Pytałem pana Googla o fotki archiwalne gimnazjum św. jacka w Krakowie, ale nic sensownego nie znalazł. Nie interesuje mnie współczesna fotka bramy przy ul.Siennej bo takową sobie sam mogę zrobić. Szukam zdjęcia tego co było za bramą czyli zdjęcia samego budynku wraz z placem musztrowym, lub chociażby samego budynku z okresu przedwojennego. Czy ktoś z was wie gdzie mogę je znaleźć i podzieliłby się tą wiedzą? Może być rycina.
Z góry dziękuję,
Andrzej
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
C.K. Gimnazjum św.Jacka w Krakowie
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Re: C.K. Gimnazjum św.Jacka w Krakowie
a to pan Google Ci pokazał? http://www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/10 ... 55e94aaa2/ ? Wprawdzie nie plac musztrowy, ale jakieś zarośla koło niego. 

Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 459
- Podziękował/a: 44 razy
- Podziękowano: 41 razy
Tak to zdjęcie znam, ale do ilustracji tekstu o tym gimnazjum z przełomu XIX iXX wieku ta fotka się ma nijak. Zbiory NAC sprawdzałem na samym początku, ale dziękuję za informację. Liczyłem po cichu na czyjeś prywatne zbiory.
Parafrazując: Śpieszmy się pytać ludzi, tak szybko odchodzą
-
AUTOR TEMATU - Posty: 459
- Podziękował/a: 44 razy
- Podziękowano: 41 razy
blisko 200 jednostek... Przyznam że nie wpadłem na to aby sprawdzić AP. Taką ilość papierów to chyba muszę urlop wybrać lub poczekać do emerytury
.
-- Post scalono 07 mar 2013, 10:16 --
blisko 200 jednostek... Przyznam że nie wpadłem na to aby sprawdzić AP. Taką ilość papierów to chyba muszę urlop wybrać lub poczekać do emerytury
.

-- Post scalono 07 mar 2013, 10:16 --

Parafrazując: Śpieszmy się pytać ludzi, tak szybko odchodzą