Za książką "Cmentarz Powązkowski w Warszawie":
str. 303
Antoni Fertner (1849-1916)
działacz społeczny i sportowy, współzałożyciel i długoletni wiceprezes Warsz.Tow.Cyklistów; współorganizator działalności kulturalno- społecznej i narodowej Towarzystwa.
(221-III-9)
Drugiego Fertnera w tej książce nie ma.
pozdrawiam Ela
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Cmentarz Powązkowski w Warszawie
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 43 razy
- Podziękowano: 171 razy
Re: Cmentarz Powązkowski w Warszawie
Antoni Fertner, napisał między innymi książkę "Podróże komiczne";
Fertner Antoni Klemens zm.27 sierpnia 1915r. w wieku 67 lat, kupiec, były wiceprezes i członek honorowy Warszawskiego Towarzystwa Cyklistów oraz wielu innych towarzystw sportowych. Pogrzeb odbył się 30 sierpnia z kościoła dolnego Św. Krzyża.
Pozdrawiam Gosia
Fertner Antoni Klemens zm.27 sierpnia 1915r. w wieku 67 lat, kupiec, były wiceprezes i członek honorowy Warszawskiego Towarzystwa Cyklistów oraz wielu innych towarzystw sportowych. Pogrzeb odbył się 30 sierpnia z kościoła dolnego Św. Krzyża.
Pozdrawiam Gosia
Poszukuję:
Częścik, Gorczyca, Jurkowski, Lipka, Kalinowski, Malinowski, Miecznikowski, Stepnowski -
Krasnosielc, Gąsewo, Chojnowo i okolice;
Bażyk, Betlej, Kwaśniowski, Maziarz, Rączka, Stasiowski, Waśko, Wnęk, Urban-
Jasło i okolice;
Częścik, Gorczyca, Jurkowski, Lipka, Kalinowski, Malinowski, Miecznikowski, Stepnowski -
Krasnosielc, Gąsewo, Chojnowo i okolice;
Bażyk, Betlej, Kwaśniowski, Maziarz, Rączka, Stasiowski, Waśko, Wnęk, Urban-
Jasło i okolice;
Dzięki dziewczyny.
Tak właśnie pomyliłam aktora z tym od cyklistów. Ale ten zm.1916 i 1915 - wniosek to ten sam - bo to cały czas wiceprezes WTC. Nawet ktoś zrobił ładne fotki grobowca: http://mojecmentarze.blogspot.com/2012/ ... rtner.html
Już naprawiam swój błąd....
Tak właśnie pomyliłam aktora z tym od cyklistów. Ale ten zm.1916 i 1915 - wniosek to ten sam - bo to cały czas wiceprezes WTC. Nawet ktoś zrobił ładne fotki grobowca: http://mojecmentarze.blogspot.com/2012/ ... rtner.html
Już naprawiam swój błąd....
Beata
-
- Podziękowano: 8 razy
- Kontakt:
Radzę przed podjęciem pochopnych wniosków przeanalizować obydwu Antonich (częstochowiaków)
Antoni (Dezyderiusz) i Antoni(Klemens) akty (M1775/163 Św.Aleksander ) i (1895/227 Św Krzyż ).
Obydwaj Antoni mogą być spokrewnieni i spoczywać w tej samej Kwaterze (czyli 2 różne osoby).
marksp
Antoni (Dezyderiusz) i Antoni(Klemens) akty (M1775/163 Św.Aleksander ) i (1895/227 Św Krzyż ).
Obydwaj Antoni mogą być spokrewnieni i spoczywać w tej samej Kwaterze (czyli 2 różne osoby).
marksp
Antoni Dezyderiusz zmarł w 1959 r. i spoczywa na Cmentarzu Rakowickim w Krakowie.
Mnie chodziło raczej o to czy było dwóch zmarłych w 1915 i w 1916 - ale wyjaśniło się, że to jeden i ten sam.
Akt ślubu z 1875/163 dałam do tłumaczenia - ale sama widzę, że to Klemens.
1895/227 - nie mogę znaleźć, możesz podać linka ?
ponadto znalazłam akt ślubu córki Antoniego Klemensa z 1907/18 (Ludmiła Stanisława)
oraz ślubu siostry aktora - Florentyny z 1920 r.
Mnie chodziło raczej o to czy było dwóch zmarłych w 1915 i w 1916 - ale wyjaśniło się, że to jeden i ten sam.
Akt ślubu z 1875/163 dałam do tłumaczenia - ale sama widzę, że to Klemens.
1895/227 - nie mogę znaleźć, możesz podać linka ?
ponadto znalazłam akt ślubu córki Antoniego Klemensa z 1907/18 (Ludmiła Stanisława)
oraz ślubu siostry aktora - Florentyny z 1920 r.
Beata