Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1884
Miejscowość: Czerwińsk
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Anna
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Święcicka
Link do zdjęcia: http://poczekalnia.genealodzy.pl/pliki/ ... /11-14.jpg
Witam,
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie z języka rosyjskiego aktu zgonu Anny Święcickiej (poz. 12).
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysztof
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Czerwińsk-Święcicka-Anna-1884
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 30
- Podziękował/a: 18 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Czerwińsk-Święcicka-Anna-1884
N 12 Folwark Garwolewo
Działo się w Czerwińsku 12/24 marca 1884 roku o godzinie 9 rano. Stawił się: Jan Święcicki robotnik i mąż zmarłej lat 38 z folwarku Garwolewo i Karol Błaszkowski sługa kościelny z Czerwińska lat 57 i oświadczyli: że wczoraj o godzinie 7 po południu zmarła Anna Święcicka /Anna Święcicka/ lat 36 mająca, urodzona w Zakrzewie, pozostająca przy mężu na folwarku Garwolewo, córka nieżyjących Stanisława i niewiadomej z imienia matki małżonków Szmulewiczów rolników z Zakrzewa, pozostawiła po sobie owdowiałego męża Jana Święcickiego. Po naocznym przekonaniu się o zgonie Anny Święcickiej, Akt ten zgłaszającym niepiśmiennym przeczytany, przez Nas podpisany został.
/Podpis ks. Jan Żurawski Proboszcz Parafii Czerwińskiej Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
Pozdrawiam
Maria
Działo się w Czerwińsku 12/24 marca 1884 roku o godzinie 9 rano. Stawił się: Jan Święcicki robotnik i mąż zmarłej lat 38 z folwarku Garwolewo i Karol Błaszkowski sługa kościelny z Czerwińska lat 57 i oświadczyli: że wczoraj o godzinie 7 po południu zmarła Anna Święcicka /Anna Święcicka/ lat 36 mająca, urodzona w Zakrzewie, pozostająca przy mężu na folwarku Garwolewo, córka nieżyjących Stanisława i niewiadomej z imienia matki małżonków Szmulewiczów rolników z Zakrzewa, pozostawiła po sobie owdowiałego męża Jana Święcickiego. Po naocznym przekonaniu się o zgonie Anny Święcickiej, Akt ten zgłaszającym niepiśmiennym przeczytany, przez Nas podpisany został.
/Podpis ks. Jan Żurawski Proboszcz Parafii Czerwińskiej Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria