Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1883
Miejscowość: Czerwińsk
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Piotr
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Święcicki
Link do zdjęcia: http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 63-066.jpg
Witam,
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie z języka rosyjskiego aktu urodzenia Piotra Święcickiego (poz. 63).
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysztof
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Czerwińsk-Święcicki-Piotr-1883
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 30
- Podziękował/a: 18 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Czerwińsk-Święcicki-Piotr-1883
N 63 Sielec
Działo się w Czerwińsku 29 maja/10 czerwca 1883 roku o godzinie 5 po południu. Stawił się: Józef Święcicki /Jozef Swięcicki/ robotnik zamieszkały w Sielcu lat 40 mający w obecności Kacpra Czyzewskiego rzeźnika lat 56 i Karola Błaszkowskiego sługi kościelnego zamieszkałych w Czerwińsku i okazał Nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się ono w Sielcu 25 maja/6 czerwca roku teraźniejszego o godzinie 7 po południu z jego prawowitej małżonki Marianny z Ciarków /Marianny z Ciarków/ lat 40 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym nadano imię Piotr /Piotr/ a rodzicami jego chrzestnymi zostali: Kacper Czyzewski i Ewa Lądka/Londka?. Akt ten oświadczającemu i Świadkom przeczytany, My i pierwszy Świadek podpisaliśmy, oświadczający i drugi Świadek niepiśmienni.
/Podpis ks. Jan Żurawski Proboszcz Parafii Czerwińskiej Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
/Podpis świadka Kacper Czyżewski/
Pozdrawiam
Maria
Działo się w Czerwińsku 29 maja/10 czerwca 1883 roku o godzinie 5 po południu. Stawił się: Józef Święcicki /Jozef Swięcicki/ robotnik zamieszkały w Sielcu lat 40 mający w obecności Kacpra Czyzewskiego rzeźnika lat 56 i Karola Błaszkowskiego sługi kościelnego zamieszkałych w Czerwińsku i okazał Nam dziecię płci męskiej oświadczając że urodziło się ono w Sielcu 25 maja/6 czerwca roku teraźniejszego o godzinie 7 po południu z jego prawowitej małżonki Marianny z Ciarków /Marianny z Ciarków/ lat 40 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym nadano imię Piotr /Piotr/ a rodzicami jego chrzestnymi zostali: Kacper Czyzewski i Ewa Lądka/Londka?. Akt ten oświadczającemu i Świadkom przeczytany, My i pierwszy Świadek podpisaliśmy, oświadczający i drugi Świadek niepiśmienni.
/Podpis ks. Jan Żurawski Proboszcz Parafii Czerwińskiej Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
/Podpis świadka Kacper Czyżewski/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria