UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP w Kielcach
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 412
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
AP w Kielcach
Jestem zachwycona obsługą w AP Kielce. Wysłałam mailem prośbę o kopię metryki urodzenia pradziadka. Po niedługim okresie oczekiwania dostałam informację, że mam wpłacić cztery złote za skan. Następnego dnia metryka była już na moim komputerze.
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
-
- Podziękował/a: 5 razy
Re: AP w Kielcach
Mam pytanie, czy możesz napisać, jak długo oczekiwałaś na akt urodzenia i jakiego rodzaju dane przesłałaś w swojej prośbie do AP Kielce?
Również wysłałem do nich kilka zapytań, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Czekam już 3 tygodnie.
Również wysłałem do nich kilka zapytań, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Czekam już 3 tygodnie.
Pozdrawiam
Jarek
Szukam informacji o lekarzu Józefie Pawłowskim i jego rodzinie. Mieszkał w Krakowie, Częstochowie i Radoszycach w woj. świętokrzyskim, gdzie 20.07.1826 urodził mu się syn Ignacy. Rodowe nazwisko matki Ignacego: Ściłowicz.
Jarek
Szukam informacji o lekarzu Józefie Pawłowskim i jego rodzinie. Mieszkał w Krakowie, Częstochowie i Radoszycach w woj. świętokrzyskim, gdzie 20.07.1826 urodził mu się syn Ignacy. Rodowe nazwisko matki Ignacego: Ściłowicz.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 412
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Witaj,
4 grudnia 2012 wysłałam do AP Kielce prośbę o skan, podałam dokładne swoje dane, razem z nr telefonu oraz dane potrzebnej mi metryki - tzn nazwę zespołu i dokładną datę urodzenia mojego przodka wraz ze źródłem z którego ja mam. Oczywiście określiłam kim poszukiwana osoba była/jest dla mnie. Zaznaczyłam, ze proszę o przesłanie kopii drogą mailową.
W dniu 17 stycznia dostałam skan oficjalnego pisma, że wykonali kwerendę zgodnie z moim życzeniem i, że aby otrzymać akt muszę im wpłacić 4 złote na takie i takie konto. Zrobiłam przelew tego samego dnia i 18 stycznia dostałam mailem skan dokumentu o który prosiłam.
4 grudnia 2012 wysłałam do AP Kielce prośbę o skan, podałam dokładne swoje dane, razem z nr telefonu oraz dane potrzebnej mi metryki - tzn nazwę zespołu i dokładną datę urodzenia mojego przodka wraz ze źródłem z którego ja mam. Oczywiście określiłam kim poszukiwana osoba była/jest dla mnie. Zaznaczyłam, ze proszę o przesłanie kopii drogą mailową.
W dniu 17 stycznia dostałam skan oficjalnego pisma, że wykonali kwerendę zgodnie z moim życzeniem i, że aby otrzymać akt muszę im wpłacić 4 złote na takie i takie konto. Zrobiłam przelew tego samego dnia i 18 stycznia dostałam mailem skan dokumentu o który prosiłam.
Pozdrawiam
Maria
Maria
-
- Podziękował/a: 5 razy
Witaj,
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Zrobiłem podobnie, więc może na dniach otrzymam poszukiwany skan.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Zrobiłem podobnie, więc może na dniach otrzymam poszukiwany skan.
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
-
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 4 razy
- Kontakt:
W Kieleckim AP to chyba norma
. Ja juz dwukrotnie w ten sposób zdobywałem akty i zawsze tak szybko.

Darek Klepka - Busko Zdrój
-
- Podziękował/a: 154 razy
- Podziękowano: 202 razy
http://www.kielce.ap.gov.pl/pl/paien pisze:A ile kosztuje zlecenie kwerendy w przypadku, gdy znam tylko orientacyjne daty?
Patrz w Usługi archiwalne
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
szukam:
Czemeryński Chyliński Sander-Ukraina
Cibiński Niestój Bodzioch Widurski -pow. Jędrzejów
Grabowski Pawlik Szumiński -Wysocice Sieciechowice (małopolskie)
-
- Podziękował/a: 18 razy
- Podziękowano: 4 razy
- Kontakt:
Witam
W zeszłym miesiącu wysłałem prośbę do kieleckiego AP o odszukanie testamentu pradziadka. Podałem orientacyjne daty działania notariuszy na moim terenie; nawet nie mam pojęcia czy takowy istnieje, ale co tam, próbować trzeba
. Po dwóch tygodniach otrzymałem pismo w którym AP informuje mnie w jakich zasobach będą przeprowadzone poszukiwania, ze zajmie im to jedną godzinę i że kosztować to bedzie 60 złotych.Kasa wpłacona, no i czekam teraz niecierpliwie i wygladam listonosza 
W zeszłym miesiącu wysłałem prośbę do kieleckiego AP o odszukanie testamentu pradziadka. Podałem orientacyjne daty działania notariuszy na moim terenie; nawet nie mam pojęcia czy takowy istnieje, ale co tam, próbować trzeba

Darek Klepka - Busko Zdrój