Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1890
Miejscowość: Grodziec
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Bolesław
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Święcicki
Link do zdjęcia: http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =55-58.jpg
Witam,
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie z języka rosyjskiego aktu urodzenia Bolesława Święcickiego (poz. 55).
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysztof
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Grodziec-Święcicki-Bolesław-1890
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 30
- Podziękował/a: 18 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Grodziec-Święcicki-Bolesław-1890
Nie wiem kim był ojciec dziecka. Księga jest trochę źle zszyta.
Przybojewo
55
Działo się we wsi Grodziec 9/21 września 1890 o godzinie 1 po południu. Stawił się Ignacy Święcicki /Ignacy Swencicki/ lat 23 mający zamieszkały w Przybojewie w obecności Grzegorza Grzelaka kowala lat 31 i Romualda Petyńskiego młynarza lat 35, obu zamieszkałych w Przybojewie, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się ono w Przybojewie 3/15 września roku teraźniejszego o godzinie 12 z jego prawowitej małżonki Władysławy z Sitkiewiczów /Władysławy z Sitkewiczów/ lat 21 mającej. Dziecięciu temu na chrzcie świętym odprawionym dziś przez nas nadano imię Bolesław /Bolesław/ a rodzicami jego chrzestnymi zostali Grzegorz Grzelak i Bronisława Petyńska. Akt ten oświadczającemu i Świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez nas podpisany został.
/Podpis ks. Wincenty Dmochowski Proboszcz Parafii Grodziec Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
Pozdrawiam
Maria
Przybojewo
55
Działo się we wsi Grodziec 9/21 września 1890 o godzinie 1 po południu. Stawił się Ignacy Święcicki /Ignacy Swencicki/ lat 23 mający zamieszkały w Przybojewie w obecności Grzegorza Grzelaka kowala lat 31 i Romualda Petyńskiego młynarza lat 35, obu zamieszkałych w Przybojewie, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się ono w Przybojewie 3/15 września roku teraźniejszego o godzinie 12 z jego prawowitej małżonki Władysławy z Sitkiewiczów /Władysławy z Sitkewiczów/ lat 21 mającej. Dziecięciu temu na chrzcie świętym odprawionym dziś przez nas nadano imię Bolesław /Bolesław/ a rodzicami jego chrzestnymi zostali Grzegorz Grzelak i Bronisława Petyńska. Akt ten oświadczającemu i Świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez nas podpisany został.
/Podpis ks. Wincenty Dmochowski Proboszcz Parafii Grodziec Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
Re: Grodziec-Święcicki-Bolesław-1890
Działo się we wsi Grodziec dnia 9/21 października 1890r. o godz. 13. Stawił się Ignacy Święcicki, kołodziej, lat 23, zamieszkały w Przybojewie i w przytomności Grzegorza Grzelaka, kowala, lat 31 i Romualda Petyńskiego, młynarza, lat 35, obaj zamieszkali w Przybojewie i okazali nam dziecię płci męskiej i oświadczyli, że urodziło się ono w Przybojewie dnia 3/15 września bierzącego roku o godz. 12 z jego żony Władysławy z Sitkiewiczów, lat 21. Dziecięciu temu na chrzcie świętym nadane zostało imię Bolesław, a rodzicami jego chrzestnymi byli Grzegorz Grzelak i Bronisława Petyńska. Akt ten stawiającemu i świadkom niepiśmiennym przeczytany i przez nas podpisany.
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com