UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Nadrowski, Bittner, Kozal, Czajka, Gołąbek, Szulc.....
Moderator: Moderatorzy
-
Re: Nadrowski, Bittner, Kozal, Czajka, Gołąbek, Szulc.....
Witam,mnie intersuje Rodzina Gołąbek z Barwika pow.Kartuzy i Sianowa.Moi prapradziadkowie nazywali się Józef Gołąbek i Apolonia Pipka.Ślub wzieli w 1878 r.w Przodkowie.Za jakąś informację z góry serdecznie dziękuję.
-
AUTOR TEMATU - Posty: 171
- Podziękował/a: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
Witam, to raczej na pewno dwie zupełnie różne rodziny. Moi Gołąbkowie pochodzą z Łaszczyna koło Rawicza.
pozdrawiam
pozdrawiam
Adam
Czy ktoś odwiedza parafię w Wielkim Łęcku (powiat działdowski w Warmińsko-Mazurskie)?
Czy ktoś odwiedza parafię w Wielkim Łęcku (powiat działdowski w Warmińsko-Mazurskie)?
-
Witam!
Także i mnie interesuje nazwisko Szulc (Schultz).
Moja praprababcia Stanisława Zimniak (zd. Szulc) ur. 1876 lub 1877 w Piętnie (o ile mi wiadomo parafia Grzymiszew) siostra Feliksa (ur. 1885) i Antoniny. Córka Michała (ur. 1848) i Józefy Szymczak(ur. 1848), który to Michał był synem Józefa i Marianny Gerdzińskiej/Herdzińskiej.
Pozdrawiam, Karolina
Także i mnie interesuje nazwisko Szulc (Schultz).
Moja praprababcia Stanisława Zimniak (zd. Szulc) ur. 1876 lub 1877 w Piętnie (o ile mi wiadomo parafia Grzymiszew) siostra Feliksa (ur. 1885) i Antoniny. Córka Michała (ur. 1848) i Józefy Szymczak(ur. 1848), który to Michał był synem Józefa i Marianny Gerdzińskiej/Herdzińskiej.
Pozdrawiam, Karolina
Ostatnio zmieniony sob cze 22, 2013 11:53 am przez karolina_rzepecka, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam w drzewie nazwisko Kasprzak . Szulc - w aktach ślubu jako świadek. Wielkopolska -Szymanowice,Gizałki.Także Hoffmann i Sternel.
pozdrawiam
pozdrawiam
Anna
-
- Podziękował/a: 4 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witam, u mnie w drzewie występuje nazwisko Szulc(Schultz) Bronisława zd.Sienaiwska z Chełmna nad Wisłą, gdyby cos, to prosze o kontakt na priv
Pozdrawiam. Ania
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Kontakt:
Witam!
W mojej rodzinie występują Czajkowie, choć jest to "dogasająca" linia rodziny.
Jan Czajka (1895 - 1984) ożenił się z siostrą mego dziadka, Janiną Maryańską (1906 - 1983). Mieli jedną córkę, która nigdy nie wyszła za mąż. Żyje jeszcze, ma ponad 80 lat.
Jan Czajka miał trzy siostry - Rozalia, Magdalena, Marianna. Nie znam niestety ich rodziców. Wiem natomiast, że mieszkali w starej bamberskiej chacie w Poznaniu. Czajkowie pochodzili od Bambrów, ale dokładniej nic mi o tym nie wiadomo. Ta bamberska chata jeszcze kilka lat temu stała przy jednej z głównych ulic w Poznaniu, ale została sprzedana i pewnie już nie istnieje.
Pozdrawiam
Zbyszek
W mojej rodzinie występują Czajkowie, choć jest to "dogasająca" linia rodziny.
Jan Czajka (1895 - 1984) ożenił się z siostrą mego dziadka, Janiną Maryańską (1906 - 1983). Mieli jedną córkę, która nigdy nie wyszła za mąż. Żyje jeszcze, ma ponad 80 lat.
Jan Czajka miał trzy siostry - Rozalia, Magdalena, Marianna. Nie znam niestety ich rodziców. Wiem natomiast, że mieszkali w starej bamberskiej chacie w Poznaniu. Czajkowie pochodzili od Bambrów, ale dokładniej nic mi o tym nie wiadomo. Ta bamberska chata jeszcze kilka lat temu stała przy jednej z głównych ulic w Poznaniu, ale została sprzedana i pewnie już nie istnieje.
Pozdrawiam
Zbyszek