UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo

Wojskowa Biblioteka Cyfrowa-nowa informacja nt.

Wątki o tematyce wojskowej - dawne jednostki, stopnie, kampanie, mundury, odznaczenia

Moderator: Moderatorzy

AUTOR TEMATU
elza
Podziękował/a: 4 razy
Podziękowano: 102 razy

Wojskowa Biblioteka Cyfrowa-nowa informacja nt.

Post autor: elza » pt mar 23, 2012 9:37 pm

Informacja dla wszystkich, zainteresowanych tematyką wojskową:

Centralna Biblioteka Wojskowa w Warszawie, uruchomiła 19 marca, tego roku - Cyfrową Bibliotekę Wojskową - Zbrojownia

http://dlibra.cbw.pl:8080/dlibra

pozdrawiam i życzę miłej lektury
Ela

jasminum
Podziękował/a: 7 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Wojskowa Biblioteka Cyfrowa-nowa informacja nt.

Post autor: jasminum » czw lip 31, 2014 4:39 pm

Dzwoniłam wczoraj do CAW, szukając informacji o dziadku, który służył w żandarmerii wojskowej we Lwowie tuż po pierwsze wojnie. Pani sprawdziła mi po nazwisku i zmartwiła mnie, że na to nazwisko dokumentów nie ma i mogę jedynie osobiście przyjechać przeszukać konkretne jednostki akt, bo być może tam coś będzie. Dziadek był chyba tylko szeregowcem, ale na pewno był pisarzem w jednostce.
Pani powiedziała, że remont dobiega końca i najprawdopodobniej od stycznia można już będzie przyjeżdżać i szukać. I dodała,że oni kwerend nie robią.
Pozdrawiam,
Joanna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Militaria”