Witaj Rafale.
Mogę sprawdzić interesujące Cię dane jednak musiałbyś trochę poczekać bo mam jeszcze jedno zamówienie, a w sierpniu pracownia naukowa archiwum jest zamknięta.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP Radom
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 23 razy
- Podziękowano: 12 razy
Re: AP Radom
Witam!
Byłbym bardzo wdzięczny,a czas nie gra roli.
Pozdrawiam!
Rafał
Byłbym bardzo wdzięczny,a czas nie gra roli.
Pozdrawiam!
Rafał
Pozdrawiam
Rafał
Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?
Rafał
Mój "problem":
par. Błotnica - poszukiwane księgi sprzed 1808r. z powodu gniazda rodzinnego moich kilku gałęzi przodków
Ossów (obecnie Stary Osów)- może ktoś natknął się w innych parafiach?
-
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 8 razy
Witam serdecznie,
Czy mógłbym prosić odwiedzających radomskie archiwum o pewną pomoc?
Ostatnio pojawiły się nowe informacje w moim drzewie, które wskazują, że w podkozienickich Psarach zamieszkiwała część mojej rodziny.
Jednego z członków rodziny (czego wtedy jeszcze nie wiedziałem) odnalazł w lutym P. Ireneusz Miraś. Możliwe, że w Psarach urodziło się jeszcze kilku nieznanych przodków.
Czy byłaby możliwość aby przejrzał ktoś skorowidze urodzonych z roczników 1885-1905 w poszukiwaniach nazwiska Rzeszotek? Tam zapewne będą się znajdować potencjalne akta urodzeń innych krewnych.
Będę niezwykle wdzięczny za pomoc
x
Czy mógłbym prosić odwiedzających radomskie archiwum o pewną pomoc?
Ostatnio pojawiły się nowe informacje w moim drzewie, które wskazują, że w podkozienickich Psarach zamieszkiwała część mojej rodziny.
Jednego z członków rodziny (czego wtedy jeszcze nie wiedziałem) odnalazł w lutym P. Ireneusz Miraś. Możliwe, że w Psarach urodziło się jeszcze kilku nieznanych przodków.
Czy byłaby możliwość aby przejrzał ktoś skorowidze urodzonych z roczników 1885-1905 w poszukiwaniach nazwiska Rzeszotek? Tam zapewne będą się znajdować potencjalne akta urodzeń innych krewnych.
Będę niezwykle wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam!
Łukasz Rzeszotek
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach: Rzeszotek, Krakowiak, Kłosowicz, Kiemona, Kemona
Łukasz Rzeszotek
Poszukuję informacji na temat osób o nazwiskach: Rzeszotek, Krakowiak, Kłosowicz, Kiemona, Kemona
-
- Podziękowano: 8 razy
Witam serdecznie,
Mam prośbę do osób odwiedzających radomskie archiwum. Czy mógłbym prosić o sprawdzenie czy w zespole "Rząd Gubernialny Radomski" z lat [1808] 1815-1866 [1898] przy informacji o zatrudnieniu felczera bądź przeniesieniu/zwolnieniu więźnia z okresu 1863-1866 znajduje się nazwisko Kłosowicz?
Mój 3xpradziadek, który brał udział w powstaniu styczniowym według posiadanych przeze mnie informacji został osadzony w tamtejszym więzieniu, a co się dalej z nim działo, niestety nie wiem.
P.S.: Moja poprzednia prośba dotycząca AP Radom jest już nieistotna.
Mam prośbę do osób odwiedzających radomskie archiwum. Czy mógłbym prosić o sprawdzenie czy w zespole "Rząd Gubernialny Radomski" z lat [1808] 1815-1866 [1898] przy informacji o zatrudnieniu felczera bądź przeniesieniu/zwolnieniu więźnia z okresu 1863-1866 znajduje się nazwisko Kłosowicz?
Mój 3xpradziadek, który brał udział w powstaniu styczniowym według posiadanych przeze mnie informacji został osadzony w tamtejszym więzieniu, a co się dalej z nim działo, niestety nie wiem.
P.S.: Moja poprzednia prośba dotycząca AP Radom jest już nieistotna.
Pozdrawiam!
Łukasz Rzeszotek
Łukasz Rzeszotek
-
Witam i proszę o pomoc osobę, która odwiedza lub zechce odwiedzić AP Radom.
Moja prośba dotyczy sprawdzenia wykazu (o ile jest udostępniany):
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/index. ... s&id=38886
pod kątem występowania nazwiska "Ponikowski" (lub podobnie brzmiących jak np "Panikowski", "Punikowski"...), a w przypadku stwierdzenia takowego (takowych) odnotowanie numerów stron, na których występuje nazwisko (co ułatwiłoby zamówienie mi w późniejszym czasie ich kopii).
Dziękuję z góry za zainteresowanie i pomoc - Sławek
Moja prośba dotyczy sprawdzenia wykazu (o ile jest udostępniany):
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/index. ... s&id=38886
pod kątem występowania nazwiska "Ponikowski" (lub podobnie brzmiących jak np "Panikowski", "Punikowski"...), a w przypadku stwierdzenia takowego (takowych) odnotowanie numerów stron, na których występuje nazwisko (co ułatwiłoby zamówienie mi w późniejszym czasie ich kopii).
Dziękuję z góry za zainteresowanie i pomoc - Sławek
-