UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
"Polegli"
Moderator: Moderatorzy
Re: "Polegli"
Przeglądałem ostatnio dział „Wykaz pułków“ i muszę stwierdzić ze jest tam trochę nieścisłości. Jako przykład podam Garde Grenadier Regiment nr.2. Na liście poległych są też żołnierze innej jednostki, a mianowicie Garde Regiment zu Fuss nr.2. Inny pułk, inna dywizja.
Jeżeli jest potrzeba to mogę ewentualnie pomóc to trochę uporządkować. Oczywiście w „czynie społecznym“,ale też bez krótkich terminów. Bo to drugie mam w pracy na codzień.
Leo
Jeżeli jest potrzeba to mogę ewentualnie pomóc to trochę uporządkować. Oczywiście w „czynie społecznym“,ale też bez krótkich terminów. Bo to drugie mam w pracy na codzień.
Leo
Pozdrawiam
Leon Kaiser
Leon Kaiser
-
- Podziękował/a: 145 razy
- Podziękowano: 322 razy
- Kontakt:
Dziękuję za informację. Już znalazłem ten błąd. Ponieważ nie jestem specjalistą takich błędów może być prawdopodobnie więcej. Dlatego prosiłbym o zgłaszanie zauważonych pomyłek, najlepiej na mój adres mailowy.
Nad rozszyfrowaniem i opisem pułków pracuję z doskoku ja oraz nasz forumowy militarysta Tomek Szut, ale każda dodatkowa pomoc czy to w opisywaniu, czy w ewentualnej weryfikacji i wychwytywaniu pomyłek, jest mile widziana.
Nad rozszyfrowaniem i opisem pułków pracuję z doskoku ja oraz nasz forumowy militarysta Tomek Szut, ale każda dodatkowa pomoc czy to w opisywaniu, czy w ewentualnej weryfikacji i wychwytywaniu pomyłek, jest mile widziana.
---------------------------------------
Pozdrawiam, Witek Mazuchowski
-
AUTOR TEMATU - Posty: 2085
- Podziękował/a: 15 razy
- Podziękowano: 235 razy
- Kontakt:
Stało się w Starym Roku.
Przekroczyliśmy w bazie "mickiewiczowskie" 44
Mamy już ponad 44 tysiące nazwisk. Ostatnie wpisy dotyczą cmentarzy galicyjskich, więc warto zaglądać, bo dużo tam nazwisk polskich.
Przekroczyliśmy w bazie "mickiewiczowskie" 44

Mamy już ponad 44 tysiące nazwisk. Ostatnie wpisy dotyczą cmentarzy galicyjskich, więc warto zaglądać, bo dużo tam nazwisk polskich.
-
- Kontakt:
Od ostatniego wpisu minęło kilka dni, a już nasza baza urosła do 45 tysięcy nazwisk.
Doczekaliśmy się również wersji w języku rosyjskim, dzięki uporowi Wicego.
Mam nadzieję, że niedługo pojawi się też wersja węgierska.
Doczekaliśmy się również wersji w języku rosyjskim, dzięki uporowi Wicego.
Mam nadzieję, że niedługo pojawi się też wersja węgierska.
-
- Kontakt:
Pomalutku powiększamy naszą bazę.
Już przekroczyliśmy kolejny tysiąc nazwisk. Dla zainteresowanych liczbą podaje link: Polegli
Już przekroczyliśmy kolejny tysiąc nazwisk. Dla zainteresowanych liczbą podaje link: Polegli
-
- Kontakt:
Mamy już w bazie "Polegli" ponad 49 tysięcy nazwisk. Niebawem będziemy mieli mały jubileusz.
o czym powiadamiają
Witold "Wicy" Mazuchowski i Waldemar "Waldi" Fronczak
o czym powiadamiają
Witold "Wicy" Mazuchowski i Waldemar "Waldi" Fronczak

-
- Kontakt:
Szanowni Forumowicze!
Jest mi niezmiernie miło poinformować, że strona "Poległych" obchodzi swój mały jubileusz.
Udało się przekroczyć 50 tysięcy nazwisk.
Było to możliwe dzięki pracy wielu wolontariuszy, którzy z aparatami fotograficznymi przemierzyli setki kilometrów po bezdrożach, polach i lasach, tropiąc zapomniane często miejsca.
W tym miejscu składamy im najserdeczniejsze podziękowania od siebie i od setek uszczęśliwionych osób, którzy dzięki ich pracy odnaleźli mogiły swoich bliskich.
Listy z podziękowaniami i gratulacjami napływają do nas z całego świata. Wystarczy spojrzeć na mapkę u dołu strony Polegli, aby się przekonać w ilu krajach nas oglądają.
Witold Mazuchowski i Waldemar Fronczak
Jest mi niezmiernie miło poinformować, że strona "Poległych" obchodzi swój mały jubileusz.
Udało się przekroczyć 50 tysięcy nazwisk.
Było to możliwe dzięki pracy wielu wolontariuszy, którzy z aparatami fotograficznymi przemierzyli setki kilometrów po bezdrożach, polach i lasach, tropiąc zapomniane często miejsca.
W tym miejscu składamy im najserdeczniejsze podziękowania od siebie i od setek uszczęśliwionych osób, którzy dzięki ich pracy odnaleźli mogiły swoich bliskich.
Listy z podziękowaniami i gratulacjami napływają do nas z całego świata. Wystarczy spojrzeć na mapkę u dołu strony Polegli, aby się przekonać w ilu krajach nas oglądają.
Witold Mazuchowski i Waldemar Fronczak
-
- Podziękował/a: 13 razy
- Podziękowano: 15 razy
Gratuluję pomysłodawcą projektu i myślę, z eto jeszcze nie koniec. Cieszę się , że i ja dołożyłam tu swoją cegiełkę. 

Pozdrawiam - Jola Ilnicka
http://potyczkizgenealogia.blogspot.com/
http://genealodzy.opole.pl/
Ilnicki, Żmurkiewicz, Lorenz, Swaryczewski - powiat Dolina(Stanisławów)
Jenek, Wilk,Szafarczyk, Miczka - opolskie
Sendek, Skupień, Ociepka - Zagłębie
http://potyczkizgenealogia.blogspot.com/
http://genealodzy.opole.pl/
Ilnicki, Żmurkiewicz, Lorenz, Swaryczewski - powiat Dolina(Stanisławów)
Jenek, Wilk,Szafarczyk, Miczka - opolskie
Sendek, Skupień, Ociepka - Zagłębie
-
- Podziękował/a: 144 razy
- Podziękowano: 55 razy
Witam serdecznie.
Jeżeli chodzi o mapę na Genealogach pod "Polegli", to ona przynajmniej u mnie nie działa od jakiegoś czasu.Sygnalizowałam tam ten problem. Ktoś na priv też potwierdził, że mapka od jakiegoś czasu nie otwiera się.
[Error : Błąd]
[404] File Not Found : Plik nie istnieje
English The requested URL /mapa.php?lng=pl was not found on this server.
Polish Podany w zapytaniu URL /mapa.php?lng=pl nie został odnaleziony na tym serwerze.
Przesłałam Ci też Waldku jakiś czas temu na priw kilkanaście nazwisk z tablicy z cmentarza
w Jastrzębiu Zdroju, jak i kilka zdjęć.
Jeżeli chodzi o mapę na Genealogach pod "Polegli", to ona przynajmniej u mnie nie działa od jakiegoś czasu.Sygnalizowałam tam ten problem. Ktoś na priv też potwierdził, że mapka od jakiegoś czasu nie otwiera się.
[Error : Błąd]
[404] File Not Found : Plik nie istnieje
English The requested URL /mapa.php?lng=pl was not found on this server.
Polish Podany w zapytaniu URL /mapa.php?lng=pl nie został odnaleziony na tym serwerze.
Przesłałam Ci też Waldku jakiś czas temu na priw kilkanaście nazwisk z tablicy z cmentarza
w Jastrzębiu Zdroju, jak i kilka zdjęć.
Pozdrawiam serdecznie
Donata Pająk
Donata Pająk
-
- Kontakt:
Donato.
Mieliśmy ostatnio sporo korespondencji, a ja urlopowałem. W tym roku wyjątkowo długo (nareszcie)
Niebawem wszystko zostanie zamieszczone.
Jeśli chodzi o mapę, to musieliśmy czasowo ograniczyć jej funkcjonalność. Bardzo liczne wejścia powodowały, że przekroczyliśmy limit transferu dla serwera, na którym jest też strona TGCP. Aby nie doprowadzić do zablokowania obu stron musieliśmy dokonać takich ograniczeń.
Mieliśmy ostatnio sporo korespondencji, a ja urlopowałem. W tym roku wyjątkowo długo (nareszcie)

Niebawem wszystko zostanie zamieszczone.
Jeśli chodzi o mapę, to musieliśmy czasowo ograniczyć jej funkcjonalność. Bardzo liczne wejścia powodowały, że przekroczyliśmy limit transferu dla serwera, na którym jest też strona TGCP. Aby nie doprowadzić do zablokowania obu stron musieliśmy dokonać takich ograniczeń.
-
- Podziękował/a: 10 razy
- Podziękowano: 16 razy
Do Admina Waldka.Już mija 1,5 roku jak wysłałem zdjęcia i spis poległych na tablicy muru kościelnego w miejscowości Pakosławice
48-314 Pakosławice woj.opolskie czy nie doszły.Pozdrawiam Jan
48-314 Pakosławice woj.opolskie czy nie doszły.Pozdrawiam Jan
cymjan
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 6 razy
- Kontakt:
Próbuję wejść na stronę http://polegli.forgen.pl/ i się nie daje. Wszedłem za to przez adres http://forgen.pl/polegli
-
- Kontakt:
Właściwie "Polegli" znajdują się teraz na tym samym serwerze co forum, więc - dla forowiczów (kurcze, ostatnio Katarzyna Kłosińska zaskoczyła mnie tą formą
) - jeśli działa forum, to i działają "Polegli".
Alternatywny adres może być stosowany, zwłaszcza, że od kilku dni jest jakiś niezidentyfikowany problem z subdomeną, który staramy się rozgryźć z adminem serwera.

Alternatywny adres może być stosowany, zwłaszcza, że od kilku dni jest jakiś niezidentyfikowany problem z subdomeną, który staramy się rozgryźć z adminem serwera.
-
- Podziękował/a: 3 razy
- Podziękowano: 6 razy
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Oba adresy funkcjonują zamiennie. Forgen.pl/polegli jest fizycznym (no... quasi fizycznym, bo pomijam kwestię nazwy domeny) adresem strony.
Poza tym, informuję, że w związku w wyrażeniem negatywnej oceny pod adresem firmy Kei.pl, dotyczącej jakości świadczonych przez nią usług otrzymałem maila interwencyjnego od Dyrektora Sprzedaży z żądaniem usunięcia treści oceniającej jakość usług świadczonych przez Kei.pl. Ponieważ nie odnosiłem sie do faktów, ale do subiektywnej oceny firmy oraz sposobu jej podejścia do klienta, zignorowałem żądanie, jako nie mające żadnych podstaw.
Niestety, pan Dyrektor nie odpucza i widocznie podobne żądanie skierował do faktycznego najemcy serwera, czyli do TGCP. Skutek jest taki, że otrzymałem od pani Prezes Iwony Łaptaszyńskiej, żądanie usunięcia treści oceniających hosting oraz żądanie usunięcia strony z serwera TGCP.
W związku z powyższym informuję, że stary adres polegli.tgcp.pl przestaje funkcjonować.
Strona znajduje się pod http://polegli.forgen.pl
Poza tym, informuję, że w związku w wyrażeniem negatywnej oceny pod adresem firmy Kei.pl, dotyczącej jakości świadczonych przez nią usług otrzymałem maila interwencyjnego od Dyrektora Sprzedaży z żądaniem usunięcia treści oceniającej jakość usług świadczonych przez Kei.pl. Ponieważ nie odnosiłem sie do faktów, ale do subiektywnej oceny firmy oraz sposobu jej podejścia do klienta, zignorowałem żądanie, jako nie mające żadnych podstaw.
Niestety, pan Dyrektor nie odpucza i widocznie podobne żądanie skierował do faktycznego najemcy serwera, czyli do TGCP. Skutek jest taki, że otrzymałem od pani Prezes Iwony Łaptaszyńskiej, żądanie usunięcia treści oceniających hosting oraz żądanie usunięcia strony z serwera TGCP.
W związku z powyższym informuję, że stary adres polegli.tgcp.pl przestaje funkcjonować.
Strona znajduje się pod http://polegli.forgen.pl