Witam,
dostałem informację, że mikrofilm z Wielunia jest w tej chwili wypozyczony z AP w Łodzi do AP w Poznaniu. Czy ktoś może mi sprawdzić poniższy akt chrztu (dane z geneteki)?
L.p. Rok Poz. Imię Nazwisko Akt Miejscowość
1 1838 2519 Filip N. Mendela 74 Wieluń
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
AP Poznań
Moderator: Moderatorzy
-
- Podziękował/a: 22 razy
- Podziękowano: 9 razy
Re: AP Poznań
Tak, ale takie wypożyczenia są sygnowane nazwiskiem odbiorcy i wydaje mi się, że są na wyłączny użytek zamawiającego. To chyba zależy od pracowników archiwum, czy zgodzą się na udostępnienie wypożyczonych mikrofilmów postronnym osobom.
pozdrawiam,
IgorD.
pozdrawiam,
IgorD.
-
- Podziękował/a: 5 razy
- Podziękowano: 77 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak jak napisał Igor - ktoś zamówił to na własne nazwisko i zapłacił za koszt przesyłki. Nie oznacza to, że Wieluń włączono w zbiory poznańskiego AP i można korzystać z metrykaliów do woli.
Poza tym Macieju, jak już podajesz dane z geneteki to bądź tak uprzejmy i przekopiuj też to, co jest powyżej, czyli choćby co jest numerem aktu bo to co podałeś jest bezużyteczne, a poszczególne cyfry nic nie mówią.
Poza tym Macieju, jak już podajesz dane z geneteki to bądź tak uprzejmy i przekopiuj też to, co jest powyżej, czyli choćby co jest numerem aktu bo to co podałeś jest bezużyteczne, a poszczególne cyfry nic nie mówią.
Serdeczności,
Asia
Z wiekiem przychodzi doświadczenie, a z doświadczeniem - zrozumienie.
Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne
http://www.wtg-gniazdo.org
-
AUTOR TEMATU - Posty: 188
- Podziękował/a: 20 razy
- Podziękowano: 22 razy
- Kontakt:
dziękuję za cenną informację! Może akurat komuś się uda.
Asiu specjalnie dla Ciebie dokleiłem choć wiem, że większość osób tutaj zaglądających tych nagłówków nie potrzebuje.
Asiu specjalnie dla Ciebie dokleiłem choć wiem, że większość osób tutaj zaglądających tych nagłówków nie potrzebuje.
Witam!
Bardzo zależy mi na pozyskaniu zdjęcia aktu ślubu moich przodków, który dostępny jest w AP w Poznaniu (rok 1847, parafia Dębno (Jarocin), niezmikrofilmowany). Posiadam numer aktu, rok, a także imiona i nazwiska młodych. Czy ktoś odwiedzający AP w Poznaniu mógłby zrobić dla mnie takie zdjęcie (podeślę dokładne informacje)?
Akt powinien być również dostępny w Archiwum Archidiecezjalnym w Poznaniu. Nie ma dla mnie znaczenia gdzie zostanie zrobione zdjęcie.
W ramach wdzięczności mogę odwdzięczyć się podobną usługą w AP w Łodzi lub nawet zapłacić (czas oczekiwania na taki akt drogą oficjalną to niestety aż ~miesiąc).
Pozdrawiam,
Michał.
Bardzo zależy mi na pozyskaniu zdjęcia aktu ślubu moich przodków, który dostępny jest w AP w Poznaniu (rok 1847, parafia Dębno (Jarocin), niezmikrofilmowany). Posiadam numer aktu, rok, a także imiona i nazwiska młodych. Czy ktoś odwiedzający AP w Poznaniu mógłby zrobić dla mnie takie zdjęcie (podeślę dokładne informacje)?
Akt powinien być również dostępny w Archiwum Archidiecezjalnym w Poznaniu. Nie ma dla mnie znaczenia gdzie zostanie zrobione zdjęcie.
W ramach wdzięczności mogę odwdzięczyć się podobną usługą w AP w Łodzi lub nawet zapłacić (czas oczekiwania na taki akt drogą oficjalną to niestety aż ~miesiąc).
Pozdrawiam,
Michał.