UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Brak możliwości Zmiany postu

Opinie o forum, propozycje zmian, uwagi dot. funkcjonowania.

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
Carloz
Podziękował/a: 24 razy
Podziękowano: 12 razy

Brak możliwości Zmiany postu

Post autor: Carloz » pt lut 20, 2015 11:58 am

Witam serdecznie,

Dziś chciałem dodać posta do swojego tematu założonego wczoraj: viewtopic.php?f=23&t=19921

Okazało się, że ma nowego posta, tylko został scalony ze starym postem (czyli pierwszym postem w temacie). Nie zauważyłem tego, więc wysłałem posta jeszcze raz, co skutkowało tym, że teraz są dwie takie same wiadomości w pierwszym poście jako scalone. Nie mam możliwości zmiany, edycji tematu czy też jego usunięcia. Dlaczego tak jest? (Poza tym, temat napisałem wczoraj, dzisiaj chciałem dodać tę nową wiadomość, więc czemu od razu mi się scala, skoro minęło już względnie dużo czasu od wysłania pierwotnego posta? :) ).

Dzięki z góry za odpowiedź i za jakieś zaktualizowanie tego tematu, tzn. usunięcie jednej scalonej części i włączenie BBC code, albo też wydzielenia tej scalonej części w nowy post (bo ma dość duże znaczenie). I może o dodanie mi możliwości zmiany moich postów, choć to chyba może nie być łatwe? :)
Pozdrawiam,

Karol.

Awatar użytkownika

wicy
Podziękował/a: 145 razy
Podziękowano: 322 razy
Kontakt:

Re: Brak możliwości Zmiany postu

Post autor: wicy » sob lut 21, 2015 11:06 am

Edycja posta i usunięcie posta są możliwe do 60min od jego zamieszczenia na forum. Jest to dość czasu na weryfikację i ew. korekty treści i wystarczając mało czasu do manipulowania treścią posta w kontekście późniejszych odpowiedzi użytkowników.

Każdy następny post pod własnym postem jest scalony z poprzednim jeśli został opublikowany do 24h od opublikowania poprzedniego posta. W tym wypadku edycja nie jest możliwa, gdyż postem podstawowym jest pierwszy post i według daty jego publikacji określana jest 60 minutowa zasada edycji i usuwania.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski

AUTOR TEMATU
Carloz
Podziękował/a: 24 razy
Podziękowano: 12 razy

Re: Brak możliwości Zmiany postu

Post autor: Carloz » sob lut 21, 2015 7:45 pm

Dziękuję za odpowiedź. Będę miał to na uwadze w przyszłości.
Pozdrawiam,

Karol.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Do Admina - opinie, sugestie, uwagi”