Szanowni Koledzy,
Czy zna ktoś numer konta IBAN archiwum we Lwowie
(ТНЕ CENTRAL STATE HISTORICAL ARCHIVES of UKRAINE s.Lviv)
Z archiwum otrzymałem numery konta
26004000005031 MFO 300023 UKRSOTSBANK, LVIV, DIREKTION
i
10094986270005 DEUTSCHE BANK AG (Frankfurt)
ale do przelewu internetowego potrzeba niestety pełny numer kota tzw. IBAN.
Pozdrawiam
Rafał Jakieła
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Numer konta archiwum we Lwowie
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 42 razy
Re: Numer konta archiwum we Lwowie
Rafale,
na Ukrainie nie obowiązuje standard IBAN. Do wykonania przelewu na konto w banku ukraińskich potrzebna jest znajomość numeru SWIFT. Na genealogach są podane takie dane do przelewu na konto Centralnego Archiwum Historycznego we Lwowie:
http://www.swiftbic.com/swift-code/UKRA ... SBANK.html
Deutsche Bank AG to bank korespondent Ukrsotsbanku. Wydaje mi się, że w formularzu przelewu nie będziesz zmuszony podawać jego danych, bo przelew może iść i przez inny bank korespondent. W przypadku mojego przelewu na konto archiwum w Równem pieniądze przeszły po drodze przez Standard Chatered Bank oraz Deutsche Bank Trust Company America.
Pozdrawiam
Sonia
na Ukrainie nie obowiązuje standard IBAN. Do wykonania przelewu na konto w banku ukraińskich potrzebna jest znajomość numeru SWIFT. Na genealogach są podane takie dane do przelewu na konto Centralnego Archiwum Historycznego we Lwowie:
Kody SWIFT można sprawdzać np. na tej stronie:ТНЕ CENTRAL STATE HISTORICAL ARCHIVES
of UKRAINE s. Lviv
26004000005031 MFO 300023
UKRSOTSBANK, LVIV, DIREKTION
SWIFT : UKRSUAUX
acc.10094986270005 DEUTSCHE BANK AG (Frankfurt)
(SWIFT : DEUTDEFF)
http://www.swiftbic.com/swift-code/UKRA ... SBANK.html
Deutsche Bank AG to bank korespondent Ukrsotsbanku. Wydaje mi się, że w formularzu przelewu nie będziesz zmuszony podawać jego danych, bo przelew może iść i przez inny bank korespondent. W przypadku mojego przelewu na konto archiwum w Równem pieniądze przeszły po drodze przez Standard Chatered Bank oraz Deutsche Bank Trust Company America.
Pozdrawiam
Sonia
-
AUTOR TEMATU - Posty: 161
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 4 razy
- Kontakt:
Problem w tym, że ja chcę zrobić przelew internetowy, a bez numeru IBAN chyba nie mogę go zrobić.
Wydaje mi się, że bez spaceru do banku się nie obejdzie.
Dzięki za pomoc Soniu
Pozdrawiam
Rafał
Wydaje mi się, że bez spaceru do banku się nie obejdzie.
Dzięki za pomoc Soniu
Pozdrawiam
Rafał
-
- Podziękował/a: 1 raz
- Podziękowano: 42 razy
Ja też przelewałam pieniądze przez Internet.
Z konta bankowego, przelew zagraniczny. W formularzu musiałam wybrać kraj odbiorcy i kraj rachunku odbiorcy, wtedy formularz się odnowił i pojawiło się pole do wpisania SWIFT-u (bez możliwości wyboru innego równoważnego standardu).
Jeśli możesz przelewać pieniądze jedynie do banków z numerami IBAN, to znaczy, że z przelewu na Ukrainę nici.
Sonia

Jeśli możesz przelewać pieniądze jedynie do banków z numerami IBAN, to znaczy, że z przelewu na Ukrainę nici.

Sonia
-
AUTOR TEMATU - Posty: 161
- Podziękował/a: 6 razy
- Podziękowano: 4 razy
- Kontakt:
Ja niestety jak wybieram Ukrainę i wpisuję SWIFT, to wyskakuje mi komunikat, że SWIFT niepoprawny.
NA liście krajów do wyboru niestety nie ma Ukrainy.
Pozdrawiam
Rafał
NA liście krajów do wyboru niestety nie ma Ukrainy.
Pozdrawiam
Rafał