UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Parafia Maków Mazowiecki
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 717
- Podziękował/a: 43 razy
- Podziękowano: 171 razy
Re: Parafia Maków Mazowiecki
Stefan!
Nie spotkałam nazwiska Daniłowicz, w dostępnych mi skanach
Pozdrawiam Gosia
Nie spotkałam nazwiska Daniłowicz, w dostępnych mi skanach

Pozdrawiam Gosia
Poszukuję:
Częścik, Gorczyca, Jurkowski, Lipka, Kalinowski, Malinowski, Miecznikowski, Stepnowski -
Krasnosielc, Gąsewo, Chojnowo i okolice;
Bażyk, Betlej, Kwaśniowski, Maziarz, Rączka, Stasiowski, Waśko, Wnęk, Urban-
Jasło i okolice;
Częścik, Gorczyca, Jurkowski, Lipka, Kalinowski, Malinowski, Miecznikowski, Stepnowski -
Jasło i okolice;
-
Dla Hanny!
Parafia Maków Maz. - śluby:
poz.41 rok 1883 Zakliczewo Waśniewski Aleksander lat 23 ur. w Mrozy ,zamieszkały w Słojkach syn nieżyjącego Stanisława Waśniewskiego i Pauliny Mielczarzyk + Kamińska Marcjanna lat 19 ur. ? Malki /może Majki/ a żyjąca w Zakliczewie c. Wojciecha Kamińskiego i Agaty Samselskiej; /mam skan/
poz.27 rok 1883 Budzyno Waśniewski Grzegorz lat 30 urodzony i zamieszkały w Strachocinie s. Emiliana Waśniewskiego i Marianny z Napiórkowskich + Kobylińska Apolonia lat.20 urodzona i zamieszkała z rodzicami w Budzynie c. Ludwika Kobylińskiego i Teofili z Grochowskich; /mam skan/
urodzenia:
akt.133 rok 1852 Morawski Franciszek
Pozdrawiam Gosia
Parafia Maków Maz. - śluby:
poz.41 rok 1883 Zakliczewo Waśniewski Aleksander lat 23 ur. w Mrozy ,zamieszkały w Słojkach syn nieżyjącego Stanisława Waśniewskiego i Pauliny Mielczarzyk + Kamińska Marcjanna lat 19 ur. ? Malki /może Majki/ a żyjąca w Zakliczewie c. Wojciecha Kamińskiego i Agaty Samselskiej; /mam skan/
poz.27 rok 1883 Budzyno Waśniewski Grzegorz lat 30 urodzony i zamieszkały w Strachocinie s. Emiliana Waśniewskiego i Marianny z Napiórkowskich + Kobylińska Apolonia lat.20 urodzona i zamieszkała z rodzicami w Budzynie c. Ludwika Kobylińskiego i Teofili z Grochowskich; /mam skan/
urodzenia:
akt.133 rok 1852 Morawski Franciszek
Pozdrawiam Gosia

Poszukuję:
Jasło i okolice;
Jasło i okolice;
Dzień dobry.Bardzo dziekuje za dotychczasową pomoc ale czy mogłaby Pani sprawdzić nazwisko Wielechowski w parafi Czerwonka i Kacprzyński oraz Rudawski z parafi Krasnosielc. Pozdrawiam Grzegorz
-
Grzegorz !
nazwisko Wielechowski
Parafia Czerwonka Szlachecka - urodzenia
rok 1820 poz.1 Perzanów Duda Stanisław + Wielechowska Jadwiga - dziecko Mikołaj
rok 1822 poz.41 Perzanów Duda Stanisław + Wielechowska Jadwiga - dziecko Anna
rok 1827 poz. 22 Perzanów Smolany Piec Duda Stanisław 48 + Wielochowska Jadwiga 32 Józef z bliźniąt
rok 1827 poz. 23 Perzanów Smolany Piec Duda Stanisław 48 + Wielochowska Jadwiga 32 Teofila z bliźniąt
zgony
poz.14 Perzanów rok 1820 Duda Rozalia lat 4 c. Duda Stanisław lat 40 i Wielechowska Jadwiga lat 30
poz. 15 Perzanów rok 1821 Duda Marianna lat 5 c. Duda Stanisław lat 40 i Wielechowska Jadwiga lat 30
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 20:39 --
Grzegorz !
urodzenia Parafia Czerwonka Szlachecka
rok 1831 poz.53 Perzanów Duda Stanisław 50 + Wielechowska Jadwiga lat 42 -dziecko Tomasz
rok 1833 poz. 10 Sewerynowo Wielechowski Wincenty lat 40 + Kolimagówna Katarzyna lat 35 - dziecko Franciszka
rok 1835 poz. 10 Sewerynowo Wielechowski Wincenty lat 50 + z Kolimagów Katarzyna lat 40 - dziecko Walenty
rok 1837 poz. 11 Sewerynowo Wielechowski Wincenty lat 50 + z Kolimagów Katarzyna lat 40 - dziecko Marianna
rok 1837 poz. 23 Sewerynowo Wielechowski Walenty lat 23 + Kostrzeska Antonina lat 21 - dziecko Marianna Józefa
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 20:59 --
rok 1839 poz.32 Sewerynowo Wielechowski Wincenty l.55 + z Kolimagów Katarzyna l.40 - Franciszek
rok 1841 poz.41 Sewerynowo Wielechowski Wincenty l.56 + z Kolimagów Katarzyna l.40 - Wawrzyniec
zgony:
rok 1854 poz.32 Seweryny Gryszpińska Franciszka l.20 z Wielechowskich c.Wielechowski Wincenty i Kolimagowa Katarzyna , mąż Gryszpiński Walenty , syn zmarłej Gryszpiński Antoni;
rok 1855 poz.23 Sewerynowo Wielechowska ?Otolia /Otylia/ 1 rok c.Wielechowski Stanisław l.38 i ? Regina;
rok 1855 poz. 45 Sewerynowo Wielechowski Stanisław 6 m-cy s. Wielechowski Walenty l.40 i ? Antonina;
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 21:36 --
Zgony- parafia Czerwonka Szlachecka;
rok 1860 poz.2 Sewerynowo Wielechowska Antoniona z Kostrzewskich l.41 c. Kostrzewskiego Andrzeja i ? Rozalii, mąż Wielechowski Walenty;
urodzenia:
rok 1862 poz.1 Janopole Kamieński Jan l.36 + Wielechowska Marianna l.24 - dziecko Agnieszka
rok 1863 poz.64 Janopole Kamieński Jan l.38 + Wielechowska Marianna l.27 - dziecko Anna
rok 1866 poz.58 Janopole Kamiński Jan l.42 + Wielechowska Marianna l.31 - dziecko Aleksander
zgony:
rok 1866 poz.47 Sewerynowo zm.Kądziołka Jan 1 rok i 6 m-cy syn Kądziołka Tomasz i Wielechowska Franciszka
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 22:02 --
Parafia Czerwonka Szlachecka:
urodzenia:
rok 1867 poz.47 Sewerynowo Kądziołka Tomasz l.31 + Wielechowska Franciszka l.27 - dziecko Małgorzata
rok 1876 poz.78 Sewerynowo Wielechowski Teofil l.25 + Burawska Marianna l.19 - dziecko Aleksanda
śluby:
rok 1870 poz.1 Janopole i Sewerynowo Wielechowski Walenty l.35 s.Wincentego Wielechowskiego i Katarzyny z Kolimagów z Demboska Barbara l.19 c.Józefa Demboskiego i Rozalii Nowińskiej;
rok 1874 poz.6 Sewerynowo i Mariampole Orłowski Tomasz wdowiec po Małgorzacie z Pogorzelskich syn Gabriela i Marianny z Szulców l.42 z Wielechowska Marcjanna c. Walentego i Antoniny z Kostrzewskich l.23;
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 22:25 --
Parafia Czerwonka Szlachecka - urodzenia:
rok 1877 poz.27 Janopole Wielechowski Walenty l.44 + Dembowska Barbara l.25 - dziecko Stanisław
rok 1877 poz.43 Mariampole Orłowski Tomasz l.48 + Wielechowska Marianna l.25 - dziecko Marian
rok 1880 poz.55 Sewerynowo Wielechowski Walenty l.45 + Dembowska Barbara l.29 - dziecko Anna
tyle z parafii Czerwonka Szlachecka - nazwisko Wielechowski, oczywiście nie wszystkie lata mam jeszcze zindeksowane, może za jakiś czas będę miała więcej, mam również dane z lat po 1900 roku, ze względu na ochronę danych osobowych nie podam na forum.
Gosia
-- Post scalono 08 gru 2011, 19:32 --
Nazwisko Kacprzyński i Rudawski, nie znalazłam w dostępnych mi spisach, są podobnie brzmiące, jak:
Kacprówna, Kacprzakowa, Kacprzakówna, Rudczakówna, Rudczak, Rudnicki, czy Rudziński.
Proszę napisać lata, w jakich miałabym szukać, nie mam Krasnosielca zindeksowanego, więc ciężko szukać.
Gosia
nazwisko Wielechowski
Parafia Czerwonka Szlachecka - urodzenia
rok 1820 poz.1 Perzanów Duda Stanisław + Wielechowska Jadwiga - dziecko Mikołaj
rok 1822 poz.41 Perzanów Duda Stanisław + Wielechowska Jadwiga - dziecko Anna
rok 1827 poz. 22 Perzanów Smolany Piec Duda Stanisław 48 + Wielochowska Jadwiga 32 Józef z bliźniąt
rok 1827 poz. 23 Perzanów Smolany Piec Duda Stanisław 48 + Wielochowska Jadwiga 32 Teofila z bliźniąt
zgony
poz.14 Perzanów rok 1820 Duda Rozalia lat 4 c. Duda Stanisław lat 40 i Wielechowska Jadwiga lat 30
poz. 15 Perzanów rok 1821 Duda Marianna lat 5 c. Duda Stanisław lat 40 i Wielechowska Jadwiga lat 30
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 20:39 --
Grzegorz !
urodzenia Parafia Czerwonka Szlachecka
rok 1831 poz.53 Perzanów Duda Stanisław 50 + Wielechowska Jadwiga lat 42 -dziecko Tomasz
rok 1833 poz. 10 Sewerynowo Wielechowski Wincenty lat 40 + Kolimagówna Katarzyna lat 35 - dziecko Franciszka
rok 1835 poz. 10 Sewerynowo Wielechowski Wincenty lat 50 + z Kolimagów Katarzyna lat 40 - dziecko Walenty
rok 1837 poz. 11 Sewerynowo Wielechowski Wincenty lat 50 + z Kolimagów Katarzyna lat 40 - dziecko Marianna
rok 1837 poz. 23 Sewerynowo Wielechowski Walenty lat 23 + Kostrzeska Antonina lat 21 - dziecko Marianna Józefa
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 20:59 --
rok 1839 poz.32 Sewerynowo Wielechowski Wincenty l.55 + z Kolimagów Katarzyna l.40 - Franciszek
rok 1841 poz.41 Sewerynowo Wielechowski Wincenty l.56 + z Kolimagów Katarzyna l.40 - Wawrzyniec
zgony:
rok 1854 poz.32 Seweryny Gryszpińska Franciszka l.20 z Wielechowskich c.Wielechowski Wincenty i Kolimagowa Katarzyna , mąż Gryszpiński Walenty , syn zmarłej Gryszpiński Antoni;
rok 1855 poz.23 Sewerynowo Wielechowska ?Otolia /Otylia/ 1 rok c.Wielechowski Stanisław l.38 i ? Regina;
rok 1855 poz. 45 Sewerynowo Wielechowski Stanisław 6 m-cy s. Wielechowski Walenty l.40 i ? Antonina;
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 21:36 --
Zgony- parafia Czerwonka Szlachecka;
rok 1860 poz.2 Sewerynowo Wielechowska Antoniona z Kostrzewskich l.41 c. Kostrzewskiego Andrzeja i ? Rozalii, mąż Wielechowski Walenty;
urodzenia:
rok 1862 poz.1 Janopole Kamieński Jan l.36 + Wielechowska Marianna l.24 - dziecko Agnieszka
rok 1863 poz.64 Janopole Kamieński Jan l.38 + Wielechowska Marianna l.27 - dziecko Anna
rok 1866 poz.58 Janopole Kamiński Jan l.42 + Wielechowska Marianna l.31 - dziecko Aleksander
zgony:
rok 1866 poz.47 Sewerynowo zm.Kądziołka Jan 1 rok i 6 m-cy syn Kądziołka Tomasz i Wielechowska Franciszka
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 22:02 --
Parafia Czerwonka Szlachecka:
urodzenia:
rok 1867 poz.47 Sewerynowo Kądziołka Tomasz l.31 + Wielechowska Franciszka l.27 - dziecko Małgorzata
rok 1876 poz.78 Sewerynowo Wielechowski Teofil l.25 + Burawska Marianna l.19 - dziecko Aleksanda
śluby:
rok 1870 poz.1 Janopole i Sewerynowo Wielechowski Walenty l.35 s.Wincentego Wielechowskiego i Katarzyny z Kolimagów z Demboska Barbara l.19 c.Józefa Demboskiego i Rozalii Nowińskiej;
rok 1874 poz.6 Sewerynowo i Mariampole Orłowski Tomasz wdowiec po Małgorzacie z Pogorzelskich syn Gabriela i Marianny z Szulców l.42 z Wielechowska Marcjanna c. Walentego i Antoniny z Kostrzewskich l.23;
cdn.
Gosia
-- Post scalono 07 gru 2011, 22:25 --
Parafia Czerwonka Szlachecka - urodzenia:
rok 1877 poz.27 Janopole Wielechowski Walenty l.44 + Dembowska Barbara l.25 - dziecko Stanisław
rok 1877 poz.43 Mariampole Orłowski Tomasz l.48 + Wielechowska Marianna l.25 - dziecko Marian
rok 1880 poz.55 Sewerynowo Wielechowski Walenty l.45 + Dembowska Barbara l.29 - dziecko Anna
tyle z parafii Czerwonka Szlachecka - nazwisko Wielechowski, oczywiście nie wszystkie lata mam jeszcze zindeksowane, może za jakiś czas będę miała więcej, mam również dane z lat po 1900 roku, ze względu na ochronę danych osobowych nie podam na forum.
Gosia
-- Post scalono 08 gru 2011, 19:32 --
Nazwisko Kacprzyński i Rudawski, nie znalazłam w dostępnych mi spisach, są podobnie brzmiące, jak:
Kacprówna, Kacprzakowa, Kacprzakówna, Rudczakówna, Rudczak, Rudnicki, czy Rudziński.
Proszę napisać lata, w jakich miałabym szukać, nie mam Krasnosielca zindeksowanego, więc ciężko szukać.
Gosia
Poszukuję:
Jasło i okolice;
Jasło i okolice;
Dzień dobry, Pani Gosiu, czy mogłaby Pani sprawdzić dane dotyczące nazwisk: Pieńkosz Leonard i Julianna z d. Przybyszewska, Rybacki Józef i Władysława z parafii Krasnosielc oraz przodków Walentego Buckiewicza też z parafii Krasnosielc. Z góry dziękuję Anna
Dzień dobry.Na razie nie moge powiązac Wielechowskich o istnieniu
których
dzięki Pani uprzejmości sie dowiedziałem.Może uda mi się jakoś ich
powiązac
z moimi.Moi przodkowie pochodzą z parafi Czerwonka.Z Czerwonki poszukuję
szczególnie Józefa Wielechowskiego ur ok.1877 i Bronisława.U osób
które mi
Pani odnalazła brak jest osób o takim imieniu.Odnośnie Rudawskich i
Kacprzyńskich z parafi Krasnosielc to poszukuję aktu ślubu Marianny
Kacprzyńskiej ur.około 1870 w Zwierzyńcu i Anastazego Rudawskiego oraz
daty
urodzin ich dzieci Genowefy Rudawskiej ur.około1896 i Józefa Rudawskiego
ur.1890-1902 lub innych informacji na temat tych osób.Bardzo dziekuje za
dotychczasową pomoc.Pozdrawiam.Grzegorz
których
dzięki Pani uprzejmości sie dowiedziałem.Może uda mi się jakoś ich
powiązac
z moimi.Moi przodkowie pochodzą z parafi Czerwonka.Z Czerwonki poszukuję
szczególnie Józefa Wielechowskiego ur ok.1877 i Bronisława.U osób
które mi
Pani odnalazła brak jest osób o takim imieniu.Odnośnie Rudawskich i
Kacprzyńskich z parafi Krasnosielc to poszukuję aktu ślubu Marianny
Kacprzyńskiej ur.około 1870 w Zwierzyńcu i Anastazego Rudawskiego oraz
daty
urodzin ich dzieci Genowefy Rudawskiej ur.około1896 i Józefa Rudawskiego
ur.1890-1902 lub innych informacji na temat tych osób.Bardzo dziekuje za
dotychczasową pomoc.Pozdrawiam.Grzegorz
-
Grzegorzu, ja mam spisy z Czerwonki Szlacheckiej, wiem, że są inne Czerwonki, sprawdź, o jaką chodzi, co do Zwierzyńca, to nie spotkałam takiej nazwy miejscowości w parafii Krasnosielc, nie mogę więc pomóc.
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
Poszukuję:
Jasło i okolice;
Jasło i okolice;
Witam.Wies Zwierzyniec jest stosunkowo młodą wsią /kolonią wsi Drążdżewo/ rzeczywiście ok.100 lat temu nazwa ta mogła nie wystepowac w księgach.W chwili obecnej należy do parafi Drążdżewo powstałej w 1910r oddalonej ok 6km od Krasnosielca. Przed tą datą zarówno Drążdżewo /Zwierzyniec/ nalezały do parafi Krasnosielc. Więc może nalezy szukac moich Rudawskich i Kacprzyńskich pochodzących z Drążdżewa.Odnośnie parafi Czerwonka to chodzi mi o tą która leży w obecnym powiecie Makowskim.Bardzo dziękuje za pomoc i liczę,że uda się jeszcze odnależdż jakieś dane. Pozdrawiam Grzegorz
Ostatnio zmieniony pt gru 09, 2011 11:52 am przez grearti, łącznie zmieniany 1 raz.
Metryki zgonu nie posiadam, to informacja z kolejnego ślubu Józefa i szczątkowe informacje żyjących potomków.apszczol pisze:A co stoi w metryce zgonu tejze Lucyny ze Stepnowskich Chrzanowskiej?Do gosiaczek51
Lucyna Stepnowska - zmarła 07.03.1931 w Warszawie, żona Józefa Chrzanowskiego zamieszkałego w Makowie Mazowieckim (lub pod Makowem w Chrzanowo), dzieci Zofia i Remigiusz
Czy ona przypadkiem nie rodzila sie w parafii Gasewo?
-
Grzegorzu !
Niestety nie mam tych lat urodzeń i ślubów z Krasnosielca o które pytasz, Ty potrzebujesz stosunkowo "niedawnych" lat, ja natomiast posiadam "stare" lata, przejrzałam w tej chwili śluby w nadziei, że znajdę Rudawski Anastazy z Kacprzyńską Marianną, nie ma niestety żadnego Rudawskiego, jeśli ich córka najstarsza Genowefa urodziła się w 1896 roku, to można przypuszczać, że ślub wzięli około tego roku, ja śluby mam do roku 1889.
Szkoda, że nie mogę pomóc.
Pozdrawiam Gosia
-- Post scalono 09 gru 2011, 22:19 --
Aniu!
Byłabym przeoczyła Twój wpis
Mam zindeksowane śluby z Krasnosielca za lata 1746 do 1810, niestety nie ma tam osób, o które pytasz.
Mam skany późniejsze, czyli po roku 1810 ale nie zindeksowane, musisz mi podać w dużym przybliżeniu lata, w jakich szukasz tych osób, w przeciwnym razie nie jestem w stanie znaleźć, jest tego zbyt dużo.
Pozdrawiam Gosia
Niestety nie mam tych lat urodzeń i ślubów z Krasnosielca o które pytasz, Ty potrzebujesz stosunkowo "niedawnych" lat, ja natomiast posiadam "stare" lata, przejrzałam w tej chwili śluby w nadziei, że znajdę Rudawski Anastazy z Kacprzyńską Marianną, nie ma niestety żadnego Rudawskiego, jeśli ich córka najstarsza Genowefa urodziła się w 1896 roku, to można przypuszczać, że ślub wzięli około tego roku, ja śluby mam do roku 1889.

Pozdrawiam Gosia
-- Post scalono 09 gru 2011, 22:19 --
Aniu!
Byłabym przeoczyła Twój wpis

Mam zindeksowane śluby z Krasnosielca za lata 1746 do 1810, niestety nie ma tam osób, o które pytasz.
Mam skany późniejsze, czyli po roku 1810 ale nie zindeksowane, musisz mi podać w dużym przybliżeniu lata, w jakich szukasz tych osób, w przeciwnym razie nie jestem w stanie znaleźć, jest tego zbyt dużo.
Pozdrawiam Gosia
Poszukuję:
Jasło i okolice;
Jasło i okolice;
Witam,
Pani Małgosiu udało mi się zdobyć pewne informacje, które mówią, że niektórych danych trzeba szukać nie w Krasnosielcu.
Chodzi mi o osoby: Adam i Katarzyna Pieńkosz i o ich przodków. Wiem o nich tylko tyle, że w 1884 r. urodził im się syn we wsi Budne k. Baranowa.
Pieńkosz Julianna c. Józefa i Marianny Przybyszewskich, podobno ur. ok. 1886 r w Dobrzankowie k. Przasnysza.
Józef i Marianna Przybyszewscy, na cmentarzu na tablicy widnieje napis " 75l. zm. w 1927 r. (tylko takie informacje o nich posiadam).
Władysława Rybacka ur. ok 1887 r. i Józef Rybacki ur ok 1890 r., tych osób i ich przodków należy szukać chyba w Krasnosielcu.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje. Anna
Pani Małgosiu udało mi się zdobyć pewne informacje, które mówią, że niektórych danych trzeba szukać nie w Krasnosielcu.
Chodzi mi o osoby: Adam i Katarzyna Pieńkosz i o ich przodków. Wiem o nich tylko tyle, że w 1884 r. urodził im się syn we wsi Budne k. Baranowa.
Pieńkosz Julianna c. Józefa i Marianny Przybyszewskich, podobno ur. ok. 1886 r w Dobrzankowie k. Przasnysza.
Józef i Marianna Przybyszewscy, na cmentarzu na tablicy widnieje napis " 75l. zm. w 1927 r. (tylko takie informacje o nich posiadam).
Władysława Rybacka ur. ok 1887 r. i Józef Rybacki ur ok 1890 r., tych osób i ich przodków należy szukać chyba w Krasnosielcu.
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje. Anna
-
Witaj Aniu!
Tu na forum nie piszemy i nie zwracamy się na Pan, Pani, mówimy sobie po imieniu.
Dobrzankowo to parafia Bogate w Diecezji Płockiej mają akta z tej parafii od lat :
księgi urodzeń 1596 do 1898
księgi ślubów 1641-1802 i 1798-1890
księgi zmarłych 1665 z małymi przerwami do -1891,
ja nie mam u siebie danych z tej parafii.
Parafii Baranowo też nie mam.
Z parafii Krasnosielc mam lata wcześniejsze 1746 - 1810 akta ślubów, nie mam danych urodzeń z lat, o które pytasz.
Pomyśl o wizycie w Archiwum Diecezjalnym w Płocku, tam uzyskasz wiele danych
Pozdrawiam Gosia
Tu na forum nie piszemy i nie zwracamy się na Pan, Pani, mówimy sobie po imieniu.
Dobrzankowo to parafia Bogate w Diecezji Płockiej mają akta z tej parafii od lat :
księgi urodzeń 1596 do 1898
księgi ślubów 1641-1802 i 1798-1890
księgi zmarłych 1665 z małymi przerwami do -1891,
ja nie mam u siebie danych z tej parafii.
Parafii Baranowo też nie mam.
Z parafii Krasnosielc mam lata wcześniejsze 1746 - 1810 akta ślubów, nie mam danych urodzeń z lat, o które pytasz.
Pomyśl o wizycie w Archiwum Diecezjalnym w Płocku, tam uzyskasz wiele danych

Pozdrawiam Gosia

Poszukuję:
Jasło i okolice;
Jasło i okolice;
-
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 32 razy
Witam.
Wiadomość dla Ani.
Indeksy małżeństw z Baranowa znajdziesz pod linkiem
http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... j399CjAsxA
małżeństwo zawarte 20 stycznia 1884 r
przez
Adam Pieńkos 25 lat ur Dąbrowa (Dąbrowy ,przyp.Waldemar)parafia Myszyniec
syn Józefa i Julianny Kostkowskiej
Katarzyna Lisiewska 24 lata ur Grabowek córka Józefa i Anny Sadowskiej.
Pozdrawiam
Waldemar Chorążewicz
Wiadomość dla Ani.
Indeksy małżeństw z Baranowa znajdziesz pod linkiem
http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... j399CjAsxA
małżeństwo zawarte 20 stycznia 1884 r
przez
Adam Pieńkos 25 lat ur Dąbrowa (Dąbrowy ,przyp.Waldemar)parafia Myszyniec
syn Józefa i Julianny Kostkowskiej
Katarzyna Lisiewska 24 lata ur Grabowek córka Józefa i Anny Sadowskiej.
Pozdrawiam
Waldemar Chorążewicz
Szukam:
Chorążewicz-Kurpie,Mazowsze,Białoruś,USA
Felau-Mazowsze,USA
Kosakowski-Świedziebnia
Sadecki-Mazowsze
Kontor-Mazury
Chorążewicz-Kurpie,Mazowsze,Białoruś,USA
Felau-Mazowsze,USA
Kosakowski-Świedziebnia
Sadecki-Mazowsze
Kontor-Mazury
Witam,
Waldemarze dziękuję za bardzo cenne informacje.
Poszukuję teraz nowych członków rodziny. Mianowicie:
Józefa i Julianny Pieńkos z d.Kostkowskiej z parafii Myszyniec
Józefa i Anny Lisiewskich z d.Sadowskiej nie wiem skąd. Ostatnie informacje o nich mam z parafii Baranowo.
Waldemarze dziękuję za bardzo cenne informacje.
Poszukuję teraz nowych członków rodziny. Mianowicie:
Józefa i Julianny Pieńkos z d.Kostkowskiej z parafii Myszyniec
Józefa i Anny Lisiewskich z d.Sadowskiej nie wiem skąd. Ostatnie informacje o nich mam z parafii Baranowo.