UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Nadrowski, Bittner, Kozal, Czajka, Gołąbek, Szulc.....

Miejsce dla przedstawienia poszukiwanych nazwisk

Moderator: Moderatorzy

NOWY TEMAT tworzymy wyłącznie poprzez bazę danych "Szukam nazwiska" (górne menu forum)

potahontas31

Re: Nadrowski, Bittner, Kozal, Czajka, Gołąbek, Szulc.....

Post autor: potahontas31 » pt lut 24, 2012 2:27 pm

Witam,mnie intersuje Rodzina Gołąbek z Barwika pow.Kartuzy i Sianowa.Moi prapradziadkowie nazywali się Józef Gołąbek i Apolonia Pipka.Ślub wzieli w 1878 r.w Przodkowie.Za jakąś informację z góry serdecznie dziękuję.

AUTOR TEMATU
szu18
Podziękował/a: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: szu18 » pt lut 24, 2012 9:29 pm

Witam, to raczej na pewno dwie zupełnie różne rodziny. Moi Gołąbkowie pochodzą z Łaszczyna koło Rawicza.
pozdrawiam
Adam

Czy ktoś odwiedza parafię w Wielkim Łęcku (powiat działdowski w Warmińsko-Mazurskie)?

karolina_rzepecka

Post autor: karolina_rzepecka » wt sie 07, 2012 10:22 pm

Witam!
Także i mnie interesuje nazwisko Szulc (Schultz).
Moja praprababcia Stanisława Zimniak (zd. Szulc) ur. 1876 lub 1877 w Piętnie (o ile mi wiadomo parafia Grzymiszew) siostra Feliksa (ur. 1885) i Antoniny. Córka Michała (ur. 1848) i Józefy Szymczak(ur. 1848), który to Michał był synem Józefa i Marianny Gerdzińskiej/Herdzińskiej.

Pozdrawiam, Karolina
Ostatnio zmieniony sob cze 22, 2013 11:53 am przez karolina_rzepecka, łącznie zmieniany 1 raz.

maryanna
Podziękował/a: 3 razy

Post autor: maryanna » sob gru 01, 2012 9:37 pm

Mam w drzewie nazwisko Kasprzak . Szulc - w aktach ślubu jako świadek. Wielkopolska -Szymanowice,Gizałki.Także Hoffmann i Sternel.
pozdrawiam
Anna

Anna Antosiewicz
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Anna Antosiewicz » śr sty 09, 2013 8:04 am

Witam, u mnie w drzewie występuje nazwisko Szulc(Schultz) Bronisława zd.Sienaiwska z Chełmna nad Wisłą, gdyby cos, to prosze o kontakt na priv
Pozdrawiam. Ania

Awatar użytkownika

zbyhu
Podziękował/a: 7 razy
Kontakt:

Post autor: zbyhu » ndz lut 10, 2013 10:01 am

Witam!

W mojej rodzinie występują Czajkowie, choć jest to "dogasająca" linia rodziny.
Jan Czajka (1895 - 1984) ożenił się z siostrą mego dziadka, Janiną Maryańską (1906 - 1983). Mieli jedną córkę, która nigdy nie wyszła za mąż. Żyje jeszcze, ma ponad 80 lat.
Jan Czajka miał trzy siostry - Rozalia, Magdalena, Marianna. Nie znam niestety ich rodziców. Wiem natomiast, że mieszkali w starej bamberskiej chacie w Poznaniu. Czajkowie pochodzili od Bambrów, ale dokładniej nic mi o tym nie wiadomo. Ta bamberska chata jeszcze kilka lat temu stała przy jednej z głównych ulic w Poznaniu, ale została sprzedana i pewnie już nie istnieje.

Pozdrawiam
Zbyszek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam nazwiska”