Zacholice -gdzie szukać tej miejscowośći i jaka to parafia?
Danka
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Gdzie szukać Zacholic
Moderator: Moderatorzy
Re: Gdzie szukać Zacholic
Napisz więcej szczegółów, co już wiesz, skąd pomysł na szukanie tego miejsca, jak dotarłaś do nazwy tej miejscowości itp.
brzmi troszkę kresowo (Białoruś ?), a nawet po czesku
Na pewno ktoś podpowie co dalej z tym fantem zrobić
brzmi troszkę kresowo (Białoruś ?), a nawet po czesku

Na pewno ktoś podpowie co dalej z tym fantem zrobić
Krzysztof
www.mojedrzewko.pl
www.mojedrzewko.pl
-
AUTOR TEMATU - Posty: 407
- Podziękował/a: 108 razy
- Podziękowano: 17 razy
Wczoraj w wątku -spis ur.i zmarłych we Włocławku- dostałam potwierdzenie ur.Feliksa Jana Gościckiego v.Jana Feliksa Gościckiego (1847r).Tenże Pan był mężem przyrodniej siostry mojego 2x pradziadka. Szukam miejsca gdzie mogły się rodzić ich dzieci.Nazwę miejscowości Zacholice wzięłam z aktu ślubu, który odbył się w W-wie w 1882 r.Po ślubie młodzi wyjechali z W-wy.Żoną Jana Feliksa v.Feliksa Jana była Karolina Łada c.Stanisława Łady i Ludwiki z Krauzów pv.Szulcowej sv.Ładowej Andrzejowej tv.Stanisławowej Ładowej.
Przy zgonie teściowej przy Gościckim zgłaszającym, wspomniano, że mieszka w płockim w pow.bialskim.Nie znam tamtych stron, więc nie wiem czy Zacholice znajdują się w tamtych stronach.
Czy może zmienił miejsce zamieszkania i Zacholice leżą gdzieś zupełnie indziej.
Danka
Przy zgonie teściowej przy Gościckim zgłaszającym, wspomniano, że mieszka w płockim w pow.bialskim.Nie znam tamtych stron, więc nie wiem czy Zacholice znajdują się w tamtych stronach.
Czy może zmienił miejsce zamieszkania i Zacholice leżą gdzieś zupełnie indziej.
Danka
Tak jak wspomniałem
Jest miejscowość kresowa o podobnej nazwieZahalicze w gminie Różana, powiat kosowski, województwo poleskie
wpisz nazwę w wyszukiwarkę i kliknij w Zahalicze
lub miejscowość której nazwa też przypomina tą Zacholice np. Zapolicze
możesz wrzucić link do aktu ślubu gdzie po rosyjsku była zapisana nazwa miejscowości ?
Jest miejscowość kresowa o podobnej nazwieZahalicze w gminie Różana, powiat kosowski, województwo poleskie
wpisz nazwę w wyszukiwarkę i kliknij w Zahalicze
lub miejscowość której nazwa też przypomina tą Zacholice np. Zapolicze
możesz wrzucić link do aktu ślubu gdzie po rosyjsku była zapisana nazwa miejscowości ?
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 1:03 pm przez ofski, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
www.mojedrzewko.pl
www.mojedrzewko.pl
-
- Podziękował/a: 36 razy
- Podziękowano: 72 razy
- Kontakt:
Wierzycki, Satalecki, Tyrkalski, Hertel. Rościszewski, Ostrowski, Umiński, Mellin, Kiełczewski, Znaniecki. Domański, Sawicki, Bohusz, Doronicz. Maziarz. Stec, Winiarz, Rusin, Szałda, Fryz. Saja, Dec, Rak, Burdzy, Duma.
Dziennik genealogiczny
Dziennik genealogiczny