Gdzie mogę znalaleść akt urodzenia z 1934r z miejscowości Dzitryki k/Lidy i z 1936r z miejscowości Werenów k/Lidy.
Z pozdrowieniami
Jerzy
UWAGA: Od kwietnia 2018 roku Forgen.pl zawiesił swoją działalność. Na poniższej stronie znajduje się archiwum serwisu. Możliwość logowania i rejestracji nowych kont została zablokowana. W celu uzyskania porad genealogicznych zapraszamy na inne fora o tej tematyce: genealodzy.pl, Wielkopolskie Towarzystwo Genealogiczne Gniazdo
Akty urodzenia - okolice Lidy - Białoruś
Moderator: Moderatorzy
-
AUTOR TEMATU - Posty: 263
- Podziękował/a: 115 razy
- Podziękowano: 1 raz
Akty urodzenia - okolice Lidy - Białoruś
Szukam: Hilczyński, Osterman/Ostermann, Piwnicki, Skarżyński, Świątkowski, Wiszniewski, Wroński, Zaremba, Żyliński.
-
- Podziękowano: 7 razy
- Kontakt:
Re: Akty urodzenia - okolice Lidy - Białoruś
Proszę napisać do:
Архив органов, регистрирующих акты гражданского состояния,
управления юстиции Гродненского райисполкома
230025, г.Гродно, ул. Социалистическая, 35
т.8 (01514) 7-23-0-20
Pozdrawiam,
Waldemar
Архив органов, регистрирующих акты гражданского состояния,
управления юстиции Гродненского райисполкома
230025, г.Гродно, ул. Социалистическая, 35
т.8 (01514) 7-23-0-20
Pozdrawiam,
Waldemar
Witam. Wystarczy napisać po polsku czy tylko po białorusku? Pytam, bo sam potrzebuje aktu ślubu dziadków i aktu śmierci pradziadka z Wysokie Litewskie.
Witaj Jarku!
Do Archiwum na Białorusi możesz napisać po polsku, nawet po angielsku a i tak odpiszą ci po rosyjsku. Jeśli chodzi o metryki (z tego co tak mniej więcej się orientuję) to do 1930 r. są w archiwum a po 1931 r. już w ichnym urzędzie gminy.
Do Archiwum na Białorusi możesz napisać po polsku, nawet po angielsku a i tak odpiszą ci po rosyjsku. Jeśli chodzi o metryki (z tego co tak mniej więcej się orientuję) to do 1930 r. są w archiwum a po 1931 r. już w ichnym urzędzie gminy.
Pozdrawiam Barbara Gadomska
może mi ktoś powiedzieć ile wynosi ichniejsza opłata za ksero odpisu z aktu urodzenia?
Jakiś czas temu napisałam do Grodna zapytanie o akt urodzenia z 1885 roku z podaniem numeru tego aktu. Kilka miesięcy później mi odpisali,że i owszem mają więc proszą o dane do faktury. Po moim zapytaniu o koszt zamilkli... czyżbym popełniła jakiś nietakt międzynarodowy?
Jakiś czas temu napisałam do Grodna zapytanie o akt urodzenia z 1885 roku z podaniem numeru tego aktu. Kilka miesięcy później mi odpisali,że i owszem mają więc proszą o dane do faktury. Po moim zapytaniu o koszt zamilkli... czyżbym popełniła jakiś nietakt międzynarodowy?
Pozdrawiam,
Julia Małachowska
Julia Małachowska
Julia nie sądzę byś popełniła jakiś nietakt, poprostu podaj dane do faktury i wtedy wyślą ci fakturę jedną za wykonanie kwerendy, a jak coś znajdą to wyślą ci drugą fakturę za odnalezienie i wysłanie dokumentów. Ja właśnie tak miałam, że najpierw wysłali mi fakturę, nie pamiętam na jaką kwotę, za kwerendę a potem jak znajdą to mam drugą część wpłacić za odnalezienie, skopiowanie i przesłanie.
Pozdrawiam Barbara Gadomska
-
- Podziękował/a: 7 razy
- Podziękowano: 2 razy
Witajcie
Odkopuję temat. Macie jakieś doświadczenia z białoruskimi USC?
Chciałbym uzyskać kilka aktów metrykalnych z lat 30-50 XX wieku z gminy Holszany, więc raczej nie zastanę ich w archiwach.
Kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
Pozdrowienia
Odkopuję temat. Macie jakieś doświadczenia z białoruskimi USC?
Chciałbym uzyskać kilka aktów metrykalnych z lat 30-50 XX wieku z gminy Holszany, więc raczej nie zastanę ich w archiwach.
Kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
Pozdrowienia
Andrzej Włodarczyk