Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1891
Miejscowość: Krasew
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Feliks
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Sosnowski
Link do zdjęcia: http://szukajwarchiwach.pl/35/1948/0/2. ... 9O7J_5zYew
Witajcie
Proszę o przetłumaczenie aktu urodzenia nr 181
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Łukasz
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Krasew-Sosnowski-Feliks-1891
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 57
- Podziękował/a: 48 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Krasew-Sosnowski-Feliks-1891
N 181
Krasew
Działo się we wsi Ulan dwunastego/dwudziestego czwartego/ października tysiąc osiemset dziewięćdziesiątego pierwszego roku o godzinie piątej po południu. Stawił się Franciszek Sosnowski właściciel gruntu lat pięćdziesiąt mający we wsi Krasewie zamieszkały w obecności Piotra Grochowicza lat trzydzieści mającego i Antoniego Piłata lat czterdzieści mającego właścicieli gruntów we wsi Krasewie zamieszkałych, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodził się on we wsi Krasewie dnia wczorajszego o godzinie piątej po południu z jego prawowitej małżonki Małgorzaty z Przybyszów lat trzydzieści mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym odprawionym dziś przez niżej podpisanego Proboszcza dano imię Feliks /Feliks/ a jego rodzicami chrzestnymi byli Antoni Sosnowski i Agnieszka Grochowicz. Akt ten oświadczającemu i świadkom przeczytany przez nas tylko podpisany oni niepiśmienni.
/Ks. J. Krasiński? Proboszcz Parafii Ulan/
Pozdrawiam
Maria
Krasew
Działo się we wsi Ulan dwunastego/dwudziestego czwartego/ października tysiąc osiemset dziewięćdziesiątego pierwszego roku o godzinie piątej po południu. Stawił się Franciszek Sosnowski właściciel gruntu lat pięćdziesiąt mający we wsi Krasewie zamieszkały w obecności Piotra Grochowicza lat trzydzieści mającego i Antoniego Piłata lat czterdzieści mającego właścicieli gruntów we wsi Krasewie zamieszkałych, i okazał nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodził się on we wsi Krasewie dnia wczorajszego o godzinie piątej po południu z jego prawowitej małżonki Małgorzaty z Przybyszów lat trzydzieści mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym odprawionym dziś przez niżej podpisanego Proboszcza dano imię Feliks /Feliks/ a jego rodzicami chrzestnymi byli Antoni Sosnowski i Agnieszka Grochowicz. Akt ten oświadczającemu i świadkom przeczytany przez nas tylko podpisany oni niepiśmienni.
/Ks. J. Krasiński? Proboszcz Parafii Ulan/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria