Proszę o tłumaczenie aktu:
Rok aktu: 1915
Miejscowość: Astrachań
Imię (dziecka/męża/zmarłego): Bronisława
Nazwisko (dziecka/męża/zmarłego): Nowak
Link do zdjęcia: http://mendela.pl/img/Nowak_Br_zg.jpg
Witam serdecznie,
bardzo proszę o dokładne przetłumaczenie załączonego aktu. Z góry dziękuję.
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Astrachań-Nowak-Bronisława-1915
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 41 razy
- Podziękowano: 315 razy
- Kontakt:
Re: Astrachań-Nowak-Bronisława-1915
Tysiąc dziewięćset piętnastego roku, sierpnia osiemnastego dnia w mieście Astrachań zmarła od kataru kiszek Bronisława Nowak.
Atrachańskich mieszczan, Władimira Iwanowicza Nowaka i Anny Matwiejewny ur. Randt ślubnych małżonków córka, żyjąca pięć miesięcy.
Została pochowana na astrachańskim rzymsko-katolickim kościele przez księdza Jana Sznejdera, dziewiętnastego sierpnia tysiąc dziewięćsert piętnastego roku,
Atrachańskich mieszczan, Władimira Iwanowicza Nowaka i Anny Matwiejewny ur. Randt ślubnych małżonków córka, żyjąca pięć miesięcy.
Została pochowana na astrachańskim rzymsko-katolickim kościele przez księdza Jana Sznejdera, dziewiętnastego sierpnia tysiąc dziewięćsert piętnastego roku,
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz, syn Adama, wnuk Adama, prawnuk Franciszka, 2xprawnuk Andrzeja, 3xprawnuk Jana, 4xprawnuk Wojciecha, 5xprawnuk Szymona
Mój blog genealogiczny : http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com
Witaj Macieju,
Pozwolę sobie podłączyć się do Twojego tematu.
Interesuje mnie skąd pochodzi ten wpis o katolickiej rodzinie w Astrachaniu. Sam będę poszukiwał księgi narodzin/chrztów z Astrachania z roku 1840, więc będę wdzięczny za pomoc w dotarciu do tych materiałów.
Pozdrawiam,
Marcin
Pozwolę sobie podłączyć się do Twojego tematu.
Interesuje mnie skąd pochodzi ten wpis o katolickiej rodzinie w Astrachaniu. Sam będę poszukiwał księgi narodzin/chrztów z Astrachania z roku 1840, więc będę wdzięczny za pomoc w dotarciu do tych materiałów.
Pozdrawiam,
Marcin
-
- Podziękował/a: 6 razy
Witam,
Chcialbym sie dolaczyc do tematu, poniewaz tez mam historie o Astrachaniu w rodzinie.
Moja prababcja Jozefa Krukowska w roku 1913 wyszla za maz za Gracjana Ostrach.
Razem wyjechali do Astrachania i trafili do obozu pracy w Astrachaniu.
Ludzie w lata pierwszej wojny swiatowej mieli obieczany dobry pobyt w Rosji a czesto trafiali
do obozow pracy (dokladnej historii nie znam i nie moge na ten temat duzo znalesc.)
Maz mojej prababcji zmarl w 1916 roku w Astrachaniu (tak mowi jego ''Polski'' akt zgonu wyrobiony w Ciepielowie w 1918 roku)
Gdzie moglbym znalesc jego orginalny akt zgonu w Astrachaniu? Czy wogole jest to mozliwe.
Pozdrawiam serdecznie,
Sandro
Chcialbym sie dolaczyc do tematu, poniewaz tez mam historie o Astrachaniu w rodzinie.
Moja prababcja Jozefa Krukowska w roku 1913 wyszla za maz za Gracjana Ostrach.
Razem wyjechali do Astrachania i trafili do obozu pracy w Astrachaniu.
Ludzie w lata pierwszej wojny swiatowej mieli obieczany dobry pobyt w Rosji a czesto trafiali
do obozow pracy (dokladnej historii nie znam i nie moge na ten temat duzo znalesc.)
Maz mojej prababcji zmarl w 1916 roku w Astrachaniu (tak mowi jego ''Polski'' akt zgonu wyrobiony w Ciepielowie w 1918 roku)
Gdzie moglbym znalesc jego orginalny akt zgonu w Astrachaniu? Czy wogole jest to mozliwe.
Pozdrawiam serdecznie,
Sandro