Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1881
Miejscowość: Czerwińsk
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Zofia
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Święcicka
Link do zdjęcia: http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 15-018.jpg
Witam,
Uprzejmie proszę o przetłumaczenie z języka rosyjskiego aktu urodzenia Zofia Święcicka (poz. 16).
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Krzysztof
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Czerwińsk-Święcicka-Zofia-1881
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 30
- Podziękował/a: 18 razy
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 125 razy
Re: Czerwińsk-Święcicka-Zofia-1881
N 16 Sielec
Działo się w Czerwińsku 18/30 stycznia 1881 roku o godzinie 1 po południu. Stawił się Józef Święcicki /Jozef Swięcicki/ robotnik zamieszkały w Sielcu lat 40 mający w obecności Józefa Fatek (Fatka) karbowego lat 34 i Jana Dybowskiego młynarza lat 28, zamieszkałych w Sielcu i okazał Nam dziecię płci żeńskiej oświadczając że urodziło się ono w Sielcu 11/23 stycznia roku teraźniejszego o godzinie 12 w południe z jego prawowitej małżonki Marianny z Ciarków /Marianny z Ciarków/ lat 38 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym nadano imię Zofia /Zofia/ a rodzicami jego chrzestnymi zostali: Józef Fatek i Marianna Kibińska. Akt ten oświadczającemu i Świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez Nas podpisany został.
/Podpis ks. Jan Żurawski Proboszcz Parafii Czerwińskiej Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
Pozdrawiam
Maria
Działo się w Czerwińsku 18/30 stycznia 1881 roku o godzinie 1 po południu. Stawił się Józef Święcicki /Jozef Swięcicki/ robotnik zamieszkały w Sielcu lat 40 mający w obecności Józefa Fatek (Fatka) karbowego lat 34 i Jana Dybowskiego młynarza lat 28, zamieszkałych w Sielcu i okazał Nam dziecię płci żeńskiej oświadczając że urodziło się ono w Sielcu 11/23 stycznia roku teraźniejszego o godzinie 12 w południe z jego prawowitej małżonki Marianny z Ciarków /Marianny z Ciarków/ lat 38 mającej. Dziecięciu temu na Chrzcie Świętym dziś odprawionym nadano imię Zofia /Zofia/ a rodzicami jego chrzestnymi zostali: Józef Fatek i Marianna Kibińska. Akt ten oświadczającemu i Świadkom niepiśmiennym przeczytany, przez Nas podpisany został.
/Podpis ks. Jan Żurawski Proboszcz Parafii Czerwińskiej Utrzymujący Akta Stanu Cywilnego/
Pozdrawiam
Maria
Konto zawieszone.
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria
Chcę podziękować wszystkim osobom, które udzieliły mi pomocy. Jednocześnie, przepraszam wszystkich, którym nie będę mogła już pomóc.
Pozdrawiam
Maria