Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1766
Miejscowość: Różaniec
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Maciej
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Gleń
Link do zdjęcia: http://zapodaj.net/bc237e6a52440.jpg.html
Jest ktoś w stanie coś odczytać???
Proszę o pomoc
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Różaniec-Gleń-Maciej-1766
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 224
- Podziękował/a: 112 razy
- Podziękowano: 4 razy
Różaniec-Gleń-Maciej-1766
Albert syn Jana, wnuk Mariana, prawnuk Jana, 2xprawnuk Jakuba, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Sebastiana, 5xprawnuk Macieja, 6xprawnuk Mateusza, 7xprawnuk Antoniego, 8xprawnuk Bartłomieja, 9xprawnuk Macieja, 10xprawnuk Marcin, 11xprawnuk Tomasza.
-
Re: Różaniec-Gleń-Maciej-1766
A jak miało na imię dziecko? Maciej na pewno?Małecki pisze:Syn prac. Antoniego i Anny.
I czy jesteś w stanie potwierdzić że rodzice nazywali się Gleń?
Albert syn Jana, wnuk Mariana, prawnuk Jana, 2xprawnuk Jakuba, 3xprawnuk Ignacego, 4xprawnuk Sebastiana, 5xprawnuk Macieja, 6xprawnuk Mateusza, 7xprawnuk Antoniego, 8xprawnuk Bartłomieja, 9xprawnuk Macieja, 10xprawnuk Marcin, 11xprawnuk Tomasza.
-
Re: Różaniec-Gleń-Maciej-1766
Tak też myślałem ale potem też zacząłem się zastanawiać nad Błażejem ;p i dlatego nie chciałem Cię naprowadzać na konkretne imię.Małecki pisze:Widzę "Gleniow", względnie "Gloniow". Nie Maciej, tylko Mateusz - zdecydowanie.
Dzięki jeszcze raz