Znajoma litwinka zwróciła się do mnie z prośbą o odnalezienie z 1912 r. zezwolenia na budowę kościoła w Kibartai, wydanego przez uwczesnego biskupa sejneńskiego ks. Antoniego Karasia.
Archiwach Państwowych w Suwałkach i Augustowie do których się zwracała takiego dokumentu nie znaleziono. Podpowiedziano jej natomiast, iż prawdopodobnie znajdzie go w AD w Łomży. Pragnę jej pomóc w poszukiwaniach, ale ze względu na znaczną odległość nie jestem w stanie dojechać do Łomży.
Dlatego też zwracam się z uprzejmą prośbą:
Jeżeli ktoś będzie w AD w Łomży, to przy okazji proszę się zapytać o
ZEZWOLENIE Z 1912R NA BUDOWĘ KOŚCIOŁA W KIBARTAI WYDANE
PRZEZ KS. BISKUPA SEJNEŃSKIEGO ANTONIEGO KARASIA.
za udzielenie pomocy w uzyskaniu ksero lub foto kopii dokumentu
z góry serdecznie dziękuję.
Jerzy
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
A.D. Łomża
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 263
- Podziękował/a: 115 razy
- Podziękowano: 1 raz
A.D. Łomża
Szukam: Hilczyński, Osterman/Ostermann, Piwnicki, Skarżyński, Świątkowski, Wiszniewski, Wroński, Zaremba, Żyliński.
-
- Podziękował/a: 75 razy
- Podziękowano: 41 razy
Re: A.D. Łomża
Jerzy
z relacji odwiedzających wiem o dużej uprzejmosci księdza dyrektora, może więc rownolegle spróbuj zatelefonować. Jesli cos znajdziesz to po sfinalizowanie obiecuję kopnąc sie do Łomzy.
A czy to miejsce miało tez polska nazwę?
z relacji odwiedzających wiem o dużej uprzejmosci księdza dyrektora, może więc rownolegle spróbuj zatelefonować. Jesli cos znajdziesz to po sfinalizowanie obiecuję kopnąc sie do Łomzy.
Ostatnio zmieniony śr maja 09, 2012 12:12 am przez hykiel, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
Jurek Hykiel
Jurek Hykiel
-
AUTOR TEMATU - Posty: 263
- Podziękował/a: 115 razy
- Podziękowano: 1 raz
Re: A.D. Łomża
Kibartai to po polsku Kybarty.hykiel pisze:Jurku
Szukam: Hilczyński, Osterman/Ostermann, Piwnicki, Skarżyński, Świątkowski, Wiszniewski, Wroński, Zaremba, Żyliński.