Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1915
Miejscowość: Wierzbie
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Antonina
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Chełmińska
Link do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 89edb.html
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie aktu zgonu.
Pozdrawiam, Tomasz Wach
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Wierzbie-Chełmińska-Antonina-1915
Moderator: Moderatorzy
Re: Wierzbie-Chełmińska-Antonina-1915
41
Mąkolno, 21 czerwca/ 04 lipca 1915r
Zgłaszający - Michał Wiatrowski, lat 74 i Tomasz Rojewski, lat 49, rolnicy z kolonii Wierzbie;
Oświadczyli, że w dniu wczorajszym, o 6.00 rano, zmarła w kolonii Wierzbie, tamże u męża, rolnika zamieszkała, Antonina Chełmicka, lat 65, urodzona we wsi Brzezie, córka Kazimierza i Marianny, nieżyjących małżonków Kamińskich, pozostawiła męża, Andrzeja Chełmickiego.
Skan przy powiększeniu pokazuje tylko lewa stronę (nie wiem czy tylko u mnie?) i obrazu nie można przesunąć, ale mam nadzieję, że mimo to wszystko dobrze odczytałam.
pozdrawiam Ela
Mąkolno, 21 czerwca/ 04 lipca 1915r
Zgłaszający - Michał Wiatrowski, lat 74 i Tomasz Rojewski, lat 49, rolnicy z kolonii Wierzbie;
Oświadczyli, że w dniu wczorajszym, o 6.00 rano, zmarła w kolonii Wierzbie, tamże u męża, rolnika zamieszkała, Antonina Chełmicka, lat 65, urodzona we wsi Brzezie, córka Kazimierza i Marianny, nieżyjących małżonków Kamińskich, pozostawiła męża, Andrzeja Chełmickiego.
Skan przy powiększeniu pokazuje tylko lewa stronę (nie wiem czy tylko u mnie?) i obrazu nie można przesunąć, ale mam nadzieję, że mimo to wszystko dobrze odczytałam.
pozdrawiam Ela