na zadawane pytania i/lub brak reakcji innych na pomoc, która Ci (<-dla wyjaśnienia, na forum przyjmujemy zasadę zwracania się do siebie w tej właśnie formie) się tu należy, będą piętnowane z całą stanowczością.
Pozdrawiając, życzę miłego i bezproblemowego korzystania z forum.
-
- Kontakt:
System ręcznej aktywacji służy jako:
1) drugi filtr przeciw logowaniom chińskich robotów spamujących i/lub wyławiających dane z profili użytkowników
2) filtr przeciw trolom róznego rodzaju - przejrzysz forum a zorientujesz się, że trolowanie się nie zdarza i w historii forum tego typu przypadki można na palcach jednej ręki policzyć.
3) filtr służący zaspokojeniu postulatów użytkowników - jawności osób, z którymi się rozmawia, a co za tym idzie filtr pozbywający się użytkowników, przedstawiających się innym jako SO, Ja, self, xxx, cdn, enigma. Nie wyłapie tego mechanizm automatyczny forum. Owszem, kto ma oszukać - oszuka, jednak takie coś ma krótkie nogi i wcześniej czy później wyjdzie na jaw. A wtedy.... obciach, wstyd i alienacja.
Rozjaśniłem nieco? Czy to akceptowalne?
1) drugi filtr przeciw logowaniom chińskich robotów spamujących i/lub wyławiających dane z profili użytkowników
2) filtr przeciw trolom róznego rodzaju - przejrzysz forum a zorientujesz się, że trolowanie się nie zdarza i w historii forum tego typu przypadki można na palcach jednej ręki policzyć.
3) filtr służący zaspokojeniu postulatów użytkowników - jawności osób, z którymi się rozmawia, a co za tym idzie filtr pozbywający się użytkowników, przedstawiających się innym jako SO, Ja, self, xxx, cdn, enigma. Nie wyłapie tego mechanizm automatyczny forum. Owszem, kto ma oszukać - oszuka, jednak takie coś ma krótkie nogi i wcześniej czy później wyjdzie na jaw. A wtedy.... obciach, wstyd i alienacja.
Rozjaśniłem nieco? Czy to akceptowalne?
-
- Kontakt:
"Adrian G" to nie jest to, co wystarczy do aktywowania konta. Proszę spróbować jeszcze raz.
-
- Kontakt:
Są usuwane, ale zajmuje to trochę czasu. Obecnie login jest usunięty.