UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Metrykalia Parafii ew-aug Św Trójcy w Łodzi 1865-1876 pomogę
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 649
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Metrykalia Parafii ew-aug Św Trójcy w Łodzi 1865-1876 pomogę
Witam
Mam jeszcze 4tygodnie mikrofimy Akt USC (umz) ewang - augs Parafii Św. Trójcy w Łodzi 1840-1865. Moge cos poszukać w ograniczonym zakresie czasowym -max 5 lat.
Uwaga!
dostałem nową porcje mikrofilmów jak w poprawionym tytule.
Mam jeszcze 4tygodnie mikrofimy Akt USC (umz) ewang - augs Parafii Św. Trójcy w Łodzi 1840-1865. Moge cos poszukać w ograniczonym zakresie czasowym -max 5 lat.
Uwaga!
dostałem nową porcje mikrofilmów jak w poprawionym tytule.
Ostatnio zmieniony wt maja 08, 2012 8:20 am przez hykiel, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Re: Metrykalia Parafii ew-augs Sw Ducha w Łodzi 1840 1865 po
Dzień dobry,
bardzo byłabym wdzięczna za metrykę urodzenia mojej prababki Emilii Doroty Grubert ur 15-06-1850 w Łodzi i jeśli są skorowidze, to ślub jej rodziców (Daniel i Florentyna Knoll), śmierć jej rodziców, którzy zmarli niedługo po jej urodzeniu i ewentualne rodzeństwo, bo nie wiem czy było.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję
bardzo byłabym wdzięczna za metrykę urodzenia mojej prababki Emilii Doroty Grubert ur 15-06-1850 w Łodzi i jeśli są skorowidze, to ślub jej rodziców (Daniel i Florentyna Knoll), śmierć jej rodziców, którzy zmarli niedługo po jej urodzeniu i ewentualne rodzeństwo, bo nie wiem czy było.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję
Pozdrawiam
Maria
Szukam aktu zgonu Jana Daniela Knolla przed 1847 rokiem.
Maria
Witam serdecznie,bylabym bardzo wdzięczna za informaje dotyczce nazwiska Wegner: Andrzej lub Jan moze rodzenstwo niestety nie znam imion.
Za informacje z gory dziekuję
Za informacje z gory dziekuję
pozdrawiam Gosia
-
Re: Metrykalia Parafii ew-augs w Łodzi 1840 1865 pomogę
Gosiusikorka pisze: informacje dotyczce nazwiska Wegner: Andrzej lub Jan moze rodzenstwo niestety nie znam imion.
wybierz zgodnie z moim postem okres 5 lat na pierwsze trafienie bo Wegner to popularne nazwisko i gdzie mam szukac w urodz ,ślub czy zgonach (wybierz jedno ty)
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2012 5:40 pm przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Witam Jurku,bardzo proszę o sprawdzenie narodzin
pozdrawiam Gosia
-
Podaj 5 lat okresu poszukiwań.sikorka pisze:bardzo proszę o sprawdzenie narodzin
Wybierasz sama bo masz wiedzę albo strzelasz i może masz szczęście.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
Komu coś jeszcze bo chce zrobic liste i zacząć systematycznie szukać.
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2012 5:41 pm przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
Jurek,
tak mi zalezy na sprawdzeni moich, ze pozwole sobie przypomniec rowniez tutaj (na genealodzy.pl juz tez pisalam do Ciebie)
FREUND ANNA JUSTYNA UR 1842
wszyscy inni Freund, bo ich niewielu jest
HANTSCHKE, WILHELMINA EMMA, UR 1826 (+/-2)
inni Hentschke, bo tez malo popularne nazwisko
SCHACHTSCHNEIDER, Luisa, pojecia nie mam kiedy urodzona, matka Anny Justyny Freund
Dziekuje bardzo,
Kasia
tak mi zalezy na sprawdzeni moich, ze pozwole sobie przypomniec rowniez tutaj (na genealodzy.pl juz tez pisalam do Ciebie)
FREUND ANNA JUSTYNA UR 1842
SCHACHTSCHNEIDER, Luisa, pojecia nie mam kiedy urodzona, matka Anny Justyny Freund
Dziekuje bardzo,
Kasia
szukam: Broll,Lange, Stryczek...Inowlodz, Czestochowa, Rybnik, Gorka Koscielnicka
pozdrawiam,
kasiek
pozdrawiam,
kasiek
-
- Podziękował/a: 11 razy
- Podziękowano: 82 razy
Jurku,
Wg zasobów AP Łódź nie ma ASC par. Ewangelicko-Augsburskiej św. Ducha
są natomiast
1565/0 Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej św. Jana w Łodzi
1566/0 Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej św. Trójcy w Łodzi
Z zakresu lat który podajesz to raczej par. E-A św. Trójcy.
Zwróć uwagę pod jakim wezwaniem była parafia i ewentualnie popraw tytuł postu.
Może to być o tyle ważne, że gdyby ktoś zamawiał skan metryki może dostać odpowiedz z AP Łódź nie ma takiej parafii - Ewangelicko-Augsburskiej św. Ducha i będzie miał żal, że pracownik nie zajrzał w akta całkiem innej parafii - św. Trójcy.
-----
Krystyna
Wg zasobów AP Łódź nie ma ASC par. Ewangelicko-Augsburskiej św. Ducha
są natomiast
1565/0 Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej św. Jana w Łodzi
1566/0 Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej św. Trójcy w Łodzi
Z zakresu lat który podajesz to raczej par. E-A św. Trójcy.
Zwróć uwagę pod jakim wezwaniem była parafia i ewentualnie popraw tytuł postu.
Może to być o tyle ważne, że gdyby ktoś zamawiał skan metryki może dostać odpowiedz z AP Łódź nie ma takiej parafii - Ewangelicko-Augsburskiej św. Ducha i będzie miał żal, że pracownik nie zajrzał w akta całkiem innej parafii - św. Trójcy.
-----
Krystyna
-
Mariomariamazur pisze: bardzo byłabym wdzięczna za metrykę urodzenia mojej prababki Emilii Doroty Grubert ur 15-06-1850 w
to bądź wdzięczna ale przyslij mi na pw emailowy adres. Urodzenie trafione to ci przslę wypisek Jest zgon Jana Daniela w spisie ale muszę zajrzeć głębiej do aktu.
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2012 5:42 pm przez hykiel, łącznie zmieniany 2 razy.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
- Podziękował/a: 100 razy
- Podziękowano: 103 razy
Jurku,
jesteś Wielki i Wspaniały, bardzo serdecznie dziekuję!
jesteś Wielki i Wspaniały, bardzo serdecznie dziekuję!

Pozdrawiam
Maria
Maria
-
Metrykalia Parafii ew-augs Św Trójcy w Łodzi 1840 1865 pomog
Drodzy oczekujący na pomoc!
Kolejnosc waszych potrzeb bedzie zależna od moich własnych poszukiwań.
Czy to Św Ducha czy Św.Trójcy zajrze jeszcze raz do mikrofilmu (dopuszczam ze popełniłem błąd ).
Prosby o wszystkich o danym nazwisku nie moge spełnic bo to oznaczałoby przeszukanie 28 x3 = 84 spisy roczne na 12 szpulach.
Co trafie to wasze dlatego prosze o wybór 5 lat.
Mikrofilmy sa mormońskie i archiwum więć mozna je sobie tak jak ja wypozyczyć i doszukać resztę.
Krystyno
nie wiem skąd mi podmieniło wezwanie kirchy. Sprawdziłem na mikrofilmach i tam gdzie mogę poprawiam albo usuwam błędne. Dziekuje za zwrócenie uwagi
Kolejnosc waszych potrzeb bedzie zależna od moich własnych poszukiwań.
Czy to Św Ducha czy Św.Trójcy zajrze jeszcze raz do mikrofilmu (dopuszczam ze popełniłem błąd ).
Prosby o wszystkich o danym nazwisku nie moge spełnic bo to oznaczałoby przeszukanie 28 x3 = 84 spisy roczne na 12 szpulach.
Co trafie to wasze dlatego prosze o wybór 5 lat.
Mikrofilmy sa mormońskie i archiwum więć mozna je sobie tak jak ja wypozyczyć i doszukać resztę.
Krystyno
nie wiem skąd mi podmieniło wezwanie kirchy. Sprawdziłem na mikrofilmach i tam gdzie mogę poprawiam albo usuwam błędne. Dziekuje za zwrócenie uwagi
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2012 5:47 pm przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
kasiek4 pisze: FREUND ANNA JUSTYNA UR 1842
Kasia
Spójrz na zakres lat do ktorego mam dostęp z tego tylko urodz Anny Freund się mieści poszukam jeszcze w starszych do 5 lat slubów Freund i ew rodzeństwa
Ostatnio zmieniony czw mar 15, 2012 5:48 pm przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
dziekuje bardzo
moze byc tylko akt urodzenia Anny; wiem , ze to ciezko szukac
bede czekac

bede czekac
szukam: Broll,Lange, Stryczek...Inowlodz, Czestochowa, Rybnik, Gorka Koscielnicka
pozdrawiam,
kasiek
pozdrawiam,
kasiek
-
Metrykalia Parafii ew-aug Św Trójcy w Łodzi 1840 1865 pomogę
Dzisiaj przeglądałem 1863 do 1865 w spisach rocznych. Zauważcie zmianę wezwania parafii(dzięki czujnej Krystynie)
Wegnerów Zachertów i Freund zbyt duzo zeby za kazdym zerkac do aktu. Co zrobimy, podam chyba wszystkie numery aktów i zamówicie ksera - teraz są po 2 zł. Macie inne rozwiązanie.
Wegnerów Zachertów i Freund zbyt duzo zeby za kazdym zerkac do aktu. Co zrobimy, podam chyba wszystkie numery aktów i zamówicie ksera - teraz są po 2 zł. Macie inne rozwiązanie.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel